Żabia Łąka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Żabia Łąka

Post »

Sprytnie, sprytnie.... :wink:
Kupiłam 4 migdałki, ale krzaczaste, jeszcze malutkie, jak piszesz - kikuty, dwa ładnie zakwitły, pozostałe nie...
Dziś zaczęły się już obsypywać, radość krótka, ale intensywna... :D
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p
Od: 23 lis 2012, o 13:28

Post »

Iwonko, powiem szczerze, że bardziej mnie teraz kręci klon... Jest cudny po prostu, codziennie idę i go oglądam. Jeden z lepszych moich zakupów.
Dodam, że wylukałam go u Ciebie.
Pozdrawiam i serdecznie zapraszam do siebie, Bogna
Żabia Łąka
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

powodzenia dla syna, to już odstatni dzień, kiedy moje będą miały jakieś egzaminy? przydały by się nowe kwiatki :;230 , ale niestety nie każdy eM jest tak wyrozumiały i z gestem ;:306
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
majowa
1000p
1000p
Od: 20 kwie 2010, o 11:38

Post »

Mówisz o Crimson...? O tak, ja też jestem bardzo zadowolona ;:215 A zobaczysz jak on się przepięknie przebarwia przez sezon - marzenie.
Pozdrawiam, Iwona
cz.5_aktualna, spis wątków
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Taki zakupowe pocieszacze lubię i ja a więc korzystać kochana.
Synek da sobie radę zobaczysz, za niedługo stres pozostanie wspomnienie i oby do matury ;:333
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bogusiu,poszalałaś zakupowo,nie powiem.Klon palmowy też mi się marzy,ale nie mam w ogrodzie żadnego miejsca typowo zacisznego bez wiatru i obawiam się,ze nie przetrwałby zimy,a i tak dużo roslin tracę co roku.
Awatar użytkownika
korzo_m
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 kwie 2006, o 10:14

Post »

Bogusiu kwiaty piękne, ale ja też tak jak Wanda zwróciłam uwagę na paznokcie. Nie zadam tego samego pytania co ona. Mnie rękawiczki lateksowe nie pomagają, zawsze w nich pracuję i mam za paznokciami ;:306 W ogóle przy pracach ogrodowych pracuję całą sobą i cała jestem zawsze brudna, moja siostra jak mnie raz zobaczyła podczas prac ogrodowych załamała ręce ;:222 Może masz receptę jak być nawet wtedy elegancką ;:306
Pozdrawiam Dorota
Zapraszam do mojego ogrodu
Spis wątków | Aktualny wątek
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Witam wszystkich Gości bardzo serdecznie. W związku ze zbliżającą się majówką i czekającym mnie wyjazdem gonię własny ogon i na nic nie mam czasu. Egzaminy syna doprowadziły do tego, że kilkanaście roślin czeka na posadzenie. W sobotę lało tak, że na zewnątrz nie dało się nic zrobić. Jedynie kiedy deszcz nieco złagodniał rozsypałam mocznik na trawniku. W niedzielę nieco udało się popracować, posadziłam 2 azalie, 2 kuliste bukszpany i jabłoń Royality oraz śliwę dziecięcą (wszystko nówki). Dziś siałam do doniczek fasolkę szparagową, dynie, cukinie, szpinak oraz ogórki. W ogrodzie zieleń aż kipi, przekwitają narcyzy, zaczynają kwitnąć rh i azalie. Jest cudnie, zresztą u Was jest tak samo pięknie.
DTJ_1 pisze:powodzenia dla syna, to już odstatni dzień, kiedy moje będą miały jakieś egzaminy? przydały by się nowe kwiatki :;230 , ale niestety nie każdy eM jest tak wyrozumiały i z gestem ;:306
Mój M też nie jest jakiś mega wyrozumiały, ale woli fundnąć kwiatki niż mam mu trzeszczeć.
Iwonko (majowa) klona już bardzo ;:167 , skradł moje serce bezwarunkowo. Cieszę się, że dostała mu się naprawdę fajna miejscówka, widzę go z miejsca, gdzie najchętniej piję kawę - ze schodów (to nawyk, kiedy nie miałam jeszcze tarasu, teraz taras jest, a ja kawkuję dalej na schodach).
aage pisze:Taki zakupowe pocieszacze lubię i ja a więc korzystać kochana.
Synek da sobie radę zobaczysz, za niedługo stres pozostanie wspomnienie i oby do matury ;:333
Wiesz Aga, ja naprawdę na rośliny wydaję bez żalu, ciuchy mnie tak nie kręcą, właściwie w ogóle mnie nie kręcą. Teraz muszę sobie kupić jakieś klapki przed wyjazdem i odkładam to z dnia na dzień, za to dziś bardzo spontanicznie pojechałam do szkółki :D .
Małgosiu, klon palmowy i mnie się marzył. Od zeszłego roku mam taki spory egzemplarz posadzony w załomie budynku, gdzie mam nadzieję przezimuje i przez ostrzejsze zimy. Teraz mam dwa małe i będą posadzone na otwartym ogrodzie. Są małe i niewiele kosztowały i dlatego zaryzykuję. Oczywiście okryje je na zimę i okopczykuję, może się uda i będą takie ładnie jak ma Aga.
Dorotko i ja podczas pracy w ogrodzie wyglądam jak nieszczęście, zawsze brudna. Rękawiczki lateksowe idą tonami, w tych grubych nie umiem pracować, bo nie czuję tego co robię. Dziś na przykład byłam ubłocona po kolana i to dosłownie. Deszcz tak w sobotę zlał, że w warzywniku stoi woda. Weszłam na taki fragment, gdzie przed deszczem przekopałam i wpadłam po kolana w błoto, buty takie gumowe baletki zostały w gruncie. Do domu szłam na boso.
Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Żabia Łąka
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50

Post »

U mnie też lało w sobotę- a ja też w strugach sadziłam uparcie, niestety świeża trawka na podniesionym- przynajmniej tak nam się wydawało - terenie gdzie miał być sad- pływa, sadu na razie nie będzie- chyba tam muszę sporą górę usypać. U mnie śliska gliniasta ziemia, paskuda, młoda trawa pływa razem z nią.
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Bogusiu właśnie piszę z podkładem deszczu stukającego o rynny :?
Czytam co siałaś do doniczek.....szpinak? a dlaczego nie do ziemi >
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Marysiu, bo to jest ten szpinak nowozelandzki, który rośnie latem, wtedy kiedy te wiosenne i jesienne nie rosną. On się boi zimna. Taki zwykły mam na grządkach, a o tym wyczytałam na FO i postanowiłam spróbować, ma plonować od czerwca do października.
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Bogusiu masz prześliczne kępy tulipanków.... te żółciutkie niesamowite... bardzo okazała gromadka, ale i wszystkim innym nic nie brakuje.... bardzo dorodne grupy :D
U mnie dziś popadało tylko chwilkę.... może z 10 minut...ale dobre i to 8-)
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Bogusiu,witam się niedzielnie.Rano przeszłam przez ogród w szlafroku i tylko się zdenerwowałam,bo dzisiejszy mróz narobił trochę szkód.
Awatar użytkownika
BOGULENKA
500p
500p

Post »

Obrazek
Żabia Łąka
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Bogusiu, no wiesz! Tylko to jedno zdjątko i ani słowa nie rzekłaś? Dlaczego tak?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”