u Antośki po raz pierwszy
Re: u Antośki po raz pierwszy
Ja osobiście nie chciałabym mieć oczka wodnego za dużo pracy zmienianie wody to nie dla mnie. Na tej wolnej przestrzeni widziałabym drzewa np modrzewia, sosny, brzózki jakąś altankę, skoro już sadek masz. Dostałaś kilka propozycji więc może ci to w czymś pomoże. W tym roku masz zamiar zająć się tym wolnym miejscem?
Oczko jest super tylko trzeba z dziećmi rożmawiać czym jest woda.Mój syn nawet nie pomyśli sam do niego podejść.Więcej powiem gdy przychodzą do niego koledzy to sam im tłumaczy do oczka nie podchodzimy.
- u Antosi
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Drogie ogrodniczki Cóż za dyskusje na moim wątku
Tajka - pomysł oczka podoba się mi bardzo, ale plany jego założenia odkładam na jakiś czas Będę czytać, pytać i podpatrywać Zawsze to jakieś urozmaicenie dla ogrodu Zalet oczka jest bardzo wiele Więcej jest "za" niż "przeciw" ( zdążyłam się na tyle zorientować)
IWONA1311 - zawsze słucham rad Kasi i chętnie zaglądam do jej ogrodu, żeby nacieszyć oko. Czasem wracam od niej z jakąś roślinką albo roślinkami i wtedy moja radość jest wielka Jeśli chodzi o Kasię to ciągle wędruje ze swoimi roślinkami i kopie dopiero tu, już tam i tak ciągle Nie nadążam za nią i jej poczynaniami w ogrodzie
e-babcia Mój ogród zakładałyśmy w lipcu słońce paliło, prażyło Samo sadzenie dobywało się podczas deszczu ale później spiekota była niesamowita i roślinki dały radę (powiem szczerze - byłam przerażona) Cieszę się, że do mnie wstąpiłaś! Zapraszam! Zaglądaj do mnie jak tylko będziesz miała na to ochotę. Mam nadzieję, że podołam wyzwaniu tworzenia ogrodu.
nirali - oj nieładnie, nieładnie tak z gwiazdką coś pisać jeszcze w wątku prowadzonym przez krótkowidzącą Nadzorczynią jesteś na medal Zdaje się na Ciebie i będę mówić to wszem i wobec, bo ja póki co stawiam pierwsze kroki Nie zrażają mnie poprawki i przesadzania roślinek Swoja drogą to wiesz przecież, że do mnie trzeba mówić głośno i dużymi literami a nie szeptać Wtedy może poprawek będzie mniej
szostani - Altanka będzie na pewno Prędzej nić oczko (tak myślę) Mamy już obrane dla niej miejsce. Póki co chcę się skupić na zakładaniu rabat, bo dom jeszcze nie wykończony, ale ogród już w budowie po to, żeby jak się już wprowadzimy miły widok był za oknem
magda1975-myślę, że jak już zamieszkamy w nowym domu to dzieci moje będą na tyle duże (szczególnie młodsza córa),że będą wiedziały, do czego służy oczko wodne.
Pozdrawiam wszystkie ogrodowe kumpelki
Tajka - pomysł oczka podoba się mi bardzo, ale plany jego założenia odkładam na jakiś czas Będę czytać, pytać i podpatrywać Zawsze to jakieś urozmaicenie dla ogrodu Zalet oczka jest bardzo wiele Więcej jest "za" niż "przeciw" ( zdążyłam się na tyle zorientować)
IWONA1311 - zawsze słucham rad Kasi i chętnie zaglądam do jej ogrodu, żeby nacieszyć oko. Czasem wracam od niej z jakąś roślinką albo roślinkami i wtedy moja radość jest wielka Jeśli chodzi o Kasię to ciągle wędruje ze swoimi roślinkami i kopie dopiero tu, już tam i tak ciągle Nie nadążam za nią i jej poczynaniami w ogrodzie
e-babcia Mój ogród zakładałyśmy w lipcu słońce paliło, prażyło Samo sadzenie dobywało się podczas deszczu ale później spiekota była niesamowita i roślinki dały radę (powiem szczerze - byłam przerażona) Cieszę się, że do mnie wstąpiłaś! Zapraszam! Zaglądaj do mnie jak tylko będziesz miała na to ochotę. Mam nadzieję, że podołam wyzwaniu tworzenia ogrodu.
nirali - oj nieładnie, nieładnie tak z gwiazdką coś pisać jeszcze w wątku prowadzonym przez krótkowidzącą Nadzorczynią jesteś na medal Zdaje się na Ciebie i będę mówić to wszem i wobec, bo ja póki co stawiam pierwsze kroki Nie zrażają mnie poprawki i przesadzania roślinek Swoja drogą to wiesz przecież, że do mnie trzeba mówić głośno i dużymi literami a nie szeptać Wtedy może poprawek będzie mniej
szostani - Altanka będzie na pewno Prędzej nić oczko (tak myślę) Mamy już obrane dla niej miejsce. Póki co chcę się skupić na zakładaniu rabat, bo dom jeszcze nie wykończony, ale ogród już w budowie po to, żeby jak się już wprowadzimy miły widok był za oknem
magda1975-myślę, że jak już zamieszkamy w nowym domu to dzieci moje będą na tyle duże (szczególnie młodsza córa),że będą wiedziały, do czego służy oczko wodne.
Pozdrawiam wszystkie ogrodowe kumpelki
Myślałam. że już mieszkasz w domku bo z zewnątrz już prawie skończony tylko obrzucić, pewnie w środku robicie. Rzadko się zdarza aby ktoś tak szybko zajął się ogrodem w dodatku nie mieszkając na miejscu Sadź drzewa to będziesz z czasem miała cień na podwórku
- reniuniek
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Kasiu, trafiłam od ciebie od drugiej Kasi
Zaznaczam sobie twój wąteczek . Będę ci kibicować i podziwiać twoje ogrodowe poczynania Rabatki już masz śliczne
Ziemi do obsadzenia masz duuużo, więc możesz szaleć. Czytam o oczku wodnym, altance, super
Normalnie, aż ci zazdroszczę w dobrym znaczeniu tego słowa
Życzę spokojnego wieczoru.
Zaznaczam sobie twój wąteczek . Będę ci kibicować i podziwiać twoje ogrodowe poczynania Rabatki już masz śliczne
Ziemi do obsadzenia masz duuużo, więc możesz szaleć. Czytam o oczku wodnym, altance, super
Normalnie, aż ci zazdroszczę w dobrym znaczeniu tego słowa
Życzę spokojnego wieczoru.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Reniu dodam jeszcze że pasowałby duży-ogromny skalniak
Miejsca sporo i słońca też
Miejsca sporo i słońca też
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Wierzę, że i on powstanie
To jest właśnie fajne w zakładaniu ogrodu od zera. Wszystko można sobie zaplanować, a jak się jeszcze trafi w odpowiednim momencie na forum, w ręce takich specjalistów, jak np. Kasia, to już nie ma innej opcji i musi być pięknie
To jest właśnie fajne w zakładaniu ogrodu od zera. Wszystko można sobie zaplanować, a jak się jeszcze trafi w odpowiednim momencie na forum, w ręce takich specjalistów, jak np. Kasia, to już nie ma innej opcji i musi być pięknie
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- u Antosi
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 20:05
szostani- dom w budowie ogród w budowie ale jak już tam zamieszkamy będzie o wiele przyjemniej. Dla mojego męża też było to dziwne, ze skoro dom nie wykończony to po co już ten ogród! Trochę to trwało zanim go namówiłam na zrobienie pierwszej rabaty ale teraz rzucam tylko hasło a on już jest gotowy do pracy. Cieszę się, że do mnie zaglądasz. Każdy komentarz i podpowiedź jest dla mnie ważny.
reniuniek - Dziękuję za odwiedziny Kibicuj, kibicuj Fajnie mieć świadomość, że tyle osób czeka na kolejne wieści z ogrodu, ogląda, podpowiada. Myślę, że to najlepszy moment w moim przypadku na zarejestrowanie się na forum. Skalniak to fajna sprawa, ale nie wiem, czy Kasia nie wyzbierała wszystkich w okolicy
nirali - Skalniak mówisz.Pomysł mi się podoba, bo póki co, to wszystko na płasko. Urozmaicimy teren i pójdziemy w górę Tylko gdzie znajdę kamienie? Ja chcę taki jak ma Renia
reniuniek - Dziękuję za odwiedziny Kibicuj, kibicuj Fajnie mieć świadomość, że tyle osób czeka na kolejne wieści z ogrodu, ogląda, podpowiada. Myślę, że to najlepszy moment w moim przypadku na zarejestrowanie się na forum. Skalniak to fajna sprawa, ale nie wiem, czy Kasia nie wyzbierała wszystkich w okolicy
nirali - Skalniak mówisz.Pomysł mi się podoba, bo póki co, to wszystko na płasko. Urozmaicimy teren i pójdziemy w górę Tylko gdzie znajdę kamienie? Ja chcę taki jak ma Renia
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Kasiu Roślinki wśród kamyczków pięknie wygadają.
3/4 rabaty ładnie wygląda. Tam gdzie straszy za chwileczkę będzie piękna rabatka.
Ślicznie wygląda ten rządek bukszpanów przy płocie.
Ale piękne masz pole do popisu możesz go piękne zagospodarować.
Ładnego masz Modrzewia na Pniu. Gazania ze Stokrotką Afrykańską pięknie razem wyglądają.
Magnolia lad moment zakwitnie.
Piękny dom wybudowaliście.Żurawki śliczne.Oczko wodne w ogrodzie to bardzo dobry pomysł.
Sama planuję w przyszłość mieć oczko wodne.
Cieplutko Pozdrawiam Miłego dnia Ci Życzę
3/4 rabaty ładnie wygląda. Tam gdzie straszy za chwileczkę będzie piękna rabatka.
Ślicznie wygląda ten rządek bukszpanów przy płocie.
Ale piękne masz pole do popisu możesz go piękne zagospodarować.
Ładnego masz Modrzewia na Pniu. Gazania ze Stokrotką Afrykańską pięknie razem wyglądają.
Magnolia lad moment zakwitnie.
Piękny dom wybudowaliście.Żurawki śliczne.Oczko wodne w ogrodzie to bardzo dobry pomysł.
Sama planuję w przyszłość mieć oczko wodne.
Cieplutko Pozdrawiam Miłego dnia Ci Życzę
Pauli "To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"
- nirali
- Od: 16 lis 2011, o 12:20
Kasieńko gdzie ja taka kruszyna wyzbierałam wszystkie kamieni?! Jeśli masz do dyspozycji kilku osiłków to znam miejsce co leży piękny dorodny kamień...mniejsze też ale teraz pogoda uniemożliwia wydobycie-no ale podjechać popatrzeć-ewentualnie przytulić się do niego to już dziś możesz:)
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Kasiu - Antosiu ...ale masz cudownie , rabata z kamyczkami przepiękna a jak zarośnie to dopiero będzie magia
Tam gdzie straszy ... mnie nie wystraszyło ... ładnie będzie wysyp korę a może zrębki sobie załatw ... ja tak zrobiłam .
Pole masz do popisu ....fakt
jeszcze edytowałam.... bo włączyło mi się od strony drugiej .. a na pierwszej widzę cudowne wazoniki , dzbanuszki
kocham takie cuda na ogrodzie
Tam gdzie straszy ... mnie nie wystraszyło ... ładnie będzie wysyp korę a może zrębki sobie załatw ... ja tak zrobiłam .
Pole masz do popisu ....fakt
jeszcze edytowałam.... bo włączyło mi się od strony drugiej .. a na pierwszej widzę cudowne wazoniki , dzbanuszki
kocham takie cuda na ogrodzie
Kasiu u mnie problemów z brakiem kamieni na pewno nigdy nie odnotuje, mam ich pod dostatkiem w okolicy i piękne głazy niedaleko mojej działki. Planuje na jesieni zrobić skalniak z takich na prawdę ogromnych kamieni te które mam w skalniaku są duże, ale i tak jeszcze za małe. Człowiek ich nie przetoczy potrzebny jest sprzęt, jednak zastanawiam się czy będzie możliwość dostania się na teren przy stawie bo tam drzewa są. No ale pomysł już jest na jesieni do tego powrócimy nie wykluczone, że coś fajnego powstanie