Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)
Re: Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy :-)
Że też nie ma kary na takich 

- u Antosi
- 50p
- Od: 8 maja 2014, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Paulii piękny masz ogród Na pewno zajrzę jeszcze na dłużej, a tym czasem pochwalę cię za zdjęcia Z roślinek ostatnio zamieszczonych podoba mi się skalnica Widać że duzo pracy wkładasz w swój ogród i masz bardzo dużo roślin
Pozdrawiam
Pozdrawiam
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
To przykre co piszesz. Moja koleżanka, która ma działkę na ROD, zakupiła atrapę kamery, i ...powiesiła tabliczkę: Uwaga, groźny pies. Psa oczywiście nie ma, ale...złodziej tego nie wie 

- Aga1504
- 200p
- Od: 2 lut 2013, o 15:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Wpadam i z rewizytą i jest ślicznie
Bardzo podoba mi się kolekcja narcyzów - w szczególności ten z czerwonawym środkiem
Stokrotki
brak słów.
-- 12 maja 2014, o 16:54 --
A ze złodziejami tak to już jest nie mają za grosz sumienia. Człowiek się napracuję, namęczy a oni sekunda i to niszczą
Bardzo podoba mi się kolekcja narcyzów - w szczególności ten z czerwonawym środkiem

Stokrotki

-- 12 maja 2014, o 16:54 --
A ze złodziejami tak to już jest nie mają za grosz sumienia. Człowiek się napracuję, namęczy a oni sekunda i to niszczą

Pozdrawiam Agnieszka*
Mój mały kawałek ziemi:-D
Mój mały kawałek ziemi:-D
Przykro Pauli
na takich co kradną nie ma kary ,u mnie kiedyś ktoś ścioł hortensje .

Zapraszam: Ogród "Nad strumykiem"
- koniczynka2014
- 1000p
- Od: 12 kwie 2014, o 08:49
No żeby tak kwiaty kraść
Stokrotki cudne i nie martw sie złodziejami

Stokrotki cudne i nie martw sie złodziejami

Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=75337
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
Moje parapety http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=75505
Pozdrawiam Dorota
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Paulinko Tobie kwiaty tulipanów wycięli ale cebulki zostawili a mi w tamtym roku wyrwali z cebulkami .
Takich to tylko

Takich to tylko

- anym
- Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Paulinko witaj
Robisz piękne zdjęcia
chciałoby się wejść przez monitor i przespacerować się wśród tych pięknych stokrotek
Awatarek

Robisz piękne zdjęcia

Awatarek

- patusia336
- 1000p
- Od: 31 sty 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

- Sylwia85
- 1000p
- Od: 24 lut 2013, o 16:57
Paulinko bardzo mi przykro z powodu tulipanów i narcyzów. Jak tak można ściać czyjeś kwiatki. Jestem z Tobą
, Kochana za to masz piękne stokrotki
Jestem ciekawa jak udał się wyjazd na działkę. Głęboko wierzę że już nic przykrego nie spotkało Ciebie.
Cieplutko pozdrawiam

Jestem ciekawa jak udał się wyjazd na działkę. Głęboko wierzę że już nic przykrego nie spotkało Ciebie.
Cieplutko pozdrawiam

Ogród początki - zapraszam serdecznie
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
Ogród cz.2-poprawianie tego co jest i ciągłe zmiany lato/jesień/zima
Moje małe, wielkie szczęście - ogród cz. III-aktualny- http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=74317" onclick="window.open(this.href);return false;
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
I ja wreszcie dotarłam do Ciebie a tu takie przykre wieści.
Sama tego nieraz doświadczałam więc doskonale Cię rozumiem.
Jednak nie można się kierować tylko takimi zdarzeniami i oddawać to z czego czerpiemy radość.
Przyjemniejszych momentów i korzyści jest znacznie więcej.
Mam nadzieję, że wszystko już w porządku i niedługo pokażesz nam następne ciekawe zdjęcia z twojego ogródka.
Sama tego nieraz doświadczałam więc doskonale Cię rozumiem.

Jednak nie można się kierować tylko takimi zdarzeniami i oddawać to z czego czerpiemy radość.
Przyjemniejszych momentów i korzyści jest znacznie więcej.
Mam nadzieję, że wszystko już w porządku i niedługo pokażesz nam następne ciekawe zdjęcia z twojego ogródka.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Aleksik
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 17 wrz 2013, o 15:31
Witaj
Pauli Bardzo przykra niespodzianka Cię spotkała
Jestem z Tobą Kochana
Jak tak w ogóle można czyjeś kraść
człowiek się napracuje, aby w ogrodzie było pięknie i kolorowo i cieszyło oko a potem ktoś trud naszej ciężkiej pracy zniszczy. Stokrotki masz przepiękne każda inna.
Cieplutko Pozdrawiam Miłego Weekendu Ci Życzę

Jak tak w ogóle można czyjeś kraść

Cieplutko Pozdrawiam Miłego Weekendu Ci Życzę

- reniusia20
- 1000p
- Od: 2 kwie 2012, o 15:06
Paulinko bardzo Ci współczuję ! Wim Jak się czujesz
Ja dwa lata miałam podobny przypadek ale ... ( mam rabatkę przy drodze asfaltowej i wjeżdzie do siebie ) i tyle lat była nie takie sprzęty,ciężarówki budowlane korzystają z naszego wjazdu aby zawrócić i żadna nie uszkodziła mi kwiatka ani nie wjechała na rabat ( jest na tyle miejsca i trawnika. A którejś nocy ktoś specjalnie mi wjechał samochodem osobowym i zniszczył kwitnące wtedy irysy i inne kwiaty ! Tylko że ta osoba nie wiedziała że kiedyś tam rosło drzewo i został kawałek pnia który był obsadzony trawami i jak wjechał tak urwał większą część zderzaka
Zazdrość!

Zazdrość!
- Wolusia
- 1000p
- Od: 12 sty 2013, o 17:37
Paulinko, nie wiem jak Ty, ale ja nie czuję się już bezpiecznie na działeczce. Po wejściu biegnę sprawdzać, czy wszystko jest na swoim miejscu. Bez M nie chcę też sama pozostać...
- Paulii
- Od: 25 lut 2013, o 15:03
Dorfi- Dorotko Miło Mi dziękuje ze zdradziłaś Mi swoje imię.
No niestety szkoda tych tulipanów. Nio niestety ludzie się na kwiatki połakomili.
Aniu-aneczka1979 Nio niestety na chama wycieli kwiaty. Jaka się okazało sąsiadce również wycieli cały rząd narcyzów a miała ich skoro. Jak widać nie wstyd im skoro wycięli.
Dziękuje ze uważasz ze portreciki stokroteczek przepiękne i cudne są.
Kasiu- sara44 Stokrotki fakt mam śliczne na dodatek to samosiejki.
Mariolu- ComciaWitaj
Jak to sięgnęłam po cudze. Zanim założyłam wątek przejrzałam forum czy taki wątek ogrodowy pod takim tytułem Tam gdzie kumkają żaby, pieją koguty i szczekają psy nie był założony w Dziale: Mój piękny ogród. Zdjęcia Ogrodów. Znalazłam tylko w działach Moje róże ! i Moje kaktusy i inne sukulenty ! Wątki zaczynające się na Tam gdzie..ale dalej było inaczej niż w moim wątku. A w dziale Mój piękny ogród. Zdjęcia Ogrodów nie znalazłam wątku zaczynającego się na Tam gdzie.. Więc Przepraszam, jeśli tytuł wątku Mojego jest cudzy mogę zmienić tytuł. Powiedz czyj to był tytuł, bo nie znalazłam takiego na forum
Violu - Viola K Każdy by pewnie jakby go takie coś spotkało jak Mnie przeżył to na swój sposób. No właśnie jak tak można. Czerwona pełna stokrotka cudna. A dziękuje zą podoba się Ci się Moje nowe zdjęcie profilowe
Dominiko ? śnieżek Witaj
Masz rację a złodziejom tulipanów niech parchy na łapach wyjdą
Alu- alicjad31 Bardzo szkoda kwiatków masz w zupełności rację, że na takich ludzi niestety nic nie poradzimy. Ładniutkie stokroteczki to samosiejki rozsiewają się gdzie tylko się da.
Anitko ? myudah Ja też nie rozumiem tego w ogóle jak można cudze kwiaty kraść.
To w bardzo przyjaznej uczciwej i życzliwej wsi mieszkasz skoro nieraz zapomniałaś zabrać z tarasu portfela i nikt go nie zabrał. Ale masz rację to rzadkość jest przyjedzie ktoś obcy w odwiedziny i może się połasić na samotnie lezący portfel na tarasie.
Zdanie mi jedno zjadło pisałam, że Ja widziałam chyba u siebie w ogrodniczym dwu kolorowe osteospermum a nie ze u siebie w ogrodzie
Robercie - Shiz3R Nio szkoda kwiatków Stokroteczki faktycznie mam bardzo piękne dodam ze to są samosiejki, które rozsiewają się gdzie popadnie.
Aniu - ann_30 Jak widać czasem ludzka głupota nie zna granic.
Moje stokroteczki mają w sobie mnóstwo uroku.
Iwonko ? Iw Masz rację takie kradzieże spotykają niestety każdego z nasz. To złodzieje nieźle się natrudzili ze by wykopać tuje z ziemi musieli chyba z jakąś taczką przyjechać, bo pod pachą to raczej z Nimi nie uciekli. Ta baba mogła przecież się Ciebie spytać czy byś nie mogła jej poczęstować wiśniami. Za rok z cebulek wyrosną nowe kwiaty, które sprawią wiele radości o ile znów ich nie ukradną. Moje stokrotki to samosiejki rozsiały się z drogi.
Dorfi- Dorotko Moja babcia również ma działkę w ROD i na jej działkach, co roku wszystkim ścinają Piwonie. Masz rację, że pochlapanych kwiatów farbą nikt nie ukradnie, bo nie będą się bawić w mycie kwiatów, bo by delikatne płatki poodpadały. U mnie żonkili rozwiniętych pochlapanych błotem nie zabrali.
Mariolu - Mariolcia1962 Niestety to przykre ze każdego z nas spotykają kradzieże.
Mi wycięli właśnie tulipanki pierzaste i te zwykłe pospolite jedno kolorowe również.
Dobrze zrobiłaś ze ścięłaś te tulipanki, co zostały w wazonie, chociaż sobie postoją i Twoje oko nacieszą.
Kasiu- Kasiula17 Masz rację dziady tylko takich rozszarpać.
Elu- maika Nio niestety nie ma kary na takich nikt na gorącym uczynku nie złapał
Kasiu - u Antosi Witam
Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach ogrodowych. Zaprasza Cię Bardzo Cieplutko. Miło Mi Będzie Cię gościć.
Fotografia to moja pasja uwielbiam fotografować. Skalnice mam pierwszy raz w ogrodzie. Dziękuje Ci za bardzo Miłe słowa dotyczące Mojego ogrodu.
Małgosiu ? PEPSI Nio niestety przykre to co piszę. To niezły pomysł miała twoja koleżanka z atrapą kamery i tabliczką z napisem Uwaga, groźny pies.
Agnieszko - Aga1504 Witam
Cię Bardzo Cieplutko i Serdecznie w moich skromnych progach ogrodowych. I tu się zgodzę z Tobą ze złodziejami tak to już jest nie mają za grosz sumienia. Człowiek się napracuję, namęczy a oni sekunda i to niszczą i trud naszej ciężkiej pracy idzie na marne. Lubię różnorodność, dlatego każdy narcyz jest inny. A ten narcyz z czerwonym(pomarańczowym) środkiem również Mi się bardzo podoba dodam ze to rodzynek więcej takich nie mam.
Ewo- ewka17 No niestety na takich, co kradną nie ma kary.
Dorotko- koniczynka2014 Witam
Cię Serdecznie w moich skromnych progach.
Nio niestety ukradli kwiaty. Do czego do doszło żeby tak kwiaty kraść.
Marysiu ? MariaWy Tak mi kwiaty tylko wycięli a cebulki zostawili. Kilka chcieli uprowadzić z cebulkami, bo tulipanki z cebulką leżały na ziemi. To nieźle skoro w tamtym roku wyrwali Ci tulipanki razem z cebulką.
Kasiu - sara44 Pewnie masz rację ze na handel wycięli. A złodziejowi zapewne łapa uschnie.
Aniu- anym Fotografia to moja pasja uwielbiam fotografować staram się robić dobre zdjęcia.
To wchodź prze monitor i spaceruj do woli wśród tych pięknych stokrotek.
Patrycjo - patusia336 Masz rację jakby ktoś przyszedł i zapytał czy by coś mu można było dać np. do jedzenia to zapewne ludzie by mu dali.
Sylwuś
Jak widać można tak czyjeś kwiatki ścinać zapewne na handel albo do wazonu sobie ścięli. Stokrotki fakt piękne są potrafią nawet wczesną jesienią zakwitnąć.
Wyjazd się udał i nic przykrego nie spotkało Mnie.
Grażynko ? kogra Witam
Cię Cieplutko i Serdecznie w moich progach.
No niestety przykre wieści. Niestety każdy z nas jest narażony na włamania i kradzieże.
Masz racje że przyjemniejszych momentów i korzyści jest znacznie więcej. Cieszmy się z Tego, co obecnie zakwita w ogrodzie.
Już jest wszystko w porządku. Dziękuje Kochana za ciepłe słowa
Aleksiku Mi tez się to w głowie nie mieści Jak tak w ogóle można czyjeś kraść
Tobie również życzę miłego weekendu.
Reniu - reniusia20 Niestety każdy z nasz doświadczył takiego przykrego doświadczenia.
Jak widać ten ktoś, co Ci wjechał na rabatkę i zniszczył kwiatuszki dostał nauczkę, aby nie niszczyć cudzego uszkodził sobie samochód? Masz racje pewnie to ludzka zazdrość Mi nie rośnie to, czemu innemu ma rosnąc i niszczy cudzy trud pracy.
Wiolu ? Wolusia Witaj Ja również nie czuję się już bezpieczna na działce. Za każdym razem jak jadę na działkę to serce wali mi jak oszalałe i zastanawiam się czy wszystko jest na swoim miejscu czy nic nie ukradli.
Dziękuje Wam Kochani za tyle Ciepłych słów i za wsparcie Jesteście Kochani
A tak kwitną Tulipanki, których nie ukradli, bo pąki ledwo wychodziły z liści
Tulipan Flaming Parrot

Tulipan Viridiflora Hollywood

Tulipa Charade

Rododendron i Azalia szykują się do kwitnięcia

Bez w tym roku po przerwie uraczył Mnie dwoma kwiatuszkami

Cieplutko Pozdrawiam Miłego Weekendu Wam Życzę

No niestety szkoda tych tulipanów. Nio niestety ludzie się na kwiatki połakomili.
Aniu-aneczka1979 Nio niestety na chama wycieli kwiaty. Jaka się okazało sąsiadce również wycieli cały rząd narcyzów a miała ich skoro. Jak widać nie wstyd im skoro wycięli.
Dziękuje ze uważasz ze portreciki stokroteczek przepiękne i cudne są.
Kasiu- sara44 Stokrotki fakt mam śliczne na dodatek to samosiejki.

Mariolu- ComciaWitaj

Violu - Viola K Każdy by pewnie jakby go takie coś spotkało jak Mnie przeżył to na swój sposób. No właśnie jak tak można. Czerwona pełna stokrotka cudna. A dziękuje zą podoba się Ci się Moje nowe zdjęcie profilowe

Dominiko ? śnieżek Witaj

Alu- alicjad31 Bardzo szkoda kwiatków masz w zupełności rację, że na takich ludzi niestety nic nie poradzimy. Ładniutkie stokroteczki to samosiejki rozsiewają się gdzie tylko się da.
Anitko ? myudah Ja też nie rozumiem tego w ogóle jak można cudze kwiaty kraść.
To w bardzo przyjaznej uczciwej i życzliwej wsi mieszkasz skoro nieraz zapomniałaś zabrać z tarasu portfela i nikt go nie zabrał. Ale masz rację to rzadkość jest przyjedzie ktoś obcy w odwiedziny i może się połasić na samotnie lezący portfel na tarasie.
Zdanie mi jedno zjadło pisałam, że Ja widziałam chyba u siebie w ogrodniczym dwu kolorowe osteospermum a nie ze u siebie w ogrodzie
Robercie - Shiz3R Nio szkoda kwiatków Stokroteczki faktycznie mam bardzo piękne dodam ze to są samosiejki, które rozsiewają się gdzie popadnie.

Aniu - ann_30 Jak widać czasem ludzka głupota nie zna granic.

Iwonko ? Iw Masz rację takie kradzieże spotykają niestety każdego z nasz. To złodzieje nieźle się natrudzili ze by wykopać tuje z ziemi musieli chyba z jakąś taczką przyjechać, bo pod pachą to raczej z Nimi nie uciekli. Ta baba mogła przecież się Ciebie spytać czy byś nie mogła jej poczęstować wiśniami. Za rok z cebulek wyrosną nowe kwiaty, które sprawią wiele radości o ile znów ich nie ukradną. Moje stokrotki to samosiejki rozsiały się z drogi.

Dorfi- Dorotko Moja babcia również ma działkę w ROD i na jej działkach, co roku wszystkim ścinają Piwonie. Masz rację, że pochlapanych kwiatów farbą nikt nie ukradnie, bo nie będą się bawić w mycie kwiatów, bo by delikatne płatki poodpadały. U mnie żonkili rozwiniętych pochlapanych błotem nie zabrali.
Mariolu - Mariolcia1962 Niestety to przykre ze każdego z nas spotykają kradzieże.
Mi wycięli właśnie tulipanki pierzaste i te zwykłe pospolite jedno kolorowe również.
Dobrze zrobiłaś ze ścięłaś te tulipanki, co zostały w wazonie, chociaż sobie postoją i Twoje oko nacieszą.
Kasiu- Kasiula17 Masz rację dziady tylko takich rozszarpać.

Elu- maika Nio niestety nie ma kary na takich nikt na gorącym uczynku nie złapał
Kasiu - u Antosi Witam

Małgosiu ? PEPSI Nio niestety przykre to co piszę. To niezły pomysł miała twoja koleżanka z atrapą kamery i tabliczką z napisem Uwaga, groźny pies.
Agnieszko - Aga1504 Witam

Ewo- ewka17 No niestety na takich, co kradną nie ma kary.
Dorotko- koniczynka2014 Witam

Nio niestety ukradli kwiaty. Do czego do doszło żeby tak kwiaty kraść.
Marysiu ? MariaWy Tak mi kwiaty tylko wycięli a cebulki zostawili. Kilka chcieli uprowadzić z cebulkami, bo tulipanki z cebulką leżały na ziemi. To nieźle skoro w tamtym roku wyrwali Ci tulipanki razem z cebulką.
Kasiu - sara44 Pewnie masz rację ze na handel wycięli. A złodziejowi zapewne łapa uschnie.
Aniu- anym Fotografia to moja pasja uwielbiam fotografować staram się robić dobre zdjęcia.
To wchodź prze monitor i spaceruj do woli wśród tych pięknych stokrotek.

Patrycjo - patusia336 Masz rację jakby ktoś przyszedł i zapytał czy by coś mu można było dać np. do jedzenia to zapewne ludzie by mu dali.
Sylwuś

Wyjazd się udał i nic przykrego nie spotkało Mnie.

Grażynko ? kogra Witam

No niestety przykre wieści. Niestety każdy z nas jest narażony na włamania i kradzieże.
Masz racje że przyjemniejszych momentów i korzyści jest znacznie więcej. Cieszmy się z Tego, co obecnie zakwita w ogrodzie.
Już jest wszystko w porządku. Dziękuje Kochana za ciepłe słowa

Aleksiku Mi tez się to w głowie nie mieści Jak tak w ogóle można czyjeś kraść
Tobie również życzę miłego weekendu.
Reniu - reniusia20 Niestety każdy z nasz doświadczył takiego przykrego doświadczenia.
Jak widać ten ktoś, co Ci wjechał na rabatkę i zniszczył kwiatuszki dostał nauczkę, aby nie niszczyć cudzego uszkodził sobie samochód? Masz racje pewnie to ludzka zazdrość Mi nie rośnie to, czemu innemu ma rosnąc i niszczy cudzy trud pracy.
Wiolu ? Wolusia Witaj Ja również nie czuję się już bezpieczna na działce. Za każdym razem jak jadę na działkę to serce wali mi jak oszalałe i zastanawiam się czy wszystko jest na swoim miejscu czy nic nie ukradli.
Dziękuje Wam Kochani za tyle Ciepłych słów i za wsparcie Jesteście Kochani

A tak kwitną Tulipanki, których nie ukradli, bo pąki ledwo wychodziły z liści
Tulipan Flaming Parrot

Tulipan Viridiflora Hollywood

Tulipa Charade

Rododendron i Azalia szykują się do kwitnięcia

Bez w tym roku po przerwie uraczył Mnie dwoma kwiatuszkami

Cieplutko Pozdrawiam Miłego Weekendu Wam Życzę
Pauli
"To możliwość spełnienia marzeń sprawia, że życie jest tak fascynujące"