W stronę słońca 2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Gosia123A
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 maja 2011, o 19:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: W stronę słońca 2

Post »

Witaj Renia ;:196 Wiosna w pełni.Wszystko rośnie pięknie.Zaczyna się ciężka praca :D
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p
Od: 2 kwie 2012, o 15:06

Post »

Witam Was kochane ;:196 ;:196
Pogoda deszczowa i co najgorsze burzowa ;:222 już jest mokro na całego co dzień leje. Na chwile pokaże się słoneczko i zrobi się gorąco ;:3 nie upłynie chwila a już grzmi.
Zaproszenia prawie zaadresowane teraz (jutro) wyjazd i zapraszamy gości przez ten dłuuugi weekend.
Mam nadzieję że już padać nie będzie .

Paulinko dziękuję. Sad teraz pięknie wygląda. Przez okno widzę tylko biel. Teraz jabłonie ruszyły z kwiatami. Niestety tylko wiatr podczas burz obsypuje płatki :| mam nadzieję że coś tego roku będzie owoców...

Aniu dzbanek dawniej służył do robienia zakwasu na żurek ale niestety lekko pękł więc go wykorzystałam w taki sposób. Tak ciekawie wygląda również mi się podoba...

Aniusiu migdałek pięknie kwitł tego roku jednak cięcie tamtego roku mu pomogło bo prawie wcale nie kwitł. Niestety grad,deszcz i grad zrobiły swoje i już tego pięknego różu nie ma, a pszczoły musiały się przenieść na jabłonie...

Gosiu właśnie dużo żółtego koloru u Mnie króluje wiosną. W takie pochmurne deszczowe dni jak popatrzę przez okno to radośniej jakoś ta żółć ze ;:3 się kojarzy.
Tulipany zaczynają już przekwitać ale i też ulewny deszcz urywa płatki tulipanom ;:222 ...

Sylwuś a podcinałaś migdałka? Ja w tamtym roku go przyciełam bo zaczął mi jakoś podsychać i prawie nie zakwitł ( kilka kwiatuszków miał ) tego roku ładnie zakwitł. Dzisiaj końcówki prawie każdej gałązki również mu przyciełam bo już cały pokrył się listkami. Dużo go nie przycinałam tylko końcówki kilka cm,bo takie nie równe gałązki miał a chcę go poprowadzić w taką kulę/owal.
Forsycja również już przekwitła małą przyciełam też na taką kulkę chcę ją poprowadzić. Mam jeszcze stary krzew przy drodze i też muszę go troszki doprowadzić do ładu wyciąść stare gałezie.
Hmm...troszki muszę pomyśleć jakiej formy nadać tej forsycji bo ona ma jakby 4 krzaki ale łączą się w jedną całość ( jedną taka dużą owalną kulę zrobić ) ?
Wyjdzie wszystko w trakcie przycinania haahaa ;:306
Dzisiaj już burza nie pozwoliła na eksperymenty na forsycji...

Joasiu migdałek jest pięknym krzewem ;:108 polecam! Ja mam w wersji krzewu.

Dorotko jejku ;:145 może to jakaś grzybowa choroba od korzenia była. Tamtego roku też tak się bałam o migdałka bo prawie mi nie zakwitł i gałązki zaczynały mu zasychać liście opadać.
Poszły wtedy w ruch nożyce i wszystkie podejrzane gałęzie usunęłam. Jak na razie jest zdrowy ( nie zapeszając!)

Gosiu walka z chwastami się zaczyna! Rosną jak na drożdzach!!!

Migdałek
Mój migdałek jest pokroju krzaczastego i właśnie od korzenia wypuszcza dużo odrostów. Nie chcę głeboko kopać bo boję się aby nie uszkodzić korzeni. Raz te odrosty posadziłam tak do ziemi z ciekawości co z nich urośnie ale nic a nic uschły. Tak to staram się usuwać te odrosty bo Mi się wydaje że one osłabiają i no migdałka - mam rację?
Kilka odrostów urosło już dużych więc ich nie usuwałam i zakwitły pięknie na różowo ...
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Mile spędzonego długiego weekendu życzę! ;:168

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wyhodowany z nasionka :tan

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Wyhodowana z nasionka :tan :tan

Obrazek

Obrazek

Pożegnanie migdałka - oto tak wyglądała droga do mojego domu

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Do następnego roku

Obrazek
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Reniu :wit śliczne tulipanki :wink:
Niezapominajki piękne, Pierwiosnek wyhodowany z nasionek piękny ;:138
I kolejna roślinka nazwy niestety nie znam wyhodowana z nasionek piękna
Szkoda ze grad i deszcz obsypał Migdałka :( pięknie wyglądała usypana droga do domu z płatków migdałka
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Reniu :wit droga usłana płatkami jak na przyszłą pannę młodą przystało ;:63
Prymulki z własnego wysiewu śliczne ;:180 też się przymierzam a te drugie kwiatuszki co to?
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
alicjad31
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 lip 2013, o 20:38

Post »

Reniuś ;:196
Pozdrawiam Alicja
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Reniu u Ciebie tak bardzo już mokro. U mnie niezbyt dużo deszczu.... przed 3 dniami podlało solidnie , później było pięknie, a dziś popadało 10 minut.... Ciekawa jestem bardzo, jaki będzie długi weekend......mam nadzieję, ze pogoda dopisze...
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p
Od: 24 lut 2013, o 16:57

Post »

Renatko witaj :wit
Staram sie przypomnieć czy ja podcinałam migdałka i nie przypomne. W tym roku też jeszcze tego nie zrobiłam ,ale jutro jak pogoda dopisze to jeszcze podetne forsycję. Bardzo dużo kwiatków miał Twój migdałek bo jak patrze na grodę usypaną płatkami. Tak troszkę romantycznie Renatko :)
Właśnie zaczął padać u mnie deszcz. A tak ładnie było. A moze uda sie Tobie podciać forsycję tak na przemian raz wiekszą zrobić kule raz mniejsza albo uciać tak zeby zrobić piętro. Od najwiekszej kuli do najmniejszej.
Tulipany śliczne.
Pozdrawiam serdecznie i udanej majówki życzę ;:196
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatki też nie ma. Pewnie zajeta zapraszaniem gości na wesele. ;:303
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Witam Was kochane ;:196 ;:196
Już jestem!
Goście prawie zaproszeni,powolutku leci do przodu.
Robię porządki na ogrodzie a to w domu małe zmiany powolutku się trzeba szykować.
Szkoda tylko że jeszcze nic w urzędzie nie mamy załatwione bo mój wolnego jak na razie nie dostanie!!! ;:222 nawet soboty robocze teraz ma i nic a nic nie załatwimy,Ja sama nic nie załatwię - wrrrr! a czasu coraz mniej!
Rozdeszczyło się nam i to na całego ;:222 dobrze że małych moich parapetowych hodowli nie wysadziłam do ogrodu bo by mi te ulewy wszystko zniszczyły!
Teraz pozostaje czekać na poprawę pogody...

Paulinko dziękuję! tego roku też wysiałam kilka torebek nasionek kwiatów zobaczymy może coś mi wyrośnie...

Aniu te drugie kwiatuszki kwitnące na żółto to smagliczka skalna,właśnie się zastanawiam czy jeszcze nie wyhodować jakiejś dodatkowej kępki.Ładnie kwitną i nawet teraz ładnie się zebrała tak zagęściła...

Alu ;:168 ;:168

Aguś w długi weekend pogoda dopisała było upalnie,można było się opalać chociaż jak wracaliśmy to w drodze zastała nas burza i solidna ulewa,ale kilka km dalej znów jakby inny świat suchutko piękne niebo ... ale za to teraz nam się rozdeszczyło na całego!

Sylwuś dobry pomysł z tą forsycją! Troszki podcięłam ją ostatnio ( wyrównałam ) bynajmniej się starałam ;:306 ale i tak właśnie muszę jej nadać jakiś kształt na razie to jest jaka jest troszki się zmniejszyła tylko na wysokość ale przypomina zwykły krzew. Niektóre gałązki wsadziłam do wody zobaczymy czy mi puszczą korzenie to jak coś to dosadzę dalej i wtedy będą takie kulki wielka średnia i mała ;:306 ;:306 Starą będzie trudno ułaskomić ale ale może dam radę haahaa...
Awatar użytkownika
reniusia20
1000p
1000p

Post »

Kilka zdjęć...
Wykluły mi się kaczuszki ale niestety zostały tylko dwie ;:218 i kilka kurczątek 9sztuk :tan kwoka siedzi jeszcze na kilku jajkach może coś się wykluje poczekamy...

Obrazek

Obrazek

Przy oczku zrobiło się biało ( murku nie widać - kaskada kwiatów )

Obrazek

Ścięta na jesieni kalina jednak wypuściła kilka nowych gałązek i nawet zakwitła :tan

Obrazek

Piwonia również powolutku zbiera sie do kwitnienia

Obrazek

Serduszko od Reni4

Obrazek

Kuklik również od Reni

Obrazek

Smagliczka skalna wyhodowana z nasion tamtego roku

Obrazek

Obrazek

Troszki kolorku na te deszczowe i pochmurne dni

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Reniu Wielki Dzień się zbliża ;:oj
Kurczaczki śliczne ;:167
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Reniu :wit wielki dzień już powolutku się zbliża pewnie już wszystko dopięte na ostatni guzik. :wink:
Piękne i śliczne kaczuszki Ci się wykluły. :)
Przepiękna kaskada białych kwiatów. Kalina pięknie zakwitła. :D
Piwonia lad moment zakwitnie. :tan Serduszka wspaniała piękna. Kulik śliczny. ;:173
Smagliczka skalna wyhodowana z nasion piękniutka. Bratki śliczne i piękne.
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01

Post »

Reniu wszystkie kwiatuszki u Ciebie piękne ;:138 ale te puchate to po prostu odlot ;:170 tylko przytulać :lol:
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
Awatar użytkownika
Sylwia85
1000p
1000p

Post »

Renatko pozdrawiam cieplutko ;:196
ODPOWIEDZ