Moje kwitnące ślicznotki
no chłopie ,powaliłes mnie na kolana tym fikusiskiem olbrzymem ,a o akwa to nie wspomnę,u mnie ostatnio tylko mech rośnie
pozdr Dorota
Moje storczyki
Moje storczyki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tutaj masz szczegółowy opis:
http://www.holenderskie.pl/forum/viewto ... ght=#87894
http://www.holenderskie.pl/forum/viewto ... ght=#87894
- myszorek
- Od: 5 cze 2007, o 16:09
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie mogę przestać się gapić na Twoje akwarium Jest piękne!!!!!! No nie mogę....
Najpiękniejszych chwil w życiu nie zaplanujesz. One przyjdą same. Phil Bosmans
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
Pozdrawiam, Ola
Spis treści; Zielona galeria
- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Nazwa wątku adekwatna do prezentowanych zdjęć
Aechmeę i Kliwię znam i z powodzeniem od wielu lat uprawiam. Ale mam pytanie dot. przepięknie kwitnących kaktusów - czy one zakwitły tak jednocześnie , czy może zdj. pochodzą z różnych okresów?
Napisz coś więcej o sposobie pielęgnacji Fikusa-beniamina w okresie jesienno -zimowych. Mój zwykle gubi wtedy masę liści Co robisz ,że Twoje drzewko jest tak pięknie, gęsto ulistnione?
Aechmeę i Kliwię znam i z powodzeniem od wielu lat uprawiam. Ale mam pytanie dot. przepięknie kwitnących kaktusów - czy one zakwitły tak jednocześnie , czy może zdj. pochodzą z różnych okresów?
Napisz coś więcej o sposobie pielęgnacji Fikusa-beniamina w okresie jesienno -zimowych. Mój zwykle gubi wtedy masę liści Co robisz ,że Twoje drzewko jest tak pięknie, gęsto ulistnione?
-
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Zdjęcia kaktusów robiłem w ubiegłym roku,kwitły one w okresie letnim,sprawdzę w exifie datę,o ile mam oryginalne,nie kadrowane fotki.Ewelina pisze:Nazwa wątku adekwatna do prezentowanych zdjęć
Z figowcem o pstrych liściach mam ten sam kłopot,co i Ty-w związku ze zmianą intensywności oświetlenia i przede wszystkim wilgotności powietrza roslina gubi troche liści-jest pod tym względem bardziej wymagajaca niż figowce o czysto zielonych liściach.
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- FIGA
- Od: 16 cze 2007, o 10:21
też kiedyś hodowałam kaktusy :P ale to były dawne czasy kiedy mieszkaliśmy w takim mieszkaniu gdzie nic innego nie chciało przetrwać zimy > zapisałam się nawet do klubu miłośników kaktusów > chodziłam co miesiąc na spotkania i różne prelekcje i wystawy :P tęsknota za czymś innym wzięła górę i teraz nadrabiam zaległości w kwitnących i liściastych :P
Jednak z sentymentem i wielkim uznaniem muszę powiedzieć że Twoje kwiatki są ... takie zadbane i po prostu prześliczne jak by czekały na wystawę :P
Masz rękę > może masz i inne oprócz fikusa niespodzianki > ja myślę że to jeszcze nie jest koniec :P
Jednak z sentymentem i wielkim uznaniem muszę powiedzieć że Twoje kwiatki są ... takie zadbane i po prostu prześliczne jak by czekały na wystawę :P
Masz rękę > może masz i inne oprócz fikusa niespodzianki > ja myślę że to jeszcze nie jest koniec :P
-
- 10p - Początkujący
- Od: 20 wrz 2008, o 17:07