Petunia z nasion cz.3
Re: Petunia z nasion cz.3
Bo ono datujące jest. Wiadomo, że stosujący je pamięta czasy socjalizmu (ja pamiętam. I pamiętam takie upiorne ocieplane majtki suszące się na sznurkach).
Petunie natomiast mogłabym mieć w tym porywającym odcieniu, ale na razie nie chcą ujawnić kolorów.
Mam kłopot z dobraniem dawki nawozu. Kupiłam taki rozpuszczalny i jest na nim napisane, że można go używać codziennie. Przy czym podana jest dawka tygodniowa z adnotacją, że siewki należy zasilać połową dawki. Czyli muszę podzielić dawkę na połowę i potem na siedem? Nie mam wagi aptecznej!
Petunie natomiast mogłabym mieć w tym porywającym odcieniu, ale na razie nie chcą ujawnić kolorów.
Mam kłopot z dobraniem dawki nawozu. Kupiłam taki rozpuszczalny i jest na nim napisane, że można go używać codziennie. Przy czym podana jest dawka tygodniowa z adnotacją, że siewki należy zasilać połową dawki. Czyli muszę podzielić dawkę na połowę i potem na siedem? Nie mam wagi aptecznej!
- black88lady
- 50p
- Od: 24 mar 2014, o 17:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Mnie też podoba się ten majtkowy róż. Ja wysiałam petunie mieszanka balkonowa i pierwszy kwiatek się rozwinął i okazało się że jest to wyblakły żółty
Pozdrawiam Sylwia
Co mam zrobić, by moja petunia (jest kaskadowa z nasion) ładnie się rozrosła na boki i miała zwisłe pędy ?
-
- 1000p
- Od: 22 maja 2013, o 20:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Marcin01988
- 500p
- Od: 23 gru 2010, o 21:05
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Rzeczywiście piękny mocno czerwony kolor
- black88lady
- 50p
- Od: 24 mar 2014, o 17:57
123katex śliczny kolorek ja też mam taki. Jakiej firmy miałaś nasionka?
Pozdrawiam Sylwia
- Viola K
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Kontakt:
algosia nie "dobijaj mnie" marzę teraz o pomarańczowych a tu zaraz się okaże że są gdzieś dostępne na drugim końcu Polski.Bo ja to mam takie szczęście.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Mają ładne pąki teraz gdy zrobi się cieplej na pewno pięknie rozkwitną.Viola K pisze:Nie wiem , moje ogromne są i piękne ale nie kwitną jeszcze ... tylko jeden taki fiolet...
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
- algosia
- 30p - Uzależniam się...
- Od: 15 maja 2014, o 10:08
Nie tak daleko bo pod WarszawąPawel42 pisze:algosia nie "dobijaj mnie" mażę teraz o pomarańczowych a tu zaraz się okaże że są gdzieś dostępne na drugim końcu Polski.Bo ja to mam takie szczęście.
Pozdrawiam , Gosia
- AMANDA79
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 10 cze 2013, o 12:04
Pawel42 ja widziałam pomarańczowe million bells w carrefourze , bardzo rozkrzewione z wieloma kwiatkami .
Pozdrawiam . Marta.
-
- 200p
- Od: 12 lut 2012, o 16:19
Ale podzielić się mogę....
Moje siane w styczniu też mają bardzo dużo zalążków, ale wcale nie chcą kwitnąć. Czy to może być na przykład objaw przenawożenia ?
Moje siane w styczniu też mają bardzo dużo zalążków, ale wcale nie chcą kwitnąć. Czy to może być na przykład objaw przenawożenia ?
Iwona