Surfinia - wiadomości podstawowe
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Re: Surfinia
Witam.Ja kupiłem wczoraj piękną sadzonkę w lawendowym kolorze.Miałem nie brać bo posiałem własne ale ta była ostatnia i ładnie rozrośnięta więc się skusiłem.Wkrótce zapodam zdjęcie bo już ją przesadziłem.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
- gaura
- 500p
- Od: 14 lut 2013, o 15:37
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Biorąc pod uwagę to, że wysiewane na pocz. kwietnia, to nie są jakoś szczególnie małe. Na pewno zakwitną, choć na kwiatki trzeba jeszcze chwilę poczekać. Gdy dostaną więcej słońca i ciepła, zaczną rosnąć naprawdę szybko.
Pozdrawiam, Kasia
Gdzie kupujecie sadzonki surfinii? w Obi nie widzę nic ciekawego, może więc macie jakis dobry namiar?
Tylko i wyłącznie na targu. Do najbliższego większego marketu z działem roślinnym mam prawie 100 km, a na targ niecałe 15.
Najczęściej w pobliskich ogrodniczych sklepach, zaglądam często, bo co rusz jest coś nowego.Mam też zasadę, że kupuję na początku sezonu, wtedy mam wrażenie są ciekawsze odmiany, rośliny' niewymęczone' w doniczkach i przez klientów. Mam gdzie schować na wypadek zimna.Nie kupuję w marketach, jestem przerażona jak widzę rośliny w regałach bez dostępu światła z przesuszonymi korzeniami. Jak nie w ogrodniczym, to targu, są ładne, zadbane sadzonki i wolę zapłacić trochę więcej, kupić mniej, ale mieć odmiany jakie lubię, no i dla mnie liczy się jakośćSzamanka pisze:Gdzie kupujecie sadzonki surfinii? w Obi nie widzę nic ciekawego, może więc macie jakiś dobry namiar?
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
Moje maluchy dziś poszły na inne okno,mam nadzieje że tam będzie im lepiej,dostały też nawóz ekologiczny,troszkę "papu" by się wzmocniły bo to biedule straszne ale przynajmniej nie marnieją.
Paweł
Ja kupuję na targu. U nas jest ogrom pięknych i zdrowych roślin. Te w marketach wypadają przy nich nędznie. Jak mi się sprawdzą w danym roku to w następnym kupuję od tej samej osoby. Za surfinie płacę 5 zł, ale sadzonki są duże, gęste i mają ogromną ilość pąków. Dla mnie też najbardziej liczy się jakość, bo najważniejsze to się nie denerwować przez cały sezon, że rośliny marnie wyglądają lub chorują.
Witam. Jak często nawozicie surfinie, przy każdym podlewaniu czy raz w tygodniu ?