Mój kawałek raju ... cz.5
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Mój kawałek raju ... cz.5
Witaj Marysiu.w ogóle nie można sie zorientować gdzie się jest i o to chodzi ,żeby się zgubić i zatracić w tych pięknych roślinach,pozdrawiam
Maryniu ale nachodziłam się po twoim pięknym ogrodzie. Super wyglądają te piękne kępy roślin.. U Ciebie zawsze tyle fotek, tyle rozmaitości, że na obejrzenie trzeba sobie zarezerwować czas, ale warto bo wszystko pięknie rośnie i kwitnie...W każdym kąciku można wypatrzeć jakąś ciekawą roślinkę...Bardzo mi się u Ciebie podoba,mimo że wirtualnie ale miło spędziłam w Twoim ogrodzie czas...
Marusia.
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Pozdrawiam miłego dnia wszystkim..
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=81576" onclick="window.open(this.href);return false;
Maryniu, jak tu pięknie
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To jest przedogródek? To kawał ogrodu
Opuncja jaka dorodna! Moje są przysmakiem ślimaków
Opuncja jaka dorodna! Moje są przysmakiem ślimaków
- Sosenki4
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
Marysiu jaki piękny gąszcz w ogrodzie. Póki co sadzę rzadko, bo liczę na taki rozrost, stąd efekt pustego ogrodu u mnie póki co.
Powiedz, opuncja zimuje C w gruncie bez problemu? Zabezpieczaasz ją na zimę jakoś specjalnie? Mam maleństwo hodowane z nasionka i strasznie się o nie boję. Teraz jeszcze w domu jest, ale lada moment do ogrodu wysadzę. No i co dalej, jak się nią opiekować? poradź proszę
Powiedz, opuncja zimuje C w gruncie bez problemu? Zabezpieczaasz ją na zimę jakoś specjalnie? Mam maleństwo hodowane z nasionka i strasznie się o nie boję. Teraz jeszcze w domu jest, ale lada moment do ogrodu wysadzę. No i co dalej, jak się nią opiekować? poradź proszę
- ilona2715
- Od: 7 wrz 2010, o 11:47
Marysiu, wystarczyło kilka dni, a poznać nie mogłam Twojego uroczego ogródka, busz w nim niesamowity, oczywiście w dobrym tego słowa znaczeniu, bo to jest to, co uwielbiam, sekretne zakątki, a w nich wiele ciekawych roślin, pięknie wyglądają te niebieskie plamy i azalie w takim zestawieniu przyciągające z daleka wzrok. Tajemnicza czarna dziura, niby mroczna, ale strasznie kusząca i zachęcająca do zajrzenia, a pomocnik boski
- JAKUCH
- Od: 19 paź 2008, o 21:39
Jasiu podróżniczku gdzie się podziewasz?? .Pochwal się przywiezionymi skarbami z BR
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Marysiu najciekawsza jest ta czarna dziura.
Dokąd ona prowadzi, na zaplecze ?
Ależ żartuję oczywiście bo takie piękne te tajemnicze zakątki i ścieżki.
Czyżby żurawkomania i Ciebie dopadła ?
Mam nadzieję, że ze zdrówkiem lepiej, tylko zapracowana jesteś.
Dokąd ona prowadzi, na zaplecze ?
Ależ żartuję oczywiście bo takie piękne te tajemnicze zakątki i ścieżki.
Czyżby żurawkomania i Ciebie dopadła ?
Mam nadzieję, że ze zdrówkiem lepiej, tylko zapracowana jesteś.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- izabella1004
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
Maria piekne zakatki u ciebie w ogrodzie
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Marysiu czarna dziura to wyjście z przedogródka na podwórko a ta wysoka roślina to lilia martagon, szkoda że nie mówiłaś nic o opuncji bo była okazja zawieźć Ci za 1 grosz bo kaktusów się nie daje w prezencie
Jadziu ona tak ma co roku kwitnie wtedy jak leje i dzisiaj nawet jeden płatek nie został na niej Puśka musi być wszędzie tam gdzie ja a z BR to jest
a o drugim kartonie zapomniałam
a tak było w BR
Już jestem ale ja mam w tym roku urok na awarie
Wiolu ja się wcale nie odnajduję, po prostu plewię w marcu a potem w październiku
Maryniu i dobrze trafiłaś bo tajemne przejście do wyście na świat zewnętrzny, przynajmniej mogę się ukryć przed gapiami i niechcianymi przybyszami, maryśki to są indywidualistki na swój sposób
Lidziu ja też cichutko podczytuję wiele wątków bo jak jestem zmęczona to spacer po różnych zakątkach mnie odpręża i wtedy ładuję akumulatory na następny dzień
Marysiu no to zakładamy 'Klub Maryś'
Stasiu on ją obił bezlitośnie a ma tylko około 150 cm opuncję muszę w tym roku podzielić bo już się nie mieści w trym grajdołku
Bogusiu dziękuję za uznanie
Martuś zawsze jeszcze można za węchem i wtedy nasz nos doprowadzi nas do domu jeśli tam ktoś jest i coś gotuje
Marusiu dziękuję za odwiedzinki i zapraszam ponownie, staram się aby było ciekawie i zawsze cos nowego wpadnie w 'oko'
Ewuś zapraszam do spaceru w realu, pięknie pachnie bez i azalie
Jacku co miałam zrobić jak tak daleko od drogi dom ktoś kiedyś postawił i przedogródek jest równy ogrodowi w opuncjach wysypuję środek na ślimaki bo innego wyjścia nie mam
Marzenko opuncja zimuje u mnie bez problemu, przykrywam jej grajdołek szybą na zimę i to wszystko, nie nawożę, nie podlewam, rośnie w piasku z kamykami i trochę próchnicy i to wszystko
Ilonko nawet po deszczu w nocy jak wchodzę do ogrodu to widać zmiany a zwłaszcza wśród funki i wszystkich bylin później kwitnących, mnie to cieszy bo chwast nie mają gdzie rosnąć i gleba tak szybko nie wysycha, niestety niebieskie plamy idą do lamusa bo skończył się ich czas, poczekamy na coś innego
Grażynko czarna dziura prowadzi na podwórko żurawkami zaraziła mnie Pani posiadająca Narodową Kolekcję Żurawek i większość jest od niej
Na zdrówko nie narzekam teraz aby tylko dalej takie było.
Izo dziękuję
Teraz zapraszam na krótki spacerek
mini hostowisko
dwa kolejne
piwonia drzewiasta
Scarlett O'Hara
veitchii
majowa
piękny maczek
dziewanna, wielosił i niezapominajka od Uli
ostatnie tulipany
groszki pachnące
Jadziu ona tak ma co roku kwitnie wtedy jak leje i dzisiaj nawet jeden płatek nie został na niej Puśka musi być wszędzie tam gdzie ja a z BR to jest
a o drugim kartonie zapomniałam
a tak było w BR
Już jestem ale ja mam w tym roku urok na awarie
Wiolu ja się wcale nie odnajduję, po prostu plewię w marcu a potem w październiku
Maryniu i dobrze trafiłaś bo tajemne przejście do wyście na świat zewnętrzny, przynajmniej mogę się ukryć przed gapiami i niechcianymi przybyszami, maryśki to są indywidualistki na swój sposób
Lidziu ja też cichutko podczytuję wiele wątków bo jak jestem zmęczona to spacer po różnych zakątkach mnie odpręża i wtedy ładuję akumulatory na następny dzień
Marysiu no to zakładamy 'Klub Maryś'
Stasiu on ją obił bezlitośnie a ma tylko około 150 cm opuncję muszę w tym roku podzielić bo już się nie mieści w trym grajdołku
Bogusiu dziękuję za uznanie
Martuś zawsze jeszcze można za węchem i wtedy nasz nos doprowadzi nas do domu jeśli tam ktoś jest i coś gotuje
Marusiu dziękuję za odwiedzinki i zapraszam ponownie, staram się aby było ciekawie i zawsze cos nowego wpadnie w 'oko'
Ewuś zapraszam do spaceru w realu, pięknie pachnie bez i azalie
Jacku co miałam zrobić jak tak daleko od drogi dom ktoś kiedyś postawił i przedogródek jest równy ogrodowi w opuncjach wysypuję środek na ślimaki bo innego wyjścia nie mam
Marzenko opuncja zimuje u mnie bez problemu, przykrywam jej grajdołek szybą na zimę i to wszystko, nie nawożę, nie podlewam, rośnie w piasku z kamykami i trochę próchnicy i to wszystko
Ilonko nawet po deszczu w nocy jak wchodzę do ogrodu to widać zmiany a zwłaszcza wśród funki i wszystkich bylin później kwitnących, mnie to cieszy bo chwast nie mają gdzie rosnąć i gleba tak szybko nie wysycha, niestety niebieskie plamy idą do lamusa bo skończył się ich czas, poczekamy na coś innego
Grażynko czarna dziura prowadzi na podwórko żurawkami zaraziła mnie Pani posiadająca Narodową Kolekcję Żurawek i większość jest od niej
Na zdrówko nie narzekam teraz aby tylko dalej takie było.
Izo dziękuję
Teraz zapraszam na krótki spacerek
mini hostowisko
dwa kolejne
piwonia drzewiasta
Scarlett O'Hara
veitchii
majowa
piękny maczek
dziewanna, wielosił i niezapominajka od Uli
ostatnie tulipany
groszki pachnące
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
- UlaL
- Od: 27 cze 2013, o 23:30
Marysiu jak miło pooglądać raz jeszcze, chociaż na żywo to zupełnie coś innego. Hostowisko z miniaturkami wygląda uroczo, piękny kolorek groszku. Posadziłaś roślinki a już następne w kolejce do sadzenia
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Uluś nie nadążam z sadzeniem i przygotowywaniem nowego miejsca
Zapraszam ponownie
Zapraszam ponownie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Mój wątek personalny
Mój wątek personalny
Marysiu tak popatrzyłem na te fotki i już myślałem że przenosisz ogródek rośliny przygotowane i czekasz na meblowóz
A okazuje się ze to wizyta zakupowa była Pomyśl jednak nad piętrowym ogródkiem
A okazuje się ze to wizyta zakupowa była Pomyśl jednak nad piętrowym ogródkiem