Kaktusy darekcn4
Kaktusy darekcn4
Witam wszystkich serdecznie. Zakładam nowy wątek dotyczący kaktusów, będę w nim zamieszczał zarówno zdjęcia jak i opisy roślin. mam już 12 letnie doświadczenie z hodowlą kaktusów, chętnie służę radą i pomocą. W razie jakiś pytań, czy wątpliwości zapraszam na mój wątek jak i na stronę http://www.kaktusy.bydgoszcz.pl tam również piszę razem z gronem profesionalistów. Zapraszam i pozdrawiam.
Darek Jankowski.
Darek Jankowski.
kaktusy kaktusy kaktusy i jeszcze raz kaktusy
- effa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 wrz 2007, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Darku Ależ masz kolekcję Normalnie z podziwu wyjść nie mogę - i to dopiero początek. Bardzo mi się podoba Długo zajmujesz się kolekcjonowaniem kaktusów? Bardzo podobają mi się kaktusy z 14 i 32 zdjęcia. Co to jest?
Tak w ogóle mam prośbę, czy mógłbyś podpisywać zdjęcia nazwami danych kaktusów, bo widzę, że się na tym znasz Już wiem kogo prosić o pomoc w nazewnictwie moich kaktusiąt
I czekam na kolejne odsłony Twoich podopiecznych
Tak w ogóle mam prośbę, czy mógłbyś podpisywać zdjęcia nazwami danych kaktusów, bo widzę, że się na tym znasz Już wiem kogo prosić o pomoc w nazewnictwie moich kaktusiąt
I czekam na kolejne odsłony Twoich podopiecznych
- rosiowa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2008, o 15:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie wygrał w rankingu ten z 21 zdjęcia. Przychylam się do prośby Ewy o podpisywanie zdjęć. Bardzo by nam to pomagało w identyfikacji swoich niewiadomych lub w tworzeniu listy chciejstw
pozdrawiam - Gosia
Moje wątki
Moje wątki
zajmuję się kaktusami od jakiś 12, może 13 lat. Nie mam zbyt bogatej kolekcji, bo to tylko jakies 70 sztuk, ale gdy zbuduję szklarnię to myślę, że zmieści się ponad 500 sztuk. Pozdrawiam serdecznie.
ps. jutro podam nazwy poszczególnych, bo dzisiaj mi czas na to nie pozwala. 14 to mihanowichi f.rubra, 21 to myriuostigma f. monstrosa. Służę pomocą.
ps. jutro podam nazwy poszczególnych, bo dzisiaj mi czas na to nie pozwala. 14 to mihanowichi f.rubra, 21 to myriuostigma f. monstrosa. Służę pomocą.
No niestety, troszeczke mało. 500 sztuk to już jest coś. mam nadzieje, że w przyszłym roku mój zbiór bedzie liczył ok 250 sztuk. Po wysiewach będzie dużo maluchów. Pewnie troszeczkę dla siebie zatrzymam, a resztę rozdam dla was forumowicze. muszę zakupic nasiona od kolegi. jedne już są w drodze. Pozwinny dojść w poniedziałek. Będą to gymnocalycia. bardzo mnie to cieszy. Wysiewać będę na wiosnę, jak wyrosną, to od wiosny przyjmuję zamówienia. Opłata symboliczna. Proszę o pytania o siewki ok czerwca. Pozdrawiam serdecznie.