Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
survivor26
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 sty 2012, o 14:23
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19

Post »

Marysiu, świetny dzień spędziłaś! A ile dobra nawiozłaś :shock: Rzeczywiście skończy się na wąskiej ścieżynie przez ogród...to może wtedy już ją pogłębić, puścić wodę, i będziesz sobie czółnem spławiać kolejne doniczki z roślinami ;:306
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Iwonko chodzi o czerwony kwiatuszek w zielonej czapeczce? to maczek w trakcie wyjścia na świat :wink:

Kasiu szukam gdzie ja mam kokorycz, a to chyba chodzi o Kokoryczkę wielokwiatową? w tym miejscu jakieś cztery może pięć lat , ale już ją rozsadzałam więc rośnie w różnych miejscach.
A to nie zakupy tylko dary moich gospodyń ;:4 jeszcze dzisiaj wsadzę resztę moczących się w wiadrze, bo część mam w doniczkach to spokojnie przemyślę miejscówkę.

Dorotko ależ ja absolutnie nie gnam przez ogród idę pomału i patrzę ze ścieżki, a że moje oko wyłapuje perełki to jest właśnie efekt. Zdjęcia z góry nie pokazują całkowitej urody poszczególnych roślin tylko zestawienie barwnych plam, a z tym u mnie gorzej ;:oj Ja sadzę u sobie tylko wiadomy sposób ;:306 ....no to dzisiaj też posieję~może te nasiona są do d......... :?

Pati uwielbiam Twoje pomysły ;:63 już strumyk puszczony obok ścieżki zamiast oczka przyszedł mi do głowy, ale spław doniczek w dół ogrodu ....nie! :;230
A zwężanie ścieżki Ty mi podpowiedziałaś ;:306

Wróciliśmy z zakupów w K. ......upał! ruch spory. Do ogrodu ruszę dopiero po obiedzie. Teraz chyba posiedzę w cieniu i pomedytuję gdzie posadzić resztę roślin Obrazek
iwonaPM
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 13 sie 2011, o 18:01
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

ach to maczek ;:306 no nie pomyślałabym :shock: pewnie dlatego ,że nigdy go nie widziałam w takiej fazie :)
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Iwonko to maczysko, bo ma z 15 cm średnicy ;:306 Będę zbierać nasiona, bo już mam zamówienia :wink:
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Marysiu super fotki jak zawsze, miło powspominać odwiedzane kąty ;:167 ;:196
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
katharos
1000p
1000p
Od: 4 sie 2012, o 12:16

Post »

Maska pisze:
Kasiu szukam gdzie ja mam kokorycz, a to chyba chodzi o Kokoryczkę wielokwiatową?
;:108 Tak , źle napisałam :oops: To musze jeszcze poczekać ;:224

W K ja byłam wczoraj...nie było czym oddychać i z każdym dniem jak mury się nagrzeją będzie gorzej ;:222
Dobrze że mamy ogrody :tan
Awatar użytkownika
roza333
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 maja 2010, o 11:30

Post »

Maryś ale dobra nawiozłaś ;:oj
Awatar użytkownika
semper
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 lis 2011, o 10:12

Post »

Witam ;:138
Cieszę się, że mogę znowu bywać w Twoim ogrodzie.
Pozdrawiam! ,Jurek z górek ;)
Moje górki
Rojnikowisko i nie tylko
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Marysiu a ja teraz wiem jak wszystko wygląda w realu, ale muszę Twój ogród sobie przypomnieć, bo coraz bardziej mi się zaciera :lol:
Kasiu w ogrodzie w cieniu da się wytrzymać , a do K. o tej porze roku coraz mniej chce mi się jeździć :wink:
Różo do kogokolwiek jedziesz to samochód zapełnia się w mig, bo forumki mają wielkie serca ;:167
Jureczku tak mi Ciebie brakowało ...mój skalniak poczuł się opuszczony ;:4
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Witaj Marysiu,i znowu po dniu, niewiele dziś zrobiłam,nie za bardzo się czuję,coś mnie zesłabiło ,i musiałam zawieść do biura papiery do Vatu,do południa podlewałam ,bo sucha spękana skorupa się zrobiła a wczoraj podsypałam obornikiem ,samo podlewanie ponad 2 godziny ,nie wszystko,tylko różankę i nowe rabaty ,a Ty nawet u mnie na różankę nie zaszłaś bo nie zdążyłaś,,potem miałam gości w ogrodzie ,potem obiad i więcej nie poszłam do ogrodu,bo mi sie nie chciało,za gorąco jest na pracę przez cały dzień ,więc stwierdziłam,że jak podlałam to wystarczy a sadzenie czeka,milej nocki ;:168
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Martusiu przyjadę jak będą kwitnąć róże....wydawało mi się że byłam wszędzie, ale co się dziwić przecież Twój ogród ogromny :D Jak jeździłaś z papierami to się nie dziwię w taki upał takie załatwienia wykańczają ...wypocznij jutro będziesz miała więcej sił. Ja jutro mam gości. Dobrej nocy ;:196
Awatar użytkownika
slila1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 maja 2009, o 19:05

Post »

Jestem i ja, wprawdzie ostatnia z ostatnich, ale wiesz jak mi czasu brakuje. Często podczytuję Twoje wątki, zdjęcia oglądam, a wpisów nie zostawiam.
Dziękuję za tyle miłych słów pod moim adresem i zdjęcia. Bardzo się cieszę, że wreszcie poznałam Cię osobiście. Czy wiesz, że o wielu roślinach zapomniałyśmy. Miałam Cię też zapytać czy miałabyś gdzie zasadzić siewki berberysów i czeremchę. Ale to wszystko do nadrobienia przy następnej wizycie latem.
Pozdrawiam Lidka "Jest mowa kwiatów tajemna i cicha". Wincenty Pol
Moje wątki.
Moja działka cz.9
Awatar użytkownika
wsiania
500p
500p
Od: 27 sty 2012, o 09:51
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Marysiu ;:196 Pewnie, jak ostatnio, zdążę z jednym wpisem w wątku, ale przynajmniej ślad zostawię, że się pojawiam i podczytuję. Tym razem bardzo Ci dziękuję za poprawienie humoru cudnymi zdjęciami, bo coś mnie ostatnio nerwy zżerają. Pięknie u Ciebie - dużo wszystkiego i tak tajemniczo ta ścieżka się wije za drzewa... Mam nadzieję, że i mi będzie kiedyś dane zobaczyć Twój ogród na własne oczy :)
Moje wsiowe poczynania - c.j.d. :)
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają :)
pozdrawiam, Ania
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”