Moje kolorowe Bąbelki
Re: Moje kolorowe Bąbelki
Porannym słońcem nie masz się co martwić, jest nieszkodliwe dla storczyków, stąd przy uprawie większości gatunków preferowane jest "bezpieczne" wschodnie okno
Moje mają się jak najlepiej przy idealnie wschodnim oknie, rosną doskonale i nie zdradzają objawów zbytniego wystawienia na działanie słońca, za to w innym pokoju już jest słabiej, trzeba odsuwać trochę...

Faktycznie, zazwyczaj polecane jest wschodnie okno. W domu u rodziców musiałam je zacieniać kartkami, bo stały na południowym oknie i bardzo łatwo było o przegrzanie listka, gdy się zrobiła choćby szparka między kartkami...
Na dużą ilość słonka najbardziej reaguje storczyk z ciemnymi listkami, młodziutki był jeszcze jakiś czas temu zielony, a teraz nabiera fioletowego odcienia, ale może ten typ tak ma i szybko nabiera innego koloru
Na dużą ilość słonka najbardziej reaguje storczyk z ciemnymi listkami, młodziutki był jeszcze jakiś czas temu zielony, a teraz nabiera fioletowego odcienia, ale może ten typ tak ma i szybko nabiera innego koloru

- Aga_orchid
- 100p
- Od: 1 kwie 2014, o 22:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Zapowiada się na pędzikMeiss pisze:Druga mini też szaleje, ciągle jakieś korzonki puszcza, a przy tych, którym niechcący uszkodziłam stożek wzrostu, wyrastają korzonkowe odbicia. Do tego 2 dni temu zauważyłam małe coś, w innym kolorze niż świeże korzonki. Mam ciuchutką nadzieję, że to pędzik ^^
Jeszcze słabo widać, ale cosiek jest bardziej zaostrzonyniż korzonki.

Pozdrawiam Aga 
Moje storczyki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=75178" onclick="window.open(this.href);return false;
kupię, sprzedam, zamienię: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=76040" onclick="window.open(this.href);return false;

Moje storczyki: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=75178" onclick="window.open(this.href);return false;
kupię, sprzedam, zamienię: http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=76040" onclick="window.open(this.href);return false;
- Izolek
- 200p
- Od: 26 lut 2014, o 21:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Piękna kolekcja i szklarenka jaka profesjonalna
Miniaturki są prześliczne

Miniaturki są prześliczne

Pozdrawiam
Mój wątek,moje kwiatki
Mój wątek,moje kwiatki
Hihi, dziękuję. Szklarenka z ikei jest 
Mam ogromną słabość do miniaturek, bo są małe, urocze i dużo ich się pomieści.
Cosiek z niedawna już na 100% jest pędzikiem. Bardzo się cieszę, bo po zakupie szybko zrzuciła kwiatki (przez mój wyjazd) i teraz będę mogła się przekonać czy będzie ponownie pachniała
Zamówiłam termometr z higrometrem, więc na dniach przekonam się jakie warunki panują u mnie.

Mam ogromną słabość do miniaturek, bo są małe, urocze i dużo ich się pomieści.
Cosiek z niedawna już na 100% jest pędzikiem. Bardzo się cieszę, bo po zakupie szybko zrzuciła kwiatki (przez mój wyjazd) i teraz będę mogła się przekonać czy będzie ponownie pachniała

Zamówiłam termometr z higrometrem, więc na dniach przekonam się jakie warunki panują u mnie.
Piękna szklarenka! A ta mini z kropeczkami, nigdy takiej nie widziałam! 

Przedstawiam Wam urodzinowy prezent. Miał być to Magical (jedyny widziany w castoramie), ale nie spodziewałam się, że taki śliczny będzie tak długo stał niezauważony.

Ma taką lubianą przeze mnie jasną krawędź, dość małe kwiatki i głęboki fioletowy kolor (mój aparat twierdzi, że jest bardziej niebieski...), jego płatki są takie delikatne, aksamitne.
No cóż, trza polować na magicznego...

Ma taką lubianą przeze mnie jasną krawędź, dość małe kwiatki i głęboki fioletowy kolor (mój aparat twierdzi, że jest bardziej niebieski...), jego płatki są takie delikatne, aksamitne.
No cóż, trza polować na magicznego...
Ten też jest magiczny, tyle że amarantowy... i jest śliczniusi.
Magical mi też się marzy
Magical mi też się marzy

Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Zawsze urzekała mnie biała krawędź z ciemnym kolorkiem płatków.
Polowania na Magicala trwać będą dalej ;)
Polowania na Magicala trwać będą dalej ;)
- Karnova
- 1000p
- Od: 7 kwie 2011, o 14:17
Bardzo ładny ten prezent urodzinowy
taki delikatny uroczy 

"Choćbyśmy cały świat przemierzyli w poszukiwaniu Piękna, nie znajdziemy go nigdzie, jeżeli nie nosimy go w sobie... "
Moje storczyki - Karnova
Moje storczyki - Karnova
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
O tak, bardzo ładna nowość. Taka subtelna a zarazem wyrazista. Czasami w tłumie pstrokatych falków można upolować taką perełkę. Gratuluję!
Bardzo ładny i ta krawędź faktycznie jest piękna 

Witam.
Bąbelki cudne a prezent prześliczny.

Bąbelki cudne a prezent prześliczny.

Szkoda że parapety nie są z gumy
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
Pozdrawiam Iza
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=61&t=78078
- Krychna
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 23 mar 2010, o 19:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Śliczny prezent

Dziękuję Wam bardzo za pochwały dla prezentu
Kolejny kwiatuszek się otworzył, a pęd dalej rośnie
Do tego zaczyna rosnąć mu listek i kilka korzonków zaczeło się przedłużać, widać już się przyzwyczaił do mnie ^^
Na tym zdjęciu poprawiłam kolorek, teraz wygląda bardziej prawdziwie.

Dziś zawitałam do bricomarche, była caaaała masa storczyków w fajnych cenach, ale dostałam kategoryczny zakaz kupowania, bo mam mieszkanie do wyposażenia - ale jakby nie patrzeć to rośliny też można podciągnąć pod wyposażenie

Kolejny kwiatuszek się otworzył, a pęd dalej rośnie

Do tego zaczyna rosnąć mu listek i kilka korzonków zaczeło się przedłużać, widać już się przyzwyczaił do mnie ^^
Na tym zdjęciu poprawiłam kolorek, teraz wygląda bardziej prawdziwie.

Dziś zawitałam do bricomarche, była caaaała masa storczyków w fajnych cenach, ale dostałam kategoryczny zakaz kupowania, bo mam mieszkanie do wyposażenia - ale jakby nie patrzeć to rośliny też można podciągnąć pod wyposażenie