Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19
- survivor26
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 sty 2012, o 14:23
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Wiosną w wiejskim ogrodzie cz.19
Marysiu, świetny dzień spędziłaś! A ile dobra nawiozłaś Rzeczywiście skończy się na wąskiej ścieżynie przez ogród...to może wtedy już ją pogłębić, puścić wodę, i będziesz sobie czółnem spławiać kolejne doniczki z roślinami
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Iwonko chodzi o czerwony kwiatuszek w zielonej czapeczce? to maczek w trakcie wyjścia na świat
Kasiu szukam gdzie ja mam kokorycz, a to chyba chodzi o Kokoryczkę wielokwiatową? w tym miejscu jakieś cztery może pięć lat , ale już ją rozsadzałam więc rośnie w różnych miejscach.
A to nie zakupy tylko dary moich gospodyń jeszcze dzisiaj wsadzę resztę moczących się w wiadrze, bo część mam w doniczkach to spokojnie przemyślę miejscówkę.
Dorotko ależ ja absolutnie nie gnam przez ogród idę pomału i patrzę ze ścieżki, a że moje oko wyłapuje perełki to jest właśnie efekt. Zdjęcia z góry nie pokazują całkowitej urody poszczególnych roślin tylko zestawienie barwnych plam, a z tym u mnie gorzej Ja sadzę u sobie tylko wiadomy sposób ....no to dzisiaj też posieję~może te nasiona są do d.........
Pati uwielbiam Twoje pomysły już strumyk puszczony obok ścieżki zamiast oczka przyszedł mi do głowy, ale spław doniczek w dół ogrodu ....nie!
A zwężanie ścieżki Ty mi podpowiedziałaś
Wróciliśmy z zakupów w K. ......upał! ruch spory. Do ogrodu ruszę dopiero po obiedzie. Teraz chyba posiedzę w cieniu i pomedytuję gdzie posadzić resztę roślin
Kasiu szukam gdzie ja mam kokorycz, a to chyba chodzi o Kokoryczkę wielokwiatową? w tym miejscu jakieś cztery może pięć lat , ale już ją rozsadzałam więc rośnie w różnych miejscach.
A to nie zakupy tylko dary moich gospodyń jeszcze dzisiaj wsadzę resztę moczących się w wiadrze, bo część mam w doniczkach to spokojnie przemyślę miejscówkę.
Dorotko ależ ja absolutnie nie gnam przez ogród idę pomału i patrzę ze ścieżki, a że moje oko wyłapuje perełki to jest właśnie efekt. Zdjęcia z góry nie pokazują całkowitej urody poszczególnych roślin tylko zestawienie barwnych plam, a z tym u mnie gorzej Ja sadzę u sobie tylko wiadomy sposób ....no to dzisiaj też posieję~może te nasiona są do d.........
Pati uwielbiam Twoje pomysły już strumyk puszczony obok ścieżki zamiast oczka przyszedł mi do głowy, ale spław doniczek w dół ogrodu ....nie!
A zwężanie ścieżki Ty mi podpowiedziałaś
Wróciliśmy z zakupów w K. ......upał! ruch spory. Do ogrodu ruszę dopiero po obiedzie. Teraz chyba posiedzę w cieniu i pomedytuję gdzie posadzić resztę roślin
ach to maczek no nie pomyślałabym pewnie dlatego ,że nigdy go nie widziałam w takiej fazie
- Maska
- Kontakt:
Iwonko to maczysko, bo ma z 15 cm średnicy Będę zbierać nasiona, bo już mam zamówienia
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Marysiu super fotki jak zawsze, miło powspominać odwiedzane kąty
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Tak , źle napisałam To musze jeszcze poczekaćMaska pisze:
Kasiu szukam gdzie ja mam kokorycz, a to chyba chodzi o Kokoryczkę wielokwiatową?
W K ja byłam wczoraj...nie było czym oddychać i z każdym dniem jak mury się nagrzeją będzie gorzej
Dobrze że mamy ogrody
- roza333
- Od: 4 maja 2010, o 11:30
Maryś ale dobra nawiozłaś
Pozdrawiam Wszystkich i zapraszam do moich wątków Justyna
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
Moje wątki Ogród róży część 4 U róży - co nieco prywatniej
Kupię ,sprzedam ,wymienię roza333
- semper
- Od: 27 lis 2011, o 10:12
Witam
Cieszę się, że mogę znowu bywać w Twoim ogrodzie.
Cieszę się, że mogę znowu bywać w Twoim ogrodzie.
- Maska
- Kontakt:
Marysiu a ja teraz wiem jak wszystko wygląda w realu, ale muszę Twój ogród sobie przypomnieć, bo coraz bardziej mi się zaciera
Kasiu w ogrodzie w cieniu da się wytrzymać , a do K. o tej porze roku coraz mniej chce mi się jeździć
Różo do kogokolwiek jedziesz to samochód zapełnia się w mig, bo forumki mają wielkie serca
Jureczku tak mi Ciebie brakowało ...mój skalniak poczuł się opuszczony
Kasiu w ogrodzie w cieniu da się wytrzymać , a do K. o tej porze roku coraz mniej chce mi się jeździć
Różo do kogokolwiek jedziesz to samochód zapełnia się w mig, bo forumki mają wielkie serca
Jureczku tak mi Ciebie brakowało ...mój skalniak poczuł się opuszczony
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Marysiu,i znowu po dniu, niewiele dziś zrobiłam,nie za bardzo się czuję,coś mnie zesłabiło ,i musiałam zawieść do biura papiery do Vatu,do południa podlewałam ,bo sucha spękana skorupa się zrobiła a wczoraj podsypałam obornikiem ,samo podlewanie ponad 2 godziny ,nie wszystko,tylko różankę i nowe rabaty ,a Ty nawet u mnie na różankę nie zaszłaś bo nie zdążyłaś,,potem miałam gości w ogrodzie ,potem obiad i więcej nie poszłam do ogrodu,bo mi sie nie chciało,za gorąco jest na pracę przez cały dzień ,więc stwierdziłam,że jak podlałam to wystarczy a sadzenie czeka,milej nocki
- Maska
- Kontakt:
Martusiu przyjadę jak będą kwitnąć róże....wydawało mi się że byłam wszędzie, ale co się dziwić przecież Twój ogród ogromny Jak jeździłaś z papierami to się nie dziwię w taki upał takie załatwienia wykańczają ...wypocznij jutro będziesz miała więcej sił. Ja jutro mam gości. Dobrej nocy
- slila1
- Od: 18 maja 2009, o 19:05
Jestem i ja, wprawdzie ostatnia z ostatnich, ale wiesz jak mi czasu brakuje. Często podczytuję Twoje wątki, zdjęcia oglądam, a wpisów nie zostawiam.
Dziękuję za tyle miłych słów pod moim adresem i zdjęcia. Bardzo się cieszę, że wreszcie poznałam Cię osobiście. Czy wiesz, że o wielu roślinach zapomniałyśmy. Miałam Cię też zapytać czy miałabyś gdzie zasadzić siewki berberysów i czeremchę. Ale to wszystko do nadrobienia przy następnej wizycie latem.
Dziękuję za tyle miłych słów pod moim adresem i zdjęcia. Bardzo się cieszę, że wreszcie poznałam Cię osobiście. Czy wiesz, że o wielu roślinach zapomniałyśmy. Miałam Cię też zapytać czy miałabyś gdzie zasadzić siewki berberysów i czeremchę. Ale to wszystko do nadrobienia przy następnej wizycie latem.
- wsiania
- 500p
- Od: 27 sty 2012, o 09:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj Marysiu Pewnie, jak ostatnio, zdążę z jednym wpisem w wątku, ale przynajmniej ślad zostawię, że się pojawiam i podczytuję. Tym razem bardzo Ci dziękuję za poprawienie humoru cudnymi zdjęciami, bo coś mnie ostatnio nerwy zżerają. Pięknie u Ciebie - dużo wszystkiego i tak tajemniczo ta ścieżka się wije za drzewa... Mam nadzieję, że i mi będzie kiedyś dane zobaczyć Twój ogród na własne oczy
Moje wsiowe poczynania - c.j.d.
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania
gdzie diabeł nie może... tam mnie wołają
pozdrawiam, Ania