Dalie z nasion cz.1
-
- 50p
- Od: 2 cze 2013, o 19:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Dalie z nasion
Ja mam małe poletko dalii z nasion, które dostałam jako gratis do pomidorów z akcji. Bardzo dobre wschody były, a szkoda wyrzucać mi było sadzonek. Myslicie że w przyszłym roku będą już kwitnąc, czy raczej trzeba będzie poczekać dłużej??
Pawel42 w pełni się z Tobą zgadzam. Najważniejsze, że te moje eksperymenty dają mi sporo radości. Nasiona dostałam gratis więc szkoda było ich nie wykorzystać zwłaszcza, że rezultat może być naprawdę piękny.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie dalie z karp się nie sprawdziły na balkonie. Porosły chaszcze z małą ilością kwiatów. Na dodatek w połowie sezonu dopadło je jakieś dziadostwo i musiałam te krzaki wyrzucić. Ale teraz mam dalie karłowe, gotowe i są piękne Dzięki temu, że są małe mogłam je powsadzać do skrzynek na barierki, gdzie mam więcej słońca.
Tegoroczne dalie z nasion (doprawdy nie wiem, co mnie podkusiło je wysiewać) są wyciągnięte, płożą się i są bardzo wiotkie. Mam je przyciąć?
Tegoroczne dalie z nasion (doprawdy nie wiem, co mnie podkusiło je wysiewać) są wyciągnięte, płożą się i są bardzo wiotkie. Mam je przyciąć?
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Kontakt:
Madziu po uszczykuj wierzchołki wzrostu,będą się wówczas bardziej krzewić.Potrzebują czasu powinny się wzmocnić.Druga sprawa to jest faktem że rośliny na różnym etapie rozwoju różnie wyglądają,im starsze tym silniejsze.Widzę różnice między daliami z siania a potem z rozsady które najprędzej poszły do ogrodu a tymi z kolejnych partii,także głowa do góry,będzie lepiej i dużo słonka im się przyda.
Paweł
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
Wiele tracimy wskutek tego że przedwcześnie uznajemy coś za stracone /Johann Wolfgang von Goethe/
-
- 20p - Rozkręcam się...
- Od: 19 maja 2013, o 12:58
Amatorzy Dali z nasion, proszę Was pokażcie jak wyglądają Wasze "pociechy" ??
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
-
- 50p
- Od: 3 mar 2014, o 14:13
Połóż krótką deskę na noc w pobliżu rabatki, rano ją podnosisz i zbierasz te ślimory. Gdzieś ostatnio mi się taki myk rzucił w oczy
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Kontakt:
Moje też. Kupiłem trzy kilogramy ferramolu.kafforka pisze:Qrka wodna moje dalie ślimaki wyjadają
Pozdrawiam!
LOKI
- Pawel42
- 500p
- Od: 6 maja 2014, o 12:36
- Kontakt:
Moje chyba ze dwie wybiegnięte,reszta normalna i w większości uszczykiwana,zbliża się pierwsza do kwitnienia.Jak pojawi się kwiat to zrobię fotkę.
Paweł