Uprawa pomidorów w szklarni,w tunelu, pod osłonami cz.1
Re: Pomidorowy szał podfoliowy cz.1
Wow! Ja posadzilam tydzien temu i ich wzrost niemal się nie zmienił, zrobiły się tylko zdrowsze (uszkodziłam kurzeńcem do doniczek), może skupiły się na tym?...
- darbo
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 mar 2011, o 13:33
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
A u mnie takie coś się pokazało. Oczywiście w większej ilości.
Pozdrawiam
Dariusz
Dariusz
A mi kwitną i kwitną i takie coś się nie pojawia:(:( . Pszczołowate latają, ja kwiatkami potrząsam, pstrykam i nic DLACZEGO???
Najbardziej okazale prezentują się w tunelu pomidory TOŁSTOJ,PERŁA KASZUB,ST.PIERRE. Inne też nie najgorzej ale te najbardziej się wyróżniają.SŁAWA NADRENII trochę mikrzejsza ale to podobno taki jej urok.GOLDEN KOENIG próbuje im dorównać. Może to wynikać że nie wszystkie były sadzone w jednym terminie.
SŁAWĘ NADRENII,PERŁĘ KASZUB oraz ST.PIERRE posadziłam także w gruncie i donicach zeby mieć na przyszłość skalę porównawczą.
SŁAWĘ NADRENII,PERŁĘ KASZUB oraz ST.PIERRE posadziłam także w gruncie i donicach zeby mieć na przyszłość skalę porównawczą.
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje Perły Kaszub w folii b.ładne i kwitną.Natomiast w donicy stała się zarąbiście najedzona i od 2 dni ma szlaban na azot.Bardzo ładnie kwitną równiez K-37 i megagrony, chyba dostały się już do obornika(rzędowo).W gruncie rządzi Perła Małopolski(wszystkie nasionka od forumowicz),wysmukła i ma sporo kwiatków.
- grazka100
- 500p
- Od: 25 paź 2010, o 10:39
Jeżeli chodzi o donice, to poradźcie proszę jakie duże?
Chciałabym kilka krzaczków posadzić w donicach, ale nie wiem jakie duże muszą być te donice (wysokość i pojemność mnie interesuje)
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
Chciałabym kilka krzaczków posadzić w donicach, ale nie wiem jakie duże muszą być te donice (wysokość i pojemność mnie interesuje)
Z góry dziękuję za podpowiedzi.
- legina
- 1000p
- Od: 21 maja 2013, o 11:19
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moje rosną w 20 l.wiadrach zakupionych w sklepie budowlanym.Mają się b.dobrze.
W tych pojemnikach mam już 2 rok.Ze względu na ciemny kolor są obłożone pianką foliową,co utrzymuje stałą temperaturę korzeniom.
Dotychczas były podlewane 1 raz dziennie,ale od 3 dni,dwa razy.
W tych pojemnikach mam już 2 rok.Ze względu na ciemny kolor są obłożone pianką foliową,co utrzymuje stałą temperaturę korzeniom.
Dotychczas były podlewane 1 raz dziennie,ale od 3 dni,dwa razy.
- grazka100
- 500p
Wiadra oczywiście od spodu podziurawione
Bardzo dziękuję. Zrobię tak jak Ty.
Mam co prawda 10-litrowe wiaderka, ale może to za mało ziemi.
Bardzo dziękuję. Zrobię tak jak Ty.
Mam co prawda 10-litrowe wiaderka, ale może to za mało ziemi.
Nie są za małe, ale w upalne dni lipca czy sierpnia trzeba się liczyć z koniecznością nawet 3-krotnego podlewania na dzień. Wtedy, podlewanie w połowie dnia, trzeba wykonać letnią wodą. Ja mam 3 pomidorki w wiadrach 10 l w tym K37 ale u mnie nie ma problemu z temperaturą wody, ponieważ mam centralną ciepłą wodę.
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja ustawiam beczki z wodą na słońcu, a że mają niebieski kolor, to woda w nich ładnie się nagrzewa w słoneczne dni
- grazka100
- 500p
zuziu sama "bawiłaś się" w zapytacza??