u Asi-cz.2 :))
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: u Asi-cz.2 :))
Ale pięknie ujęłaś rabatę
U nas burza za burzą , ogród się poi
U nas burza za burzą , ogród się poi
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Troszkę ciemne zdjęcia wyszły,nie oddają efektu.
Nas burze oszczędzają,pada bezpiecznie.
Momentami chmury są jednak przerażające...zalało Rumię,Redę...
Nas burze oszczędzają,pada bezpiecznie.
Momentami chmury są jednak przerażające...zalało Rumię,Redę...
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
A ja bym chciała przód zobaczyć.Tył często pokazujesz,bok chyba też tam gdzie są rodki,a reszta?
- reniuniek
- Od: 30 sie 2010, o 08:01
Witaj Asiu
Zrobiłaś fajne ujęcia swojego ogrodu. Lubię oglądać zdjęcia z szerszym ujęciem, widać całe rabatki.
Kamienne ścieżki, tego mi jeszcze u mnie brakuje U ciebie pięknie się wkomponowały w całość.
Dzisiaj za oknem pochmurno, wczoraj pożądnie popadało, rośliny się cieszą i ja też, nie muszę podlewać
Pozdrawiam.
Zrobiłaś fajne ujęcia swojego ogrodu. Lubię oglądać zdjęcia z szerszym ujęciem, widać całe rabatki.
Kamienne ścieżki, tego mi jeszcze u mnie brakuje U ciebie pięknie się wkomponowały w całość.
Dzisiaj za oknem pochmurno, wczoraj pożądnie popadało, rośliny się cieszą i ja też, nie muszę podlewać
Pozdrawiam.
Mój zielony kwadrat cz.5-aktualna
Zapraszam Renata
Zapraszam Renata
- katharos
- 1000p
- Od: 4 sie 2012, o 12:16
Fajnie rozplanowałaś tą rabatę Tak troszkę dalekim wschodem się chyba kierowałaś...bardzo ładnie,czasem żałuję że mam tyyyyle miejsca
- asma
Hihihihi,dziękuję za miłe słowa,jednak ponownie wyjaśnię-rabatka główna tzn z kamiennymi ścieżkami to największy kawałek mojego ogródka o strony tarasu-dzieło Ewuni i Rysia
Rabatka pod świerkiem-czyli kwasoluby"rh,azalki,iglaki itd to rabatka moja -od frontu,obok tyci rabatka z magnolką....-to przód
Bok tarasu to rabatka z żurawkami,tiarelkami,liliami i różyczkami-taka tyci ,tyci...
No i jest jeszcze kawałeczek roboczy po oknami chłopaków-tam rośnie Iceberg Climbing,mega ostrózki itd itd -to moje miejsce robocze....M ma tam swoje przydasie,mocno uszczuplone,ale jednak mocno zagracające
Rabatka pod świerkiem-czyli kwasoluby"rh,azalki,iglaki itd to rabatka moja -od frontu,obok tyci rabatka z magnolką....-to przód
Bok tarasu to rabatka z żurawkami,tiarelkami,liliami i różyczkami-taka tyci ,tyci...
No i jest jeszcze kawałeczek roboczy po oknami chłopaków-tam rośnie Iceberg Climbing,mega ostrózki itd itd -to moje miejsce robocze....M ma tam swoje przydasie,mocno uszczuplone,ale jednak mocno zagracające
- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Asiu,jestem pod wrażeniem Twoich Fuksiajek pięknie przezimowały polecam sie na przszłośćasma pisze:Krysiu
Jak dostałam w zeszłym roku fuksje od Maji z instrukcja posadzenia "dwa listki"do kosza wiszącego to chyba z 5x dopytywałam czy aby na pewno jeden "szczyt"na taaaaaki wielki kosz/doniczkę?
Kompletnie nie umiałam w to uwierzyć,że w takim maleństwie tkwi taaaaka siła,a jednak
Roślinki ,nie uszczykiwane w celu zagęszczenia(o tym jeszcze nie wiedziałam)wyrosły wielkie co widać na zdjęciach zeszłorocznych i tegorocznych bo obecne to przezimowane poprzedniczki
Podlewam obficie odstałą wodą,a 1x w tyg z dodatkiem nawozu PLANTON K
ziemię mieszałam z kompostem i kurzym nawozem-ostrożnie z nawozem.
Już dawno są na tarasie,chowałam je na noc jak były większe przymrozki,z małymi sobie radziły:)
WYSTAW,nie lubią być na słonku
po zimowaniu
jakiś czas temu
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Witaj Asieńko! Piękne focie pokazałaś. Zdjęcia ogólne, takie poglądowe to jest to, co najbardziej lubię i co pokazuje cały urok Twojego ogrodu . Chwalić pojedynczych roślinek nie zdołam, bo duuuuużo mi się u Ciebie podoba, ale o jednym muszę wspomnieć, bo się uduszę masz moją wymarzoną paproć . Taka kolowiora . Fuksiami się chwal jak zakwitną koniecznie.
Pozdrawiam!
Pozdrawiam!
- asma
Majeczko Jarzębinko witam z radością
Fuksja ma dwa pączki
Majeczko -jak będziesz miała "dwa listki"tej rózowej pudrowej z falbankami to ślicznie poproszę
Jarzębinko-to jedyna paprotka w moim ogrodzie-podbiła moje serducho i szukałam,aż znalazłam
Wywiozłam do kościoła papryczki chili i coś je pożarło do cna
azalka
rh Nowa Zembla wieczorkiem
urokliwa lewizja
'Catawbiense Grandiflorum'
rabatka
megagrona
Fuksja ma dwa pączki
Majeczko -jak będziesz miała "dwa listki"tej rózowej pudrowej z falbankami to ślicznie poproszę
Jarzębinko-to jedyna paprotka w moim ogrodzie-podbiła moje serducho i szukałam,aż znalazłam
Wywiozłam do kościoła papryczki chili i coś je pożarło do cna
azalka
rh Nowa Zembla wieczorkiem
urokliwa lewizja
'Catawbiense Grandiflorum'
rabatka
megagrona
-
- 200p
- Od: 10 lip 2012, o 16:34
Asieńko, to już się nie mogę doczekać na rozkwit fusiajki . Ja swoją zapomniałam przyciąć przez ten cały cyrk związany ze sprzedażą mieszkania i teraz wygląda jak 7 nieszczęść zupełnie nie wiem co z nią teraz począć...
Rabatki i ścieżki masz pikne, takie uporządkowane, będę wpadac, żeby się napawać widokiem uporządkowanego ogrodu , bo w moim (jeśli będę go kiedyś miała) to będzie nieokiełznany busz pełen chwastów pewnie (bo to przecież takie pożyteczne dla owadów roślinki ). No cóż, jaka właścicielka taki ogród pewnie .
Ps. A kiedy to my się w końcu spotkamy?? Tylko już nie na działce, a w domku/ewentualnie na balkonie przy kawusi ;)
Rabatki i ścieżki masz pikne, takie uporządkowane, będę wpadac, żeby się napawać widokiem uporządkowanego ogrodu , bo w moim (jeśli będę go kiedyś miała) to będzie nieokiełznany busz pełen chwastów pewnie (bo to przecież takie pożyteczne dla owadów roślinki ). No cóż, jaka właścicielka taki ogród pewnie .
Ps. A kiedy to my się w końcu spotkamy?? Tylko już nie na działce, a w domku/ewentualnie na balkonie przy kawusi ;)
- piortkowice
- 1000p
- Od: 13 sty 2013, o 11:22
Witaj Asieńko, piękne rabatki Kwiatuchów co nie miara i te rh
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
piękne to zdjęcie rabatek, RH