Ogród Marty cz. V
Re: Ogród Marty cz. V
Czy na ósmym i dziewiątym zdjęciu to goździki, bo teraz tak zauważyłem te kwiatki?
życzę miłej niedzieli, u mnie już burza nadchodzi, więc popada troche, nawet i lepiej.
Jak u Ciebie z pogodą?
życzę miłej niedzieli, u mnie już burza nadchodzi, więc popada troche, nawet i lepiej.
Jak u Ciebie z pogodą?
Pozdrawiam, Robert.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Violu,ptaszki rzeczywiście fajne,ten krzew to klon Dissectum Artropurpureum pozdrawiam i zapraszam znowu
Kasiu,dziękuję ,że jesteś i ,że się podoba, to mobilizuje ,pozdrawiam
Małgosiu,to morwa tylko forma płacząca i ma pyszne słodkie owoce ,które mój wnuk wsuwa wszystko ,razem z mrówkami ,bo też lubią tą morwę ,pewnie przez słodycz,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Grażynko,bardzo długo kwitnie ta kalina mimo takich deszczów miłej nocki życzę
Robercie,ja bardzo lubię łubiny ,to takie proste babcine kwiaty ,ale piękne,pozdrawiam i zapraszam
Wolusiu,na pewno będą rosły,dasz potem trochę świeżej wypoczętej ziemi i posadzisz łubiny pozdrawiam
Maryniu,u mnie cały czas kwitną ,przekwitły te pierwsze różaneczniki i azalie ,a teraz te wyższe azalie dają popis i następne różaneczniki rozkwitają ,pięknie to wygląda w ogrodzie ,jeszcze nigdy na zimę ich nie okrywałam,jest sporo cienistych miejsc w ogrodzie ,bo ogród już podrósł ,a dopiero był malutki,miłej nocki życzę i buziaczki przesyłam
Justynko,Twoja kalina też urośnie szybciutko i będzie dużo pomponików ,dziękuję za miłe słowa
Marysiu,to bez węgierski ,taki rozłożysty krzew,teraz jest cały w kwiatach,jutro mam dzień do załatwień,w domu pewnie będe dopiero koło 15 ,pozdrawiam i buziaczki przesyłam
Robercie ,tak to są niskie goździczki w różnych odcieniach ,ale zaraz zakwitną jeszcze inne,pozdrawiam dzisiaj był piękny słoneczny dzień, zero chmur i deszczu ,więc musiałam podlewać,bo dużo jest nowych rabat i one szybko przesychają ,a od czasu tych wielkich deszczów u mnie nic nie padało ,ciągle same skrajności
Kasiu,dziękuję ,że jesteś i ,że się podoba, to mobilizuje ,pozdrawiam
Małgosiu,to morwa tylko forma płacząca i ma pyszne słodkie owoce ,które mój wnuk wsuwa wszystko ,razem z mrówkami ,bo też lubią tą morwę ,pewnie przez słodycz,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Grażynko,bardzo długo kwitnie ta kalina mimo takich deszczów miłej nocki życzę
Robercie,ja bardzo lubię łubiny ,to takie proste babcine kwiaty ,ale piękne,pozdrawiam i zapraszam
Wolusiu,na pewno będą rosły,dasz potem trochę świeżej wypoczętej ziemi i posadzisz łubiny pozdrawiam
Maryniu,u mnie cały czas kwitną ,przekwitły te pierwsze różaneczniki i azalie ,a teraz te wyższe azalie dają popis i następne różaneczniki rozkwitają ,pięknie to wygląda w ogrodzie ,jeszcze nigdy na zimę ich nie okrywałam,jest sporo cienistych miejsc w ogrodzie ,bo ogród już podrósł ,a dopiero był malutki,miłej nocki życzę i buziaczki przesyłam
Justynko,Twoja kalina też urośnie szybciutko i będzie dużo pomponików ,dziękuję za miłe słowa
Marysiu,to bez węgierski ,taki rozłożysty krzew,teraz jest cały w kwiatach,jutro mam dzień do załatwień,w domu pewnie będe dopiero koło 15 ,pozdrawiam i buziaczki przesyłam
Robercie ,tak to są niskie goździczki w różnych odcieniach ,ale zaraz zakwitną jeszcze inne,pozdrawiam dzisiaj był piękny słoneczny dzień, zero chmur i deszczu ,więc musiałam podlewać,bo dużo jest nowych rabat i one szybko przesychają ,a od czasu tych wielkich deszczów u mnie nic nie padało ,ciągle same skrajności
- drewutnia
- 1000p
- Od: 1 gru 2011, o 13:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś, zdjęcia cudne ogród też,ale czy czasem nie masz ochoty c obrzeży.ja teraz te drewniane usuwam,bo strasznie mi trawa w nie wrastała.Z początku chciałam mieć wykończenie trochę inne niż wszyscy ale teraz jak osunęłam to nawet mi się podoba bez tego drewna
Martuś cudny masz ten ogród i jak zawsze znajdę coś co mnie zaciekawi co to za roślinki . Widze ze ogród przetrwał ulewy, to dobrze cieszy mnie to
Jeśli któregoś dnia ktoś zarzuci Ci, że Twoja praca nie jest profesjonalna, powiedz sobie, że Arkę Noego zbudowali amatorzy a Titanica profesjonaliści...
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
Jestem Ania Witam serdecznie i zapraszam
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Martuś uwielbiam wpadać do Ciebie szczególnie gdy chcę mieć kolorowe sny.
Moje łubiny zżarła nornica i takie mam marne.
Zakwitł mi lilak od Ciebie mimo że był niedawno wsadzany.
Moje łubiny zżarła nornica i takie mam marne.
Zakwitł mi lilak od Ciebie mimo że był niedawno wsadzany.
-
Ewciu,ja pół tych obrzeży wpuszczam w ziemię ,to jest tyle ,że właśnie trawa nie wchodzi pod obrzeżem ,a ja mam bardzo ciężkie gliny i w razie długich opadów woda stoi w ogrodzie i rośliny pływają ,a dzięki tym obrzeżom rabaty mam podniesione i rośliny jakoś przetrzymują ,bo nie są wtedy tak zalane,pozdrawiami miłej nocki życzę
-
Aniu,wsadziłaś takie małe zdjęcia i strasznie się dopatruje tych roślin,ale chyba na pierwszy zdjęciu to rabarbar ozdobny a na drugim języczka pomarańczowa -ligularia dentata,miło,że ogród się podoba ,to taka motywacja do pracy w nim ,ciągle coś przerabiam ,bo ogród rośnie i warunki dla niektórych roślin robią się niekorzystne,więc przesadzam ,dosadzam i ciągle coś się dzieje,pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Kasiu,muszę Ci powiedzieć ,że mysz chyba bardzo lubią łubiny ,u mnie też w niektórych miejscach zeżarła, ale jest ich dużo i coś zostało,a i siewek jest pełno ,więc może przetrwają,fajnie że zakwitł lilak ,on teraz tylko będzie rósł ,na drugi rok już się poszerzy i będzie większy ,rośnie bezproblemowo, pięknych snów i pięknych marzeń życzę
Kasiu,muszę Ci powiedzieć ,że mysz chyba bardzo lubią łubiny ,u mnie też w niektórych miejscach zeżarła, ale jest ich dużo i coś zostało,a i siewek jest pełno ,więc może przetrwają,fajnie że zakwitł lilak ,on teraz tylko będzie rósł ,na drugi rok już się poszerzy i będzie większy ,rośnie bezproblemowo, pięknych snów i pięknych marzeń życzę
-
-
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Dzis od rana upał, więc ja w cieniu na leżaczku sobie poleżę i po upajam się zapachami i kolorami
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Czy na drugim zdjęciu to widać Twoje Catalpy? już za parę dni tak wypuściły liście? to chyba sprawa deszczu
A ogród oczywiście tętni życiem....uroczy!
Dobrego tygodnia bez gwałtownych deszczów i gradu. Serdeczności zostawiam
A ogród oczywiście tętni życiem....uroczy!
Dobrego tygodnia bez gwałtownych deszczów i gradu. Serdeczności zostawiam
Jak pięknie wygląda Twój ogród. Roślinki wspaniałe, miejsca wszystkie bardzo zadbane i ciekawie wyglądają. Cudowne widzę tam u Ciebie iryski.
Pozdrawiam, Robert.
-
Iwonko,odpocznij i delektuj się zapachami ,bo naprawdę wszystko bardzo pachnie,pozdrawiam i miłego dnia życzę
Marysiu,to są klony ,ale katalpy też nadrabiają i są w innym miejscu ,u mnie wczoraj wieczór w końcu padał deszcz ,spokojny i dłuższy i ogród mam podlany,wszystko dookoła tak pachnie ,że radość wyjść ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę
Robercie,iryski u mnie dopiero się zaczynają ,miło ,że Ci się podoba ,powodzenia i zapraszam
Marysiu,to są klony ,ale katalpy też nadrabiają i są w innym miejscu ,u mnie wczoraj wieczór w końcu padał deszcz ,spokojny i dłuższy i ogród mam podlany,wszystko dookoła tak pachnie ,że radość wyjść ,pozdrawiam i pięknego dnia życzę
Robercie,iryski u mnie dopiero się zaczynają ,miło ,że Ci się podoba ,powodzenia i zapraszam