Roslinki Anki :D

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
anna__joanna
10p - Początkujący
10p - Początkujący
Od: 20 wrz 2008, o 17:07

Roslinki Anki :D

Post »

dzisiaj zdecydowalam sie wkoncu zarejestrowac na forum :D od paru tygodni podziwiam Wasze piekne roslinki i stwierdzilam, ze pochwale sie swoimi :) nie sa moze tak urodziwe ale staram sie o nie dbac jak tylko moge :D w dniu dzisiejszym zrobilam zdjecia telefonem wiec jakosc jest taka jak widac :D czyli kiepska :D

1. zaczne od bazyli jest to moja duma ktora upieksza okno kuchenne :D
Obrazek Obrazek

2. mandarynka:D

Obrazek

3. cykas. wypuscil tylko jeden listek ale mega wielki :| zolknie i nie mam pojecia co jest nie tak :/
Obrazek

4. kroton :D juz 3 raz w tym roku kwitnie :)

Obrazek Obrazek

5. klonik pokojowy:) 28 stycznia wysialam nasionka z 5 tylko jeden sie przyjal i teraz zakwitl :) wydaje mi sie, ze jest za wiotki

Obrazek Obrazek

6. granat. kupilam w hipermarkecie i bylam ciekawa czy uda mi sie wychodowac z nasion. posadzilam 4 lutego br i tak wyglada

Obrazek

7. eukaliptus na razie zdobi trawnik mam zamiar go zabrac do domu na zime :) kupilam go w jednym z hipermarketow niestety z nasionek nie udalo mi sie wyhodowac :(

Obrazek

8. nie wiem co to jest ale kwitnie na fioletowo :)
Obrazek
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lip 2008, o 06:39
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj
piękne masz te kwiatki.Czy mandarynka i granat są z nasionka ,czy kupiłaś już gotowe sadzonki.
pozdrawiam Marzena
anna__joanna
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

sa z nasionka :) przed posadzeniem siedzialy na wacikach pod lampka jak zaczely kielkowac to wsadzilam je do doniczki :D
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ja też mam mandarynkę .Zakwitła mi i ma już owoce.
Eukaliptusa jeszcze nigdzie nie spotkałam.Muszę jutro jechać do OBI i szukać.Ja mam bzika na punkcie roślin cytrusowych i egzotycznych.Jak tylko coś spotkam to od razu muszę mieć.
anna__joanna
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

ja kupilam eukalitusa 2 tygodnie temu w OBI stal w kwiatkach i prawie go nie bylo widac :) zaplacilam 15 zl :) szukalam pol roku i wkoncu znalzlam :D
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

pokaż szybko następne kwiatki,bo już nie mogę się doczekać co tam jeszcze masz z tych egzotyków.
Saraaa

Post »

Masz się czym chwalić :D
Bazylia mnie rozłożyła na łopatki! Nigdy, przenigdy mi nie wychodziła jej hodowla. Co wysieje i dojdzie do jakiś kilku marnych listków to coś ją bierze... A Ty mi jeszcze taki okaz pokazujesz! :P

Inne kwaiatuszki też bardzo piękne - kroton w szczególności. Nigdy nie mogę doprosić się sprzedawczyni w pobliskiej kwiaciarni aby sprowadziała, bo zawsze spławia mnie słowami : Nie chce u siebie takiego truciciela... :evil:

Roślinka z ostatniego zdjęcia, to o ile się nie myle maranta :D
Mirabilis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 27 maja 2006, o 19:35

Post »

Saraaa pisze: Inne kwaiatuszki też bardzo piękne - kroton w szczególności. Nigdy nie mogę doprosić się sprzedawczyni w pobliskiej kwiaciarni aby sprowadziała, bo zawsze spławia mnie słowami : Nie chce u siebie takiego truciciela... :evil:
I taka osoba pracuje w kwiaciarni? Chyba minęła się z powołaniem :evil:
Dziel się swoją wiedzą. To sposób na osiągnięcie nieśmiertelności.
anna__joanna
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

ciag dalszy moich dzieci ;)

1. rosiczka- uratowana w OBI chcieli ja wyrzucic wiec sie nia zaopiekowalam i pieknie rosnie :D jest juz ze mna od ponad roku :D

Obrazek

2. fikus- rowniez przeszedl hospitalizacje :D nie mial juz liskow :)
Obrazek

3. skrzydlokwiat

Obrazek

4. papirus- dostalam od sasiadki 2 lodygi :D
\
Obrazek

5. nie mam pojecia jak nazywa sie ta roslinka :D zakwitla w domu ale strasznie smierdziala miesem po zakwitnieciu wiec dalam ja do ogrodu :D
Obrazek
Saraaa

Post »

Dokładnie nie wiem o co tej kwiaciarce chodzi ... - przecież zarobiła by troche kaski.

A kolejne kwiatuszki jeszcze bardziej powalające.. - zapowiada się duuuża kolekcja :P :P
anna__joanna
10p - Początkujący
10p - Początkujący

Post »

dziwne, ze nie chce sprowadzic :| tym bardziej, ze jest to kwiat chetnie kupowany :) jezeli chodzi o bazylie to nasiona kupilam we wloszech kilka paczek :D ale wysalam tylko polowe jednej i musialam rozsadzic bo strasznie duzo jej bylo i wszyscy moi znajomi maja bazylie :D
Saraaa

Post »

A ja tak zawsze chciałam mieć parapet ziołowy w kuchni... ale nici :evil:
Nie tylko z bazylią mam problem - wszystkie ziółka trzymają się ode mnie z daleka :?
marzena 63
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Następne kwiatki też ładne.Dzbanecznik bardzo mi się podoba.Mój mi zmarniał,też kupiłam go w OBI.
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”