piwoy - mój ogródek
Re: piwoy - mój ogródek
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- gardener1987
- 500p
- Od: 10 lip 2010, o 21:47
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Piotrek bywaj częściej na forum masz piękną kolekcję irysów, mi szczególnie wpadł w oko ten na 3 zdjęciu taki delikatny i z falbanką:) pamiętasz nazwę??
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witaj Piotrze widzę że jednak irysy przetrwały , mnie bardzo podoba się ten pomarańczowy
Geniu - dzięki za odwiedziny faktycznie wygląda nieźle. pomarańczowy to "Feu du ciel" (ogień z nieba) ściągnięty z Francji dawno temu. Jest ładny ale kapryśny
Gardener - ten delikatny to odmiana typu luminata - nie pamiętam nazwy ale sprawdzę na tabliczce to wstawię. Jest ściągnięty ze Stanów od Schreinera. Kwitnie co roku niezawodnie ale nie przyrasta prawie wcale. Kilka innych mam także stamtąd (bikolor liliowy, biały z ultramarynowym dołem) a jeszcze z 10 innych w tym roku nie kwitnie. Niestety ubiegłoroczne zdjęcia mi przepadły w wyniku awarii pendriva
A siódme zdjęcie od dołu to moja własna siewka - odwrócona amoena - lilróż góra i biały dół z leciutką żółtą marką u nasady. Jestem z niej bardzo zadowolony. Zeszłego roku miałem ze trzy efektowne plicaty z siewek, ale teraz one się odbudowują i nie kwitną. Zwykle siewka po pierwszym kwitnieniu ma kolejny rok budowy kępy a potem już kwitnie regularniej.
Pozdrawiam
Gardener - ten delikatny to odmiana typu luminata - nie pamiętam nazwy ale sprawdzę na tabliczce to wstawię. Jest ściągnięty ze Stanów od Schreinera. Kwitnie co roku niezawodnie ale nie przyrasta prawie wcale. Kilka innych mam także stamtąd (bikolor liliowy, biały z ultramarynowym dołem) a jeszcze z 10 innych w tym roku nie kwitnie. Niestety ubiegłoroczne zdjęcia mi przepadły w wyniku awarii pendriva
A siódme zdjęcie od dołu to moja własna siewka - odwrócona amoena - lilróż góra i biały dół z leciutką żółtą marką u nasady. Jestem z niej bardzo zadowolony. Zeszłego roku miałem ze trzy efektowne plicaty z siewek, ale teraz one się odbudowują i nie kwitną. Zwykle siewka po pierwszym kwitnieniu ma kolejny rok budowy kępy a potem już kwitnie regularniej.
Pozdrawiam
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia
Czekamy na następną porcje zdjęć , szkoda że nie wszystkie zakwitną ,u mnie też ale sporo w zeszłym roku sadziłam ,musza urosnąć.
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Witaj Piotr! Cieszę się, że wstawiłeś fotki swojej kolekcji, bo jest imponująca Szczególnie spodobał mi się przedostatni
Witaj Piotrze po rocznej nieobecności!
Szkoda ,że zginęły zdjęcia Twoich siewek plicat.Wnioskuję , że musisz zajmować się tworzeniem nowych irysów już od kilku lat co najmniej.Ja zacząłem dopiero 2 lata temu.Aby mieć dobry materiał do krzyżowania w ub. i w tym roku sprowadziłem nowe odmiany z Australii od Blyth'a i ze Stanów od Johnsona i Black'a/MID-AMER./Dobrze przezimowały i kwitły i kwitną.
Pozdrawiam Krzysiek
Szkoda ,że zginęły zdjęcia Twoich siewek plicat.Wnioskuję , że musisz zajmować się tworzeniem nowych irysów już od kilku lat co najmniej.Ja zacząłem dopiero 2 lata temu.Aby mieć dobry materiał do krzyżowania w ub. i w tym roku sprowadziłem nowe odmiany z Australii od Blyth'a i ze Stanów od Johnsona i Black'a/MID-AMER./Dobrze przezimowały i kwitły i kwitną.
Pozdrawiam Krzysiek
- e-genia
po dwuletniej nieobecności
Rzeczywiście masz rację Gieniu!Jak ten czas szybko biegnie.
Ostatnie irysy tego roku - deszcze im nie sprzyjają
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek
- e-genia
Piotr po tym pogromie dwa lata temu ,ładnie odbudowała się Twoja kolekcja irysów
Genia
Genia
Geniu, a no jakoś dałem radę I NIC nie kupiłem przez dwa lata ostatnie bo zajęty byłem tą moja habilitacją. Dopiero w tym roku coś dołożę od Cayeux
pozdrawiam Piotr
piwoy - mój ogródek
piwoy - mój ogródek