Grażynko

u ciebie widzę też już pierwsze róże, rewia gwiazd!
Jamesa zawsze polecam bo warto, choć z niego prawdziwy gigant , zobacz co wyprawia ...
Reniu, pięknie dziękuję

łagodna zima przyczyniła się do różanego szaleństwa w tym roku. Jednak nie wymroziła robaków więc teraz latają ze wzmożoną siłą. Roses de Rescht jest upojny, warto na niego czekać! Dla ciebie inne wspaniałe pachnidło Mme Knorr
Martuś,dzięki! po prostu one muszą rosnąć, nie ma innej opcji

DObrze, że zaczęłaś m.in/ od Rose de Rescht - ona jest podstawą różanki! Tu w duecie z Gipsy Boy:
Krysiu

po ostatnich deszczach i słoneczku na pewno róże przyspieszą u ciebie, jeszcze chwila
DLa ciebie mój startujący Abraham D. w pąkach. Kilkuletni krzew już nie zwiesza kwitów
Jolu, kwiatki mogą się jeszcze pojawić, bądź cierpliwa. Warto przycinać mocniej pędy po posadzeniu i kopczykować, szczególnie wiosną. Wtedy róża nie traci wilgoci i szybciej się zakorzenia . Trzymam kciuki!
Dla ciebie widoczek z Pastellą
WItaj iwiska

twoja też zaraz będzie taka, jak powyżej

W podobnej tonacji pastelowej Jacques Cartier i Rosa Mundi dla ciebie
Małgosiu, dzięki,
czy twojemu dolega coś konkretnego czy może wystarczy podsypać nawozu? Zasilam Yara Mila Complex - polecam, działa rewelacyjnie!
Dla ciebie zostawiam Ghislaine w kwiatach
Jadziu

masz rację, szaleństwo w tym roku. Po ostatnich ciepłych dniach wszystko rozkwita . Zachwycam się twoją Maigold! czekam ąz moja urośnie. U mnie nareszcie pokazała się porządnie Souvenir Malmaison pnąca

dobrych kilka lat czekałam aż się rozrośnie...
Adrianie, dziękuję (razem z psiakiem

) kwiatoterapia pomaga!
Jeszcze więcej pąków od Jamesa Galwaya ma drugi James, Bobby ale to rambler więc mu wolno obsypać się kwieciem , po raz pierwszy w takiej ilości ... gdzieś mi uciekło zdjęcie więc zostawiam Rhapsody in Blue - też zaskakuje w tym roku ilością kwiatów! Obok w duecie z Charlesem A.
Marzenko,
wyślę ci następną

i jeszcze mam trochę zielonego dla ciebie, jeśli masz wciąż siłę sadzić . Napisz kiedy najlepiej wysłać ci przesyłkę, abyś miała czas na ogródkowanie.
Dla ciebie Empress Josephine w wydaniu pnącym
Lecę dalej do pracy! MIłego dnia wszystkim!