Petunia z nasion cz.3

Tulipany, krokusy, narcyzy, lilie, dalie, begonie, irysy, kanny, bratki, maciejki, ...
Zablokowany
Awatar użytkownika
Morella
50p
50p
Od: 12 sty 2014, o 20:34
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Petunia z nasion cz.3

Post »

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Morella
50p
50p
Od: 12 sty 2014, o 20:34

Post »

Obrazek

Obrazek i mam też majtkowy! ;:333

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Ciekawa jestem do jakiego stopnia rozkwitną:D Marzą mi się kule pełne kwiecia ;:65
Awatar użytkownika
Marcin01988
500p
500p
Od: 23 gru 2010, o 21:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Piękne nie ma co ;:138 mi się ta kremowa bardzo podoba ;:108 Generalnie już są spore jak będziesz jeszcze je dokarmiać to będą całe w kwiatach :D
Awatar użytkownika
Viola K
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 mar 2013, o 19:41
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Morelko , widzę że u Ciebie też mixy kolorowe :) ale też nasiałaś tego ! Piękne okazy , ciekawa jestem jakimi kolorami moje jeszcze mnie zaskoczą ... ;:167
vanyavala
500p
500p
Od: 24 cze 2013, o 18:06

Post »

Moje "brzydkie kaczątka" przeobraziły się w łabędzie i są piękne!!!!
Obrazek
joanna1984k
100p
100p
Od: 21 mar 2014, o 12:32

Post »

Ale macie piękne kolorki :) ;:215
U mnie na razie sa trzy odmiany, malinowa czerwień :) , ognista czerwień :) i tz " majtkowy róż " ;:oj ;:138

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Zielony zakątek Asi http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=36&t=77283" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Od: 25 lis 2007, o 17:36
Kontakt:

Post »

U mnie zaczynają nieśmiało kwitnąć pełne Duo F1 i nawet kolorki są całkiem ,całkiem :wink: Pierwsza rozwinęła się różowa z delikatnym cieniutkim ledwo dostrzegalnym, białym brzegiem ..w kolejce czeka różowo fioletowa -jak zakwitnie wkleję 8-)
Obrazek
Każdy początek ma swój koniec ,a każdy koniec miał swój początek ........
vanyavala
500p
500p
Od: 24 cze 2013, o 18:06

Post »

A ja wczoraj nabyłem takie oto cuda

Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
baxiowa
1000p
1000p
Od: 19 sty 2014, o 22:12

Post »

Nie wiem jak u was ale u mnie sadzonki z nasion f1 są o wiele bardziej okazałe a kwiaty o wiele większe w porównaniu do tych ze zwykłych nasion.
Oddam sprzedam wymienię http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=11&t=79960" onclick="window.open(this.href);return false;
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p
Od: 13 sty 2012, o 12:26

Post »

Baxiowa a ja to zdobyć? Ja kupiłam już 4 paczki na styczeń i tylko na jednej pełnej napisane jest f2, a reszta nie jest opisana, nasiona są z Legutko. Więcej już nie planowałam kupować bo też zbiorę z swoich petuń, to jak to cale towarzystwo wysieje to już myślałam u mamy na strychu że będę trzymała w przyszłym roku bo u mnie braknie miejsca:)
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

paprotka882 Niestety nasiona zebrane z F1 nie powtórzą cech rośliny matecznej wyjdą Ci zupełnie inne zarówno jeśłi chodzi o kształt rośliny jak i o kolor oraz wypełnienie kwiatu . Jeśli chodzi o pełne petunie to dobre nasiona ma Rekwiat - ładnie kiełkują i ciekawe kolorki (akurat wysiałam kontrolnie w tym roku ) chociaż nasion w paczce jak na lekarstwo :? No ale pełnych w inny sposób nie wyhodujesz ,a z zebranych nasion wyjdą pojedyncze .
Awatar użytkownika
paprotka882
500p
500p
Od: 13 sty 2012, o 12:26

Post »

A jeśli na opakowaniu pełnych napisane jest F2 to oszukali i będą pojedyncze, albo jakieś takie byle jakie ?? Widziałam na poprzedniej stronie kwiatki ivona15 i też napisała że miały być pełne, może właśnie też miała na opakowaniu napisane f2 i takie wyszły? i tak są piękne ale kupiłam jedną pełną no i powiem szczerze piękna jest no i pięknie pachnie :) na honorowym miejscu rośnie mimo że kupna:)
Awatar użytkownika
GERTRUDA
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

F1 ,F2 ,F3 to oznaczenia pokoleń roślin , a nie określenie pełności kwiatu -to tak pokrótce .Dlatego sieję-żeby sprawdzić czy producent nie nabija w butelkę i jaka jest rzeczywista zdolność kiełkowania itp zanim polecę komuś dalej lub sprzedam . Czasami zdjęcie na opakowaniu nie przedstawia rośliny ,a z tyłu jest pieczątka z nazwą . Za Rekwiat mogę poręczyć-już zakwitły lub maja pąki i wszystkie z paczki są na pewno pełne -dla mnie minusem była tylko bardzo mała ilość nasion .
Zablokowany

Wróć do „Rośliny CEBULOWE i jednoroczne”