Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Re: Wiosenna odsłona leśnego rancza nad wodą.

Post »

:wit Madziu W upalny słoneczny ;:3 dzionek
Widzę, że basen już napompowany to sezon Letni można uznać już z rozpoczęty :idea:
Przy takiej upalnej pogodzie woda niedługo się nagrzeje. :wink:
Bardzo piękne karpie pływają u Was w stawie. ;:215
Przepiękne Iryski Ci zakwitły. :D
Powojnik Dr Rupell piękniutki. Liliowce botaniczne już za chwileczkę zakwitną. :tan
Moje zwykłe Liliowce nie wiedząc, czemu się lenią i jeszcze paków nie widać :(
Krzewuszki ślicznie zakwitły. Jakiego pięknego jednego kwiatuszka pokazał goździk brodaty.
Jaka fajna zieloniutka truskaweczka która niedługo zrobi się czerwoniutka.
Dziękuję ze uważasz ze mam piękny nowy avatarek. ;:196
Zapraszam do siebie. Cieplutko Pozdrawiam miłego popołudnia i wieczorku Ci życzę. :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 kwie 2012, o 18:56
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izuś ooo no to jak słodka to najważniejsze ;:138 . Fajne są takie swoje zbiory :) Basen faktycznie spory. Lubię pływać. Wiem że tu za dużo się nie rozpędzę, ale chociaż troszkę można popływać.
Paulinko słodka komplemenciaro. Nie zauważyłam Twojego nowego wątku. A tu już tyle str! Zaraz idę się wpisać. Karpiki ze zdjecia nie są takie duże. Są sztuki które jak się rzuci kromkę chlebka to wciągają ją całą na raz. Ale niestety te nie chcą brać. Moje pozostałe liliowce też jeszcze śpią. Ale na nie czas chyba dopiero koło lipca.

Muszę Wam następnym razem wkleić zdjęcie mojej Sympathie. Bo nie wiem jak rozpoznać dziczkę. A podejrzewam że właśnie ją ma. Niestety nie pstryknęłam jej teraz zdjęcia . Skupiłam się na pięknym pączku który się otwierał coraz bardziej, oczywiście przed wyjazdem :(
Awatar użytkownika
aneczka1979
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2010, o 21:44

Post »

Rety własne karpiki! ;:oj Magda jeszcze jedno takie zdjęcie i będę kopać staw na działce! Ale macie świetnie!
Popieram pomysł z kurnikiem. Macie dużo miejsca, to czemu nie? Własne jajka -bezcenne. A trzy kurki nie za mało?
Piękny irys, paleta barw powala. Doktorek zaczyna przedstawienie. Super!
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Oj rybkę by zjadł. A iryski to masz piękne, liliowce w pąkach, czyli niedługo ich czas się zacznie. ;:333
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Madziagos
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 10 kwie 2012, o 21:44
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magdo,

basen pierwsza klasa. Ja już rozpoczęłam sezon kąpielowy w tym roku. W ubiegły piątek po raz pierwszy w tym roku pływałam w jeziorze. Jak dla mnie - woda była w porządku. Popływałam jakieś 15-20 minut, apotem obyło się bez gęsiej skórki. Przyznam, że ostatnio kąpałam się w maju ładnych kilka lat temu.
Z pozdrowieniami, Magda
Moje wątki Moje drogi... Aktualny
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ojj to musisz poczekać z tym kopaniem do przyszłego weekendu. Wtedy specjalnie dla Ciebie wkleję jeszcze jedno takie zdjęcie ;:215 I Twoja działunia powiększy się o stawik ;:158 Kurki chcę trzy bo taki sobie upatrzyłam kurnik na all. Na trzy kurki. Poza tym podobno potrafią nieść jedno jajko dziennie lub co drugi dzień. To dla mnie wystarczy w zupełności. Nawet mogę opchnąć gdzieś w Łodzi w pracy. Na wsi sprzedają po 70 gr- 1 zł za jajko.
Robert to na co czekasz? Sezon otwarty! Ruszaj na łowy! Obok mojego stawu, jest staw mojego brata. Mniejszy i dużo płytszy. Nie naprawił miecha dobrze i wyobraź sobie że w tygodniu rybki za ponad tys zł popłynęły sobie do rzeki. To dopiero miejscowi wędkarze co na rzekę chodzą się zdziwią skąd te karpie.
Madziu to ;:180 . Ja się ostatni raz w maju kąpałam chyba w czasach liceum. U nas sezon kąpielowy rozpoczął tylko Foxer. Jaką miał radochę... ja stałam po jednej stronie stawu a mój Darek po drugiej. On rzucał piłkę mnie, pies do wody. Jak dopływał do mnie to ja rzucałam do Darka. Z tym że ja z rzucania piłką nigdy dobra nie byłam, więc pies sobie ją z wody musiał wyciągnąć i do Pana zanieść. Wymęczyliśmy go troszkę ale był taki szczęśliwy że hoho.
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Zapomniałam się Wam pochwalić, że wreszcie jest zainteresowanie moim karmnikiem. Coraz więcej ptaszków się przy nim kręci. Jestem z tego bardzo zadowolona :)
Obrazek
Awatar użytkownika
Shiz3R
1000p
1000p
Od: 29 sie 2013, o 14:40

Post »

Bardzo ładny ten karmniczek, nie dziwię się, że ptaszki tam sobie wchodzą i goszczą się. Ciekawie wygląda po prostu. ;:224 ;:108
Słyszałem, że zaraziłaś się irysomanią. To nawet i dobrze. Rozejrzyj się u mnie w wątku, może jakieś ciekawe iryski spodobają Ci się. :wink:
Pozdrawiam, Robert.
Awatar użytkownika
Anna55
1000p
1000p
Od: 27 kwie 2012, o 00:06

Post »

Wreszcie udało mi się przydreptać do Twojego leśnego raju. Wracam późno z ogródka i zanim sie ogarnę robi się północ. Widzę,że przygotowania do otwarcia letniego sezonu w pełni.
Ale bym się zaszyła w takim zakątku! Chociaż na kilka dni.
Jak tam maluszki orliczków. Żyją?
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Madziu widzę, że działkujecie na dobre.
Basen fajna rzecz tylko żeby pogoda była i słońce ogrzewało wodę :wink:
Pashmina2006
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Robercie dzięki, rozejrzę się :) Karmnik w zeszłym roku nie miał w ogóle zainteresowania.
Aniu żyją. Także chyba będzie dobrze. Trawka i ten większy liliowiec też żyją. Padł ten mniejszy :(
Aguś i oprócz tego, czas na kąpiel w nim :)

W dalszym ciągu czekam na deszcz. Znając moje szczęście doczekam się go w weekend. Jak tam Wasze Mamcie? Zadowolone po wczorajszym dniu?
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Madziu śliczny jest Twój karmniczek, fajnie, ze ptaszki się nim zainteresowały, a pewnie jeszcze większe zainteresowanie będzie zimą :D
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Madziu karpik przez cały rok to dopiero gratka ;:333 Ja lubię szczupaki ;:108 Ciekawe kto oprawia rybkę? ;:224
Basenik pierwsza klasa,popływałabym sobie ;:170 My na początku działkowania mieliśmy dużo mniejszy w kształcie koła,teraz jest tam klomb z różami i bylinami ;:215 Troszkę trzeba się napracować,aby woda była czysta,mój mąż się tym lubił zajmować ;:224

Miłego dzionka:)
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”