Marzenia się spełniają...
Re: Marzenia się spełniają...
Monia, a może coś silniejszego zastosuj. Ja w swoim ogrodzie walczę ze skrzypem, ale to walka z wiatrakami
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
Aniu! Nie pamiętam czy pisałam,że mam nawiezioną ziemię w ogrodzie. W każdym kawałku inną
Ze skrzypem też walczę ale on w porównaniu z perzem wydaje się mało groźny. Podobnież rośnie na kwaśnej ziemi. Nie wiem czy tak jest rzeczywiście, można to sprawdzić i ew. spróbować lekko zmienić pH?
Ze skrzypem też walczę ale on w porównaniu z perzem wydaje się mało groźny. Podobnież rośnie na kwaśnej ziemi. Nie wiem czy tak jest rzeczywiście, można to sprawdzić i ew. spróbować lekko zmienić pH?
Ładnie go podcięłaś - podoba mi się. Długo trzeba czekać na tej wielkości roślinkę? Moje są jeszcze malutkie.
Zależy jaka jest sadzonka na początku, wydaje mi się że od 3 do 5 lat (zależy też ile i czy będzie podcinana).Dorfi pisze:Ładnie go podcięłaś - podoba mi się. Długo trzeba czekać na tej wielkości roślinkę? Moje są jeszcze malutkie.
- Kasiach
- 10p - Początkujący
- Od: 28 lis 2010, o 18:11
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
cymbalaria:))))KLEO1 pisze:Co to za drobny kwiatuszek płoży się po kamieniach? Bardzo ładnie wygląda.
Kasia
Kasiu bardzo dziękuję
Super, że udało się zidentyfikować ten kwiatek - muszę sobie takiego sprawić, będzie się ładnie przewieszał na kamieniach nad oczkiem.
- Sosenki4
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lut 2012, o 12:58
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Fajne rośliny prezentujesz. Mnie też ciekawi ta kruszynka płożąca się po schodach...urocza
Dziękuję , chociaż mi wydają się całkiem zwyczajne ale może dlatego, że są u mnie.Sosenki4 pisze:Fajne rośliny prezentujesz. Mnie też ciekawi ta kruszynka płożąca się po schodach...urocza
-
- 1000p
- Od: 9 mar 2010, o 10:35
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie również pełno chwastów. Mimo że jest kora i kamyki to i tak rośną. Skończę w jednym końcu działki to muszę zaczynać z drugiej i tak w koło. Czasami pozwalam im rosnąć, większe łatwiej wyrywać .
Pozdrawiam Monika
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu