Działeczka- marzenia się spełniają !
Re: Działeczka- marzenia się spełniają !
A może zamiast cementu dać glinę albo gips? Tyle, że cement się nie stłucze.
-
- 500p
- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Glinę chyba by trzeba wypalać?
A gips nie wiem...
A gips nie wiem...
Amelia
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
Wielka działkowa metamorfoza! http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... =2&t=74326
-
- 500p
- Od: 8 mar 2014, o 14:30
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
no dobra...
Jednak to nie bedzie takie łatwe.
normalny cement schnie do 20 dni! jeśli zalejemy liścia to nawet po 2 dniach przy próbie podniesienia go może pęknąć.
Trzeba by kupić jakiś cement błyskawiczny- schnący bardzo szybko, ale mój mąż nie pamięta ile czasu taki schnie
Co do gipsu to musiałby być jakiś sztukatorski, bo taki zwykły może nałapać pęcherze powietrza i może się szybko rozpaść
Jednak to nie bedzie takie łatwe.
normalny cement schnie do 20 dni! jeśli zalejemy liścia to nawet po 2 dniach przy próbie podniesienia go może pęknąć.
Trzeba by kupić jakiś cement błyskawiczny- schnący bardzo szybko, ale mój mąż nie pamięta ile czasu taki schnie
Co do gipsu to musiałby być jakiś sztukatorski, bo taki zwykły może nałapać pęcherze powietrza i może się szybko rozpaść
Amelia
- Ruda_Zaba
- 1000p
- Od: 28 cze 2012, o 19:29
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Błyskawiczny schnie dramatycznie szybko (łatałam tym dziurę w ścianie ) nie wiem, czy 10 minut wytrzymał w stanie nadającym się do położenia
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
A mój małż ma zupełnie inną opinię w tym temacie, ale nie chce mi się teraz jego słowotoku przytaczać.
Misa jest do zrobienia. Posadzką cementową. Na drugi dzień będzie ok.
Misa jest do zrobienia. Posadzką cementową. Na drugi dzień będzie ok.
No to nic tylko trzeba robić.....a nikogo z Was nie zastanowiło po jakiego ciula oni smarują to później mlekiem?
Ania
Działeczka-marzenia się spełniają
Ziemia nie należy do nas, my tylko wypożyczamy ją od naszych dzieci...
- majowa
- 1000p
- Od: 20 kwie 2010, o 11:38
Podobne poidełko do samodzielnego wykonania (z opisem)
http://ekoogrod.blogspot.com/2013/06/be ... takow.html
http://ekoogrod.blogspot.com/2013/06/be ... takow.html
- agata9
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 20:43
Witaj Aniu Widzę,ze i z cementu cos wykombinujesz na działeczce:)Bedę podpatrywac .Pozdrawiam cieplutko:):):)
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
Oj Agatko, ale mi zrobiłaś frajdę, że się pokazałaś. Tęskniłyśmy za Tobą, mam nadzieję, że wszystko u ciebie dobrze. Wpadaj do mnie, zapraszam, zawsze jesteś miłym gościem.
Ania
- agata9
- 500p
- Od: 22 lip 2011, o 20:43
Dziękuję Aniu, mam nadzieję częsciej robic Ci frajdy:):):) bo tyle się tu dzieje:):):):):) I też się za Wami bardzo stęskniłam
"Żyj z całych sił .. i uśmiechaj się do ludzi.."
Nasze Ranczo
Nasze Ranczo
Pada i pada, siedzę z Olcią na opiece, pogoda sprzyja podziębieniom.... więc podzielę się kilkoma zdjęciami
jedyny jak na razie rodek, ale z roku na rok większy i piękniejszy. W przyszłym roku dostanie jakieś miłe towarzystwo
Róża Elmshorn od dzieci na dzień Mamy w towarzystwie nowej lawendy. Obok powojnik Viola już zabiera się do kwitnięcia. W nogach rozchodnik od Ani55
Jeżówki Milhshake i Tiki Torch
Moje pierwsze żurawki i liatry. Żurawkomanii to na razie początek. Mam wizję....
Często oglądam wątki ze starszymi ogrodami i widzę jakie zmiany tam zachodzą i już widzę oczami wyobraźni jak u mnie się będzie zmieniać, coś przesunę, coś dodam, wypełnię kamyczkiem i już dwie rabatki zgrabnie połączone w jedną spójną całość.
Wygląda na to, że piwonie po przesadzeniu i nieznacznym odkryciu pędów przestały się gniewać..
Kilka balkonowych.. Już niedługo niska dalia - mój zakup z Gardenii będzie ozdobą mojego balkoniku.[/url]
Dalie, rozchodnik i tojeść na późniejsze lato...
Tymczasem
Nagietki, groszek i aksamitki
Orliki niskie od Dorci7 z własnego siewu
jedyny jak na razie rodek, ale z roku na rok większy i piękniejszy. W przyszłym roku dostanie jakieś miłe towarzystwo
Róża Elmshorn od dzieci na dzień Mamy w towarzystwie nowej lawendy. Obok powojnik Viola już zabiera się do kwitnięcia. W nogach rozchodnik od Ani55
Jeżówki Milhshake i Tiki Torch
Moje pierwsze żurawki i liatry. Żurawkomanii to na razie początek. Mam wizję....
Często oglądam wątki ze starszymi ogrodami i widzę jakie zmiany tam zachodzą i już widzę oczami wyobraźni jak u mnie się będzie zmieniać, coś przesunę, coś dodam, wypełnię kamyczkiem i już dwie rabatki zgrabnie połączone w jedną spójną całość.
Wygląda na to, że piwonie po przesadzeniu i nieznacznym odkryciu pędów przestały się gniewać..
Kilka balkonowych.. Już niedługo niska dalia - mój zakup z Gardenii będzie ozdobą mojego balkoniku.[/url]
Dalie, rozchodnik i tojeść na późniejsze lato...
Tymczasem
Nagietki, groszek i aksamitki
Orliki niskie od Dorci7 z własnego siewu
Ania
- aneczka1979
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 cze 2010, o 21:44
Aniu śliczny jest Twój rodek. A moje piwonie po przesadzeniu jednak się pogniewały i zasuszyły pączki.
Zapowiada się cudowny duet różano -powojnikowy. Boję się co to będzie z clematisami po tych obfitych deszczach...
Bardzo zgrabnie zagospodarowałaś balkonową roślinność. Dalie będą różowe?
Zapowiada się cudowny duet różano -powojnikowy. Boję się co to będzie z clematisami po tych obfitych deszczach...
Bardzo zgrabnie zagospodarowałaś balkonową roślinność. Dalie będą różowe?
Dalia niska różowa, a wyzsza bordowa. balkon to ja mam duży w kształcie litery L. jedna strona słoneczna, druga ciemna i wietrzna.
Ania