Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
- BobejGS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Papryczka chili-jak pielęgnować cz.3
Moja pierwsza papryczka w życiu kwitnie
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Zostałeś ojcem! Gratulacje!!!
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Kontakt:
Jeszcze nie ale do rozwiązania niedaleko
- krynka
- Od: 13 sty 2014, o 19:27
Dziunia,śliczna ta papryczka To tegoroczna,czy przechowana przez zimę? Chyba ją ciut przehartowałaś,bo ma mocno sfatygowane liście.
Napisz proszę jakie odmiany uprawisz w donicach i jakiej wielkości one (donice) są?
Błażej- gratulacje Małą rzecz ,a cieszy
Ja też pierwszy raz uprawiam ostre papryczki i bardzo mnie cieszą. Najfajniejsza na tą chwilę jest Black Hungarian- ma już czarne owocki i mnóstwo nowych zawiązków. Kwiaty ma cudnie fioletowe Chyba będzie wczesna ,oby,bo już mam na nią chrapkę Penis Pepper Red też zawiazała pierwszego owocka Będzie pomarszczony
Roboty teraz huk z wysadzaniem wszystkiego,potem palikowaniem,człowiek nawet nie ma kiedy zdjęcia zrobić
Napisz proszę jakie odmiany uprawisz w donicach i jakiej wielkości one (donice) są?
Błażej- gratulacje Małą rzecz ,a cieszy
Ja też pierwszy raz uprawiam ostre papryczki i bardzo mnie cieszą. Najfajniejsza na tą chwilę jest Black Hungarian- ma już czarne owocki i mnóstwo nowych zawiązków. Kwiaty ma cudnie fioletowe Chyba będzie wczesna ,oby,bo już mam na nią chrapkę Penis Pepper Red też zawiazała pierwszego owocka Będzie pomarszczony
Roboty teraz huk z wysadzaniem wszystkiego,potem palikowaniem,człowiek nawet nie ma kiedy zdjęcia zrobić
Pozdrawiam serdecznie- Ela
- Dziunia87
- Od: 8 sty 2013, o 09:02
Krynko papryczka na zdjęciu jest "prawie" tegoroczna, bo wysiana 27.12.2013
Liście rzeczywiście ma nieco przypalone przez słoneczko, no ale cóż papryczki miały delikatnie się hartować, a mój M buch je na cały dzień na pełne słońce dał...
W donicach (ok.30cm średnicy) mam na obecną chwilę: chili czerwone NN, chili żółto-pomarańczowe NN, Yamaican Hot Yellow, Red Cherry Large i przezimowane Piri-Piri
Dojdą do tego jeszcze Cayenne Red Long Slim, Thai Hot Culinary, Pimiento Padron, Habanero czerwone i żółte i Cayenne Yellow, które jeszcz sobie w growboxie siedzą
Liście rzeczywiście ma nieco przypalone przez słoneczko, no ale cóż papryczki miały delikatnie się hartować, a mój M buch je na cały dzień na pełne słońce dał...
W donicach (ok.30cm średnicy) mam na obecną chwilę: chili czerwone NN, chili żółto-pomarańczowe NN, Yamaican Hot Yellow, Red Cherry Large i przezimowane Piri-Piri
Dojdą do tego jeszcze Cayenne Red Long Slim, Thai Hot Culinary, Pimiento Padron, Habanero czerwone i żółte i Cayenne Yellow, które jeszcz sobie w growboxie siedzą
A ja kupiła na targu 4 krzaczki (ok. 30 cm) papryki chili NN, wsadziłam do jednej dużej donicy, tylko nie wiem czy powinnam ją podwiązywać np. jak pomidorki ??
Rozczarowanie to gniew dla mięczaków ...
- MARIOooZIOOM
- 100p
- Od: 25 lut 2014, o 17:46
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
U mnie krzaki około metrowe nie są podwiązane i nic im się nie dzieje
Czekałam na pierwsze fioletowe kwiaty - ich kolor przypomina gencjanę Baardzo dekoracyjny. No i liście mają piękny odcień. Zamierzam przechować kilka przez zimę - a na pewno zebrać nasiona z owoców.
Moje roślinki jeszcze stoją w kubeczkach, bo pogoda nie pozwala na ich wysadzenie do gruntu, ale myślę, że jak tylko przestanie padać, to lecą do ogródka
Moje roślinki jeszcze stoją w kubeczkach, bo pogoda nie pozwala na ich wysadzenie do gruntu, ale myślę, że jak tylko przestanie padać, to lecą do ogródka
Bardzo ładne.Jestem pod wrażeniem koloru kwiatów-mój ulubiony.
kaLo, a jaka to odmiana? Ładne te owoce
-
- Od: 17 kwie 2013, o 12:13
Niebieskie kwiaty to Rocoto a to drugie to z nasionek 'sprywatyzowanych' jesienią w kwiaciarni