Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
Iwonko- może chcesz te "urocze "dziewczynki, za dwóch chłopców i kwiaty
wierzby widok ładny ale stare spróchniałe ,miło że tak odbierasz moje włości
Izo - dzięki temu kominkowi zdecydowaliśmy się na kupno, bo działka była strasznie zapuszczona , choć ja już w niej widziałam jakiś potencjał i pole do działania
Adziu- to dlatego Twoje bzy mi umknęły , nie zakwitły ? te są stare wysokie po poprzednich właścicielach teraz będą miały ostre cięcie i odmładzanie
trochę jednorocznych też wsadziłam
i aksamitki przy warzywniku
wierzby widok ładny ale stare spróchniałe ,miło że tak odbierasz moje włości
Izo - dzięki temu kominkowi zdecydowaliśmy się na kupno, bo działka była strasznie zapuszczona , choć ja już w niej widziałam jakiś potencjał i pole do działania
Adziu- to dlatego Twoje bzy mi umknęły , nie zakwitły ? te są stare wysokie po poprzednich właścicielach teraz będą miały ostre cięcie i odmładzanie
trochę jednorocznych też wsadziłam
i aksamitki przy warzywniku
-
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Doti , właśnie ja zajrzałem do Ciebie. A gdzie irysy germanika, nie masz tych kwiatów Ten żółty rośnie gdzie go posadzisz. Tak w bagnie jak i w suchym terenie. Na suchym będzie miał dużo mniejsze liście i mniejszą ilość kwiatów.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Ale śliczny warzywnik chwal się nim ....
-
irys germaniaka? nie mam , ale właśnie pokrzywy jeszcze kwitną, przypomniałam sobie u Ciebie mam jakiegoś irysa od JackaP niebieskiego ale jeszcze nie kwitnie i jakiś żółty od Jode22 ale też jeszcze nie kwitnie.
-
Marysiu -czym tu się chwalić? suchość , słabo wszysto rośnie. Przepraszam rosła pięknie rzodkiewka w tym roku, ale córa starsza poszła w sobotę zerwac na kolację i wyrwała wszystko - trzy rzędy rzodkiewki, ,i już nie rośnie za to Julia tydzień śniadanie , obiad, kolacja rzodkiewkę wsuwa.
Warzywnik powstał w starych ruinach po pomieszczeniach gospodarczych, tzn. zastaliśmy tam cztery komory śmieci, trzy zagospodarowane, jedna dalej jest śmietniskiem , śmieci wywieźliśmy, obrzeża wyrównaliśmy i ziemię nawieźliśmy
groszek -młoda uwielbiała w tamtym roku
bób
mam nadzieję że jeszcze wszystko rośnie, więcej fot brak
Warzywnik powstał w starych ruinach po pomieszczeniach gospodarczych, tzn. zastaliśmy tam cztery komory śmieci, trzy zagospodarowane, jedna dalej jest śmietniskiem , śmieci wywieźliśmy, obrzeża wyrównaliśmy i ziemię nawieźliśmy
groszek -młoda uwielbiała w tamtym roku
bób
mam nadzieję że jeszcze wszystko rośnie, więcej fot brak
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Uwielbiam duet mak i kocimiętki, w ogóle maki to jedne z moich ukochanych kwiatów u mnie mają za mokro, to chociaż na forum sobie pooglądam. Następnym razem proszę o większą sesję makową
A biały zakątek ładnie już wygląda, nie od razu Kraków zbudowano, więc spokojna głowa, z czasem powiększy się liczba roślin i rozrośnie się wszystko.
A biały zakątek ładnie już wygląda, nie od razu Kraków zbudowano, więc spokojna głowa, z czasem powiększy się liczba roślin i rozrośnie się wszystko.
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Niesamowity klimat panuje w Twoim ogrodzie
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dorcia, masz groszek...ja nie mam, gołębie wyżarły A dzisiaj Zuza stwierdziła, że nie będzie jej już żal tego groszku, bo tak samo smakują zielone szparagi I wiem skąd ona to wie....nie mam połowy pęczka, który czekał w lodówce na dzisiejszą kolację.
Fajny pomysł na warzywniak, zagospodarowany teren w 100%..
Jaka pogoda u Ciebie? U mnie zimno, ponuro, okropnie po prostu
Fajny pomysł na warzywniak, zagospodarowany teren w 100%..
Jaka pogoda u Ciebie? U mnie zimno, ponuro, okropnie po prostu
-
Alicjo- sesji zdjęciowej nie będzie bo to moje pierwsze jedyne maki , u mnie też mokro, trzeba robić górki , lub dołki w zależności co roślinom odpowiada, zasadową lub kwaśną ziemię pod roślinę i pójdzie. Ja próbuję Rh które podobno w moich rejonach nie dają rady, trzeci rok próbuję z maciejką , wychodzi, ale ginie, nie kwitnie- UWIELBIAM zapach maciejki letnią, ciepłą nocą - więc w tym roku , w innym miejscu, cieplejszym , suchszym (tj. 5 miejscach ) próbuję znowu.
Izo - dziękuję , piękny masz szczodrzeniec taki jasny żółty? czy biały? mój jest wściekłożółty zwabia muchy
Małgosiu- dochowaj się tu dzieci, wszystko wsuną , Iza w zeszłym roku miała 2 latka - nikt groszku nie skosztował, Julia miała 6- nikt pomidorów koktajlowych z krzaka nie spróbował. To masz szparagi?
Pogoda u nas paskudna, więc dziś zrobiłam sobie wolne z dziewczynkami, nie chciało mi się biegać w deszczu ze żłobka, do szkoły i pracy,
ale za to ciasto zrobiłyśmy - TRUSKAWKOWE- mniam, ale też już nie ma
-- 29 maja 2014, o 18:20 --
A teraz pokażę Wam jak bociany widzą nasze 'ranczo'
Izo - dziękuję , piękny masz szczodrzeniec taki jasny żółty? czy biały? mój jest wściekłożółty zwabia muchy
Małgosiu- dochowaj się tu dzieci, wszystko wsuną , Iza w zeszłym roku miała 2 latka - nikt groszku nie skosztował, Julia miała 6- nikt pomidorów koktajlowych z krzaka nie spróbował. To masz szparagi?
Pogoda u nas paskudna, więc dziś zrobiłam sobie wolne z dziewczynkami, nie chciało mi się biegać w deszczu ze żłobka, do szkoły i pracy,
ale za to ciasto zrobiłyśmy - TRUSKAWKOWE- mniam, ale też już nie ma
-- 29 maja 2014, o 18:20 --
A teraz pokażę Wam jak bociany widzą nasze 'ranczo'
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
Doti , nie mów że do bocianiego gniazda wdrapałaś się Z góry ciekawy widok , ja bym tak bardzo mimo to nie ryzykował.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Oj to szkoda, że nie zostało ciasta, sama bym wsunęła.....
Rany.....to Ty się do bocianiego gniazda wdrapywałaś ?
A co na to boćki ?
Rany.....to Ty się do bocianiego gniazda wdrapywałaś ?
A co na to boćki ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- alana
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
Dorotko u mnie maciejka też nie daje rady, w tym roku znowu próbowałam, to mi nie wzeszła, a na balkonie w domu to i owszem ;) Ja też mam kwaśną glebę, a rh marnieńko w ostatnich sezonach, nawet jeden padł.
Widok z góry super, lepiej można rozejrzeć się po ogrodzie i dostrzec co gdzie dosadzić ;) Tylko jedna kwestia, jak się wdrapałaś do gniazda bocianów?
Widok z góry super, lepiej można rozejrzeć się po ogrodzie i dostrzec co gdzie dosadzić ;) Tylko jedna kwestia, jak się wdrapałaś do gniazda bocianów?
Pozdrawiam, Alicja