Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Zdjęcia naszych ogrodów.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Od: 5 lis 2010, o 20:56
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Mój Kwiecisty Zakątek cz.7

Post »

Tereniu , jeszcze nie czytałem o spotkaniu. Zobaczymy jak się ułoży.
Naparstnica bardzo ładna , niestety mszyce też ją uwielbiają. ;:124 Z braku czasu jeszcze tego nie zrobiłem , zaraz wezmą się za to.
;:168
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

A jak tam pąki na liliowcach ?
Moje już tworzą, chociaż nie na wszystkich je widziałam.
Ale mają jeszcze czas, więc może trochę ich przybędzie jeszcze.
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
anabuko1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 sty 2013, o 17:19

Post »

Tadziu :wit jakoś mi się zgubiłeś :roll:
Ale znalazłam Cię ,jestem i będę zagladać,bo lubię Twoje poczucie humoru i piękne roślinki.
Hostki piekne i różyczka piękna dama ;:108
Pozdrowionka ;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Grażka , toż to jeszcze maj ;:108 Nie pamiętam by tak wcześnie liliowce puszczały pąki. ;:oj Liście porosły niesamowicie , oby i kwiaty tez tak wielkie były. Od razu mówię , że to nie jest spowodowane przenawożeniem , to aura jest tak sprzyjająca. Nawozu skromnie dostały. ;:333
Aniu witam po przerwie ;:168 Dzięki za pochwały , przyznam, że w tym roku ładne jak mało kiedy. Ciepło i wody dużo , dlatego tak wielkie. ;:215
Awatar użytkownika
Dana58
200p
200p
Od: 22 lip 2012, o 22:18
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Tadziu ;:138 nasze irysy ponownie nie zakwitły w tym roku więc czeka je "nieoczekiwana zamiana miejsc" :wink: . Meldujemy się u Ciebie w nowym wątku. :wit :wit A i D
Awatar użytkownika
malgocha1960
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lut 2010, o 18:15

Post »

Tadziu,u ciebie wszystko kwitnie pięknymi kępami.U mnie cudownie wygląda rutewka od ciebie,szczerze dana ;:196
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Ta rutewka jest taka wielka ;:oj http://images64.fotosik.pl/1014/65d1e3db049a63b5med.jpg czy TY zdj z przysiadu robiłeś ????
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Witaj Tadku

Tak się składa że jestem u wnusi i mam chwile wolnego dla siebie..
z ciekawością obserwuję zmiany w ogrodach moich przyjaciół.
Tadziu tak chciałabym Was wszystkich zobaczyć a ty ciągle coś mi stoi na przeszkodzie.
Terminy spotkań [formowych i rodzinnych] się kumulują a szczęścia ciągle za mało.
Wasz ogród świeci blaskiem nowych pomysłów... białego iryska też mam, imienia nie znam.

Pozdrawiam ;:196
Awatar użytkownika
jola1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2008, o 08:15

Post »

Tadziu rutewka powaliła mnie na kolana, jest cudowna.
U nas te majowe liliowce tez kwitną jak oszalałe no i iryski ale deszcz na nie bardzo źle wpływa.
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Danusiu i Andrzejku , witam ;:196
Nie wiem , jaka może być tego przyczyna , że irysy bunt podniosły i nie kwitną ;:oj U mojej mamy nawet przy północnej ścianie szopy zakwitły. Być może potasu brakuje w glebie. Wasz piasek jest bardzo luźny , wszystko płucze z niego. Może być też za kwaśna i roślinki nie przyswajają. Leśna gleba w sosnowym lesie ma zawsze niskie pH , czyli dużą kwasowość. Teraz można bezpiecznie dolomitem podsypać , on dość długo rozkłada się i roślinom nic się nie stanie. ;:333
Gosiaczku , na zdjęciach piękne kępy , w realu nie tak do końca :wink: Dzisiaj mam wielkie pobojowisko. To skutki ulewy , jaka przeszła znowu nad nami. Irysy powalone, ogórki oblepione błotem , tak że zieleni nawet nie widać. ;:oj Na szczęście piwonie jeszcze nie zakwitły , trzymają się dzielnie. Cieszę się , że rutewka dobrze się spisuje. Ja też szczerze dostałem od Janusza Drozda i też mi wspaniale rośnie ;:215
Grażka ;:196 Przecież Ty wiesz , że nawet jak z ''przykuca'' robił bym fotki to i tak nie było by różnicy , mam przecież tak ''dłuuuugie'' nogi ;:306 ;:306 Zmierzyłem dokładnie , ma 137 cm ;:108 W tym roku rośliny wysoko wyrosły . Nie wszystkie , ale różowy pustynnik na ten przykład. Jeszcze nie zakwitł a już mnie minął. Ostróżki też choć tylko dwie takie , cecha odmianowa . Dopiero na pędzie pierwsze pączki a do półtora metra się zbliżają. Będzie na pewno rekord wysokości. ;:333
Zytuś , miło że wpadłaś ;:196 ;:168 Już dawno nie wyściskałem Cię , może w tym roku będzie okazja ;:131 Na ogrodzie ''szalejemy'' teraz więcej niż w poprzednich latach. Choć pogoda nie rozpieszcza , na sobotę było ''na wyjściowo''. Syn robił grilla z okazji urodzin . Dzisiaj nie jest tak pięknie , pokazały się chwasty, rośliny przez zlewę pokiereszowane ;:145 Od rana nie padało , pojechałem popracować , niestety, doszedłem tylko do ''budy'' jak zaczął kropić deszczyk. ;:223 ;:223 Zebrałem truskawki i odwrót .
Jolu , na Twojej glebie rutewka też powinna dobrze rosnąć. U Janusza podobna do Twojej , też bardzo okazała. ;:224 ;:224 Na moje irysy deszcz tak ''wpłynął'' , że teraz leżą na glebie. Nie tylko pędy przygięte , całe rośliny razem z liśćmi położone. Ziemia rozmoknięta , a że pulchna to się kładą. ;:202
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Biel w ogrodzie jest cudowna, myslę, że białe iryski lepsze od błękitnych- w markietowej ofercie jeszcze białych nie spotkałam. W tym roku roślinność szybko wybujała mnie kwitnie juz połowa różyczek :)
Awatar użytkownika
sweety
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2012, o 09:37

Post »

U mnie jak na razie kwitną tylko te jasne (wyjątek stanowią bordowe). Może to ostatni niedobór słonka ? :roll:
Nie umiem znaleźć tego źródła irysów, o którym rozmawialiśmy. Może podeślesz mi link?
Awatar użytkownika
Zyta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 maja 2008, o 21:38
Kontakt:

Post »

Tadziu a myślałam że na Lubelszczyźnie nie ma jeszcze truskawek bo jak wyjeżdżałam do Krakowa to było u nas więcej kwiatów niż zawiązek.
W Krakowie są po 5,5 zł.
;:196
tade k
Przyjaciel Forum - Ś.P.
Przyjaciel Forum - Ś.P.

Post »

Ewuś , witaj ;:168
Zależy co kto lubi , białe są bardziej widoczne. A w marketach to ja nie kupuję. W małych sklepach ogrodniczych z cenami różnie , ale towar ładny zadbany , ''pierwyj sort'' ;:333
Aniu chłodno , więc zwolniły wegetację. Moje prawie wszystkie po przedwczorajszej burzy , leżą ;:202 PW.
Zyciu , już są truskaweczki ;:108 ;:108 Na razie tylko te najwcześniejsze , ale jakie wielkie i smaczne. ;:215 Upały przyspieszyły dojrzewanie ;:108 Cena na ryneczku podobna .
Awatar użytkownika
ewa w
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2012, o 14:01

Post »

Tadziu w marketach kupuję już po obniżkach i własciwie niewiele wypadło z tych zakupów, ale ogladam towar bardzo uwaznie czy jeszcze żyw jest :wink: najlepsze zakupy jednak są z targu oferta duża i można sie targować.
Np w Praktikerze udało mi sie kupić zarnowce i borówki-brusznice po 1 złotówce i wszystko się przyjęło- chyba jest takie powiedzenie " głupi ma szczęście" :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”