Sukulenty i kaudeksy Ewy
- piasek pustyni
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 cze 2012, o 11:33
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Sukulenty i kaudeksy Ewy
W pełni zgadzam się z Beboskiem.
Ja w sierpniu ubiegłego roku straciłam pieska, który był z nami 17 lat. I dopiero teraz o tym wspominam... - a żeby nie myśleć w wolnych chwilach, znaleźć dla umysłu jakieś zajęcie, właśnie założyłam swój wątek... I zamieszanie wokół roślin, zdjęć, ich porządne opisywanie, pozwoliło się z dnia na dzień jakoś z tym uporać.
Nie chodzi o to, czy była kotka z Wami długo czy krótko - liczy się strata istoty kochanej, i to jest dla Was przypuszczam właśnie bolesne. Niemniej Beatka ma rację - jak pokażesz nam swoje zielone cuda, my je pochwalimy (albo i nie z czystej zazdrości ) to z pewnością będzie troszkę lżej.
Jesteśmy z Tobą
Ja w sierpniu ubiegłego roku straciłam pieska, który był z nami 17 lat. I dopiero teraz o tym wspominam... - a żeby nie myśleć w wolnych chwilach, znaleźć dla umysłu jakieś zajęcie, właśnie założyłam swój wątek... I zamieszanie wokół roślin, zdjęć, ich porządne opisywanie, pozwoliło się z dnia na dzień jakoś z tym uporać.
Nie chodzi o to, czy była kotka z Wami długo czy krótko - liczy się strata istoty kochanej, i to jest dla Was przypuszczam właśnie bolesne. Niemniej Beatka ma rację - jak pokażesz nam swoje zielone cuda, my je pochwalimy (albo i nie z czystej zazdrości ) to z pewnością będzie troszkę lżej.
Jesteśmy z Tobą
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Zbliżająca się 40tka to dużo??
To co inni, nieco starsi na to mają powiedzieć? Nieee, to chyba przejęzyczenie...
Pokazuj się na Forum, pokazuj rośliny, patrz na inne, kwitnące rośliny - to niezły lek na całe zło!
To co inni, nieco starsi na to mają powiedzieć? Nieee, to chyba przejęzyczenie...
Pokazuj się na Forum, pokazuj rośliny, patrz na inne, kwitnące rośliny - to niezły lek na całe zło!
- marta_lara
- 500p
- Od: 12 mar 2012, o 22:28
Pozostaje mi tylko poprzeć słowa przedmówców
Ewo jesteśmy z Tobą I tęsknimy za zdjęciami Twoich roślinek, także do roboty... szkoda czasu na depresje
Ewo jesteśmy z Tobą I tęsknimy za zdjęciami Twoich roślinek, także do roboty... szkoda czasu na depresje
- annaoj
- Od: 3 sie 2012, o 21:29
Wstawiaj zdjęcia Kobieto - to Ci zajmie sporo czasu, plus rozmowy z nami, bieganie po wątkach i mniej czasu będzie na depresję. Wiem to po sobie, co tam 40-stka
- eikoden
- Od: 12 kwie 2011, o 14:22
Adenium i reszta przepięknie kwitną, aż się ma ochotę powiększyć o kilka roślin
- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Dziękuję, Kochani, za tyle miłych wpisów . Dajecie mi mnóstwo otuchy i lejecie miód na moje serce.
Henryku, chyba niektóre kobiety tak mają, gdy zbliżają się do kolejnej dekady życia. Gdy ją przekroczę, powiem sobie - i co z tego, żyje się dalej - i będzie dobrze. Ale pojęczeć sobie muszę.
Adenium wybujało, więc je przycięłam, podobnie jak sporo innych roślin. Widoki kikutków będą więc niezbyt estetyczne. Zdjęcia zrobię, ale chyba tylko po to, żeby je porównać z tymi, które zrobię w przyszłości .
Dostałam od Was porządnego kopa, tj. chciałam powiedzieć zastrzyk energii, ruszam więc jutro z aparatem w busz .
Henryku, chyba niektóre kobiety tak mają, gdy zbliżają się do kolejnej dekady życia. Gdy ją przekroczę, powiem sobie - i co z tego, żyje się dalej - i będzie dobrze. Ale pojęczeć sobie muszę.
Adenium wybujało, więc je przycięłam, podobnie jak sporo innych roślin. Widoki kikutków będą więc niezbyt estetyczne. Zdjęcia zrobię, ale chyba tylko po to, żeby je porównać z tymi, które zrobię w przyszłości .
Dostałam od Was porządnego kopa, tj. chciałam powiedzieć zastrzyk energii, ruszam więc jutro z aparatem w busz .
I za taką Ewą wszyscy tęsknili!
Super Kochana, teraz czekamy na zdjęcia i trzymamy kciuki,aby nowy towarzysz pomógł Ci w trudnych chwilach
Super Kochana, teraz czekamy na zdjęcia i trzymamy kciuki,aby nowy towarzysz pomógł Ci w trudnych chwilach
- nolina
- Od: 20 mar 2010, o 21:37
Ewa jestem z Tobą ,mówi się ,że czas leczy rany prawda to .
Wiem marna pociecha ...też dwa lata temu odeszła od nas nasza ukochana sunia
Męczą cie wyrzuty sumienia...stało się i nic na to już nie poradzisz ...
Pokazuj zdjęcia , chwal się ,choć na chwilę zapomnisz o smutku
Brakuje na Twoich fotek
Wiem marna pociecha ...też dwa lata temu odeszła od nas nasza ukochana sunia
Męczą cie wyrzuty sumienia...stało się i nic na to już nie poradzisz ...
Pokazuj zdjęcia , chwal się ,choć na chwilę zapomnisz o smutku
Brakuje na Twoich fotek
- eba
- Od: 22 lip 2008, o 14:51
- Kontakt:
Zapraszam na mały pokaz
ficus abutilifolia
ficus aff. cordata
coraz większa fockea edulis
cissus sicyoides
Ten ma dwie nogi i... nieco zadziorny kształt
cissus tuberosa
Cyphostemm juttae coś powoli się wybudza
Euphorbie
mała, ale słodka e. stellata
jeszcze mniejsza e. platyclada
e. millotii
e. caput-medusae ma już ładnie ukształtowaną "głowę"
zwyklaczki, ale też ładne
e. submammillaris
e. japonica
Euphorbie i monadenia razem, ten szczypior po prawej to ubiegłorocze siewki bowiei
ficus abutilifolia
ficus aff. cordata
coraz większa fockea edulis
cissus sicyoides
Ten ma dwie nogi i... nieco zadziorny kształt
cissus tuberosa
Cyphostemm juttae coś powoli się wybudza
Euphorbie
mała, ale słodka e. stellata
jeszcze mniejsza e. platyclada
e. millotii
e. caput-medusae ma już ładnie ukształtowaną "głowę"
zwyklaczki, ale też ładne
e. submammillaris
e. japonica
Euphorbie i monadenia razem, ten szczypior po prawej to ubiegłorocze siewki bowiei
- hen_s
- Od: 16 paź 2010, o 15:24
Jakie ładne!
Co prawda nie kwitną tak imponująco i kolorowo jak kaktusy ale ich liście, kształty czy kaudeksy są zadziwiająco interesujące.
Takie widoki lubię!
Co prawda nie kwitną tak imponująco i kolorowo jak kaktusy ale ich liście, kształty czy kaudeksy są zadziwiająco interesujące.
Takie widoki lubię!
- piasek pustyni
Ewa! Kaudeksy piękne! I ja również lubię takie zdjęcia oglądać
A co do czterdziestki...To powiem tylko tyle: nie boli , także i po niej można żyć, a niektóre nawet twierdzą, że życie się dopiero zaczyna. I ja też tak uważam (bo przecież innego wyjścia nie mam)
A co do czterdziestki...To powiem tylko tyle: nie boli , także i po niej można żyć, a niektóre nawet twierdzą, że życie się dopiero zaczyna. I ja też tak uważam (bo przecież innego wyjścia nie mam)
- onectica
- Od: 16 sie 2012, o 17:31
Taka zbliżająca się czterdziestka ma swoje dobre strony - potem jest już tylko lepiej! Trzeba się tylko zdystansować. I wygodnie wymościć w kaktusacheba pisze:Kryzys nieuchronnie zbliżającej się czterdziestki, depresja jakaś, czy co?
Że też moderatorzy to puścili!eba pisze:nieco zadziorny kształt
- piasek pustyni
Oj Lucynko, Lucynko... Że też Ty wypatrzysz zawsze "coś" Roślina ma zadziorny kształt - rzekłabym nawet intrygujący - a Ty za często masz kontakty z Przemkiem