Miejsce na ziemi - Ave/2008r. cz.1/
- Ave
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 kwie 2008, o 12:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
No to mnie nastarszyłeś - mam 2 rózaneczniki i azalę posadzone na słonecznym stanowisku (słońce od 12) i faktycznie trochę mi chorowały (zakup tegoroczny) z powodu słońca, nawet miałam je zamiar przesadzić w bardziej cieniste miejsce, ale jakoś zeszło i nic z tym nie zrobiłam. I teraz się zastanawiam poważnie, czy jednak tego nie zrobić, ale czy teraz mogę je przesadzać ????
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
jeśli słoneczne to faktycznie niefajnie ...w słonecznym miejscu zimą trzeba okrywać liście by tak intensywnie fotosynteza nie zachodziła ... i dobrze jest zrobić grubą warstwę ściólki pod krzakiem ... a przesadzić teraz możesz - tylko po przesadzeniu pamiętaj o obfitym podlewaniu - a azali słońce zimą nie przeszkadza bo i tak większość zdecydowana gubi liście na zimę ...
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
Ewo wszystko pięknie kwitnie
kupiłaś wspaniałą hortensje właśnie takiej szukam

Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Wiejski ogród - kamixsa
- gucia
- Przyjaciel Forum
- Od: 27 wrz 2007, o 18:27
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu, a ładnie tak.............. czemu nie weszliście na kawęAve pisze: Witaj Bożenko-Guciu , a gdzieżeś Ty bywała, jak Cię tu nie było ???![]()

Pozdrawiam serdecznie, Bożena
Moje wątki
Moje wątki
Witaj Ewuniu, przyszłam do Ciebie po odrobinkę domowego ciepełka, perfekcyjnej Pani domu
Mam chandrę jesienną i czekam na jakiś łatwy pachnący przepis na obiadek 
Miło się siedzi w domu przy kominku, ale przecież takie popołudnia są piękne w listopadzie a nie wrześniu
Ewcia HELP, daj troszkę swojej pozytywnej energii!

Miło się siedzi w domu przy kominku, ale przecież takie popołudnia są piękne w listopadzie a nie wrześniu

- Babopielka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 9 wrz 2007, o 19:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.