A może "bierzem" taką kosiarkę spalinową Faworyt GYK51BS625N4W1
Używam jej od około 2 lat i śmiga idealnie Nie przepadam za koszeniem ale z tą kosiarką przynajmniej szybko i sprawnie mi to idzie. Silnik B&S seria 625 ? 5,0 KM z napędem więc idealna do dużych powierzchni.
To może kosiarka ręczna stiga? Koszenie odbywa się na szerokości 40 centymetrów. Użytkownik ma również możliwość bezstopniowej regulacji wysokości ścinania trawy.
Ja cały czas ufam silnikowi Briggs&Stratton, a mam kosiarkę spalinową Tryton od niedawna. Nie ma co narzekać, że z Chin, bo teraz tam wszystko jest produkowane, a coraz więcej dobrej jakości produktów. Z doświadczenia też wiem, że nie trzeba za bardzo dopłacać do silnika mocy typu 6 KM, czy nawet więcej, bo i takie się zdarzają, Jak ktoś poprzednio używał kosiarki elektrycznej to i tak poczuje ogromną ulgę po przestawieniu się na spalinową
Wszystko zależy od modelu, silnika etc ja postawiłam na model combi 3w1 stigi zapłaciłam wydaje mi się, że umiarkowanie za nią, ale co ważniejsze służy mi już trzeci sezon.
PLM4618 Makita to jest fajna maszynka 4620 jest bez napędu ... Poprzednią kosiarkę elektryczną kupiliśmy w markecie 25 lat temu w RFN jeszcze za DM - jak ktoś po jednym czy dwóch sezonach rozpisuje się o niezawodności swojego sprzętu to śmiać mi się chce ...
PS. Jest to moja opinia - niekoniecznie jedyna słuszna.
Witam wszystkich serdecznie jestem nowy na tym forum i chciałbym skorzystać z waszej pomocy chciałbym abyście mi pomogli wybrać nową kosiarkę do ogrodu
mam do koszenia trochę podwórka i ogrodu więc chciałbym co najmniej z 5.5KM Jeśli jest to zły dział to proszę o przeniesienie
mam na oku taką kosiarkę co o niej myślicie Kosiarka Husar, zmod pomid.
dodam że budżet to około 1000zł +/- 100zł
Zamiast odpowiadać najpierw potrzebuję otrzymać od Ciebie więcej informacji. Jak duży teren będziesz kosił (w metrach, mniej więcej), czy dużo zakręcania (skalniaki, drzewa krzewy do omijania) czy może coś jak boisko (sama trawa). Do tego powiedz jeszcze czy trawę planujesz zbierać czy zostawiać skoszoną lub ją mielić.
To Tak kosił będę około 5-6 arów (troche jest) większość to jest sama trawa mam na ogrodzie pare świerków (około 5) i mały skalniak nawracanie to tylko kosiarki aby kosić w drugą strone (mam dość długie podwórko) trawę planuje zbierać do kosza i na kompostownik mysilałem nad kosiarką HUSAR z silnikiem Briggs & Stratton 675 series za cene około 1200 zł z napędem chociaż niepotrzebuje napędu ale już mógłby być a i co myślicie o tych silnikach B&S z góry dziękuje za odpowiedź
Kosiarkę z B&S mam 2-gi sezon i jest pierwszorzędna, oczywiście ww model. Trawa nawet wysoka poddaje się bez oporów, tnie gładko i równo, to mniemam zaleta większej mocy. Poprzednio posiadałem też kosiarkę z silnikiem B&S model 450 jednak to był znacząco za słaby model. . Na zdjęciu pokaz możliwości, trawa prawie do kolan i bez problemu posuwam się do przodu. Ten 675 szczerze polecam i pozdrawiam.