Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
Dorotko boćki super ale mała ogrodniczka wymiata wszystko , u mnie truskawek jeszcze nie ma , takie tylko pojedyńcze.
warzywniak pierwsza klasa , u mnie ptaki wydziobały część fasolki i ogórków , a cebulę zżerają jakieś robale cała się skręca.
warzywniak pierwsza klasa , u mnie ptaki wydziobały część fasolki i ogórków , a cebulę zżerają jakieś robale cała się skręca.
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Tadziu ty mnie jeszcze nie nakręcaj że truskawki są ,u mnie szpaki też truskawki dziobią, a przypomniało mi się jak parę tygodni temu eM otwiera bramę żeby wjechać a tam stado ptaków z trawy się zerwało i po drzewach się poukrywały ( wtedy trawę dosiewaliśmy)- szkoda że deszcz Tobie tak namieszał w ogrodzie- to masz już ogórki
Danuś
Marysiu - może tą cebulę spryskaj pokrzywą rozcieńczoną, albo czosnkiem, ogórki to u mnie 4 wyszły, ostatnio dosiewałam ciekawa jestem czy wyszły
Danuś
Marysiu - może tą cebulę spryskaj pokrzywą rozcieńczoną, albo czosnkiem, ogórki to u mnie 4 wyszły, ostatnio dosiewałam ciekawa jestem czy wyszły
- MariaWy
- 1000p
- Od: 3 lip 2011, o 22:12
Dorotko już cebulę pryskałam pokrzywą trzy dni temu , czekam na efekt.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dorota - jakbyś ogórki siała 8 maja, to nie musiałabyś dosiewać Ja jutro muszę zrobić przerywkę w moich, bo zwiariowały. Ale siałam 8 maja, jak babcia kazała.
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 5 lis 2010, o 20:56
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Dorotko , moje odmiany truskawek są wczesne. Ta najwcześniejsza trochę mizerna, nie wiem czy już ''wyrodziła się'' czy to jej ''zaleta''. Odmiana Hoenoye to ta ładniejsza choć o kilka dni późniejsza. Jedyna wada to w pierwszych dniach zielony ''czubek'' owocu.
Ogórki niedawno wyrosły , wypuszczają pierwsze liście. Wschody równe , nic do wyrwania , nic do dosadzenia. Dołki podlewałem przed wrzuceniem nasionka , było sucho. Po posadzeniu jeszcze 2 razy polewałem. Robale w cebuli Marysi siedzą chyba w środku szczypiorka . Taki oprysk niewiele da. Wycinanie zaatakowanego szczypiorka może ograniczyć ich ilość.
Ogórki niedawno wyrosły , wypuszczają pierwsze liście. Wschody równe , nic do wyrwania , nic do dosadzenia. Dołki podlewałem przed wrzuceniem nasionka , było sucho. Po posadzeniu jeszcze 2 razy polewałem. Robale w cebuli Marysi siedzą chyba w środku szczypiorka . Taki oprysk niewiele da. Wycinanie zaatakowanego szczypiorka może ograniczyć ich ilość.
-
a ja myślałam że robale cebuli się nie trzymają, przecież cebula to samo zdrowie , ale jak i z kwiatami tak i z warzywami dopiero się wszystkiego uczę
- klarysa
- Od: 11 mar 2011, o 17:29
Dorotko, zdobędziesz doświadczenie. Nie święci garnki lepią .
Nasz Billu miał w ubiegłym roku kleszcza na języku.
Bez weta i uśpienia się nie obyło.
Nasz Billu miał w ubiegłym roku kleszcza na języku.
Bez weta i uśpienia się nie obyło.
Justyna
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
Moje wątki W rozczochranym..., aktualna cz. 7 http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 58&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
Moje "wyczyny'... Za miedzą...i troszkę dalej.
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dorcia, teraz jest najlepsza pora na szparagi. Ja za nimi przepadam. Mogłabym codziennie.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Dorotko,zwiedzam Twój ogród i piękną okolicę bociany tak blisko to moje marzenie jakoś nie mam gniazda w pobliżu ,ale ciągle krążą nad moją działką dzieciaczki masz super ,takie aniołki i ogród też piękny, tak fajnie oglądać różne ogrody ,każdy piękny i magiczny bo nasz ,pozdrawiam i buziaczki przesyłam
Dorotko, fotka z perspektywy bociana super
Zachwyciła mnie ta biała, podwójna azalia. Jak jej na imię?
PS Zachęciłaś mnie do zrobienia ciasta z truskawkami
Zachwyciła mnie ta biała, podwójna azalia. Jak jej na imię?
PS Zachęciłaś mnie do zrobienia ciasta z truskawkami
Pozdrawiam, Ania
Ogród 100 róż cz. IV
Ogród 100 róż cz. IV
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Widok z bocianiej perspektywy a do bocianiego domu
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko nie wiem czy zawsze były takie problemy z kleszczami, ale chyba tak, tylko tych zarażonych może nie było tyle, chociaż kto to obserwował...kto się psem przejmował
Bocianiego gniazda o Wam zazdroszczę ....tak sobie wzajemnie zaglądacie U nas w ogóle gniazd nie budują, bo pewnie za głośno. Jakie Ty masz mądre dziecko, że tak wsuwa rzodkieweczki
Bocianiego gniazda o Wam zazdroszczę ....tak sobie wzajemnie zaglądacie U nas w ogóle gniazd nie budują, bo pewnie za głośno. Jakie Ty masz mądre dziecko, że tak wsuwa rzodkieweczki
-
Justynko dziękuję dodajesz mi wiary , piesia szkoda ,a to przez tego kleszcza odszedł?
Małgosiu - chyba się skuszę, a to nie jest gorzkie
Martuś- dziękuję za odwiedzinki , zapraszam. Pochwały ogrodu?? trudno to nazwać ogrodem, ale masz rację jest mój, "Mój ci on mój ci " na pewno będę się starać żeby się stał choć w 1/10 tak piękny jak Twój
Aniu - tak bociany , to jest azalia japońska 'Schneeperle', truskawy ;:
Basiu- dziękuję i zapraszam
Marysiu- a myślisz że to mądre dziecko wsuwało te 3 rządki rzodkiewek? ona je tylko wyrwała ale do szkoły ani razu nie wzięła.
tak czasami jak te bociany patrzą w dół zastanawiam się co one o nas myślą, czy myślą
dziękuję wszystkim za odwiedziny choć brak nowości do pokazania, dużą radość mi sprawiacie zaglądacie 'pod bocianie.......'
niedługo warzywa - będzie co wstawiać, nowe nasadzenia też będą(kwiaty zobaczymy).
Zapraszam częściej ścieżką wzdłuż rowu, lekko w lewo-tak , te zarośla trafiliście -to mój ogród
Małgosiu - chyba się skuszę, a to nie jest gorzkie
Martuś- dziękuję za odwiedzinki , zapraszam. Pochwały ogrodu?? trudno to nazwać ogrodem, ale masz rację jest mój, "Mój ci on mój ci " na pewno będę się starać żeby się stał choć w 1/10 tak piękny jak Twój
Aniu - tak bociany , to jest azalia japońska 'Schneeperle', truskawy ;:
Basiu- dziękuję i zapraszam
Marysiu- a myślisz że to mądre dziecko wsuwało te 3 rządki rzodkiewek? ona je tylko wyrwała ale do szkoły ani razu nie wzięła.
tak czasami jak te bociany patrzą w dół zastanawiam się co one o nas myślą, czy myślą
dziękuję wszystkim za odwiedziny choć brak nowości do pokazania, dużą radość mi sprawiacie zaglądacie 'pod bocianie.......'
niedługo warzywa - będzie co wstawiać, nowe nasadzenia też będą(kwiaty zobaczymy).
Zapraszam częściej ścieżką wzdłuż rowu, lekko w lewo-tak , te zarośla trafiliście -to mój ogród