Micha storczyków Kahim cz. III
- Borg
- 200p
- Od: 29 kwie 2013, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Micha storczyków Kahim cz. III
No niby też racja i fakt, mój był okrągły i malutki - taki przenośny do obiadowania nad rzeką. ;)
W głównej mierze ma to być zabezpieczenie, żeby doniczki nie spadały z parapetu jak tam kot wejdzie.
Dostać i tak się dostanie jak będzie chciał, bo zaraz za parapetem jest oparcie narożnika, ale jak będzie jakaś barierka to będzie się musiał mocno postarać, żeby doniczka poleciała.. No i u mnie parapet nie jest we wnęce więc płotek będzie musiał zakręcać. Przyklejać go nie chcę, myślę o jakimś mocowaniu zaciskowym. Jak znajdę chwilę to wrzucę u siebie fotkę jak to wygląda. ;)
W głównej mierze ma to być zabezpieczenie, żeby doniczki nie spadały z parapetu jak tam kot wejdzie.
Dostać i tak się dostanie jak będzie chciał, bo zaraz za parapetem jest oparcie narożnika, ale jak będzie jakaś barierka to będzie się musiał mocno postarać, żeby doniczka poleciała.. No i u mnie parapet nie jest we wnęce więc płotek będzie musiał zakręcać. Przyklejać go nie chcę, myślę o jakimś mocowaniu zaciskowym. Jak znajdę chwilę to wrzucę u siebie fotkę jak to wygląda. ;)
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Już kolejna część - zostałam lekko w tyle....
Super kwitną, wypuszczają pędziki, a u mnie niestety w drugą stronę (falek od Ciebie zasuszył jednego pączucha, jeden reanimowany odmówił współpracy
), chyba jakiegoś pocieszacza muszę kupić 
Super kwitną, wypuszczają pędziki, a u mnie niestety w drugą stronę (falek od Ciebie zasuszył jednego pączucha, jeden reanimowany odmówił współpracy

Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
Uuuuaaa ja to pewnie nigdy nie nadrobie
Swietny ten plotek !

- flicka_
- 100p
- Od: 15 lip 2013, o 15:05
A co gdybyś spróbowała umocować doniczki nad kuwetę za pomocą dużych klipsów do papieru?
Odpowiednia ich wielkość zapewni utrzymanie "rusztu" nad kuwetą a i w każdej chwili będziesz to mogła odczepić i wylać wodę.

Odpowiednia ich wielkość zapewni utrzymanie "rusztu" nad kuwetą a i w każdej chwili będziesz to mogła odczepić i wylać wodę.

- kahim
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 30 cze 2011, o 10:55
Flicka_, fajnie wymyśliłaś, tyle, że ja już przykleiłam na stałe poxyliną
Lolivette, witam
Może kiedyś...
Frodo, a ten ode mnie otworzył chociaż jednego pączka?

Lolivette, witam

Frodo, a ten ode mnie otworzył chociaż jednego pączka?
- Frodo1
- 500p
- Od: 31 lip 2013, o 09:09
Kasiu ociąga się strasznie, poza jednym zasuszonym paczkiem reszta stoi jak zaklęta - czekamy dalej 

Pozdrawiam serdecznie
Iwona
Iwona
- kahim

No cóż, mam nadzieję, że jakoś ruszy

- kahim
Rośnie jak na drożdżach
A mój kaktus nie kwitł w tym roku

A mój kaktus nie kwitł w tym roku

- kahim
Może go źle zimowałaś?
Pędzior szaleje i już nie mogę się doczekać kwiatuchów
Kupiłam go w hurtowni za 5zł całego oblepionego wełnowcami... Uznałam, że popróbuję na nim metod walki z tymi paskudami
No i się udało
Po tygodniu miałam ładną i zdrową roślinkę która teraz mam nadzieję pięknie odwdzięczy mi się kwiatuchami 
Pędzior szaleje i już nie mogę się doczekać kwiatuchów

- kahim
Nigdy nie zimowałam tego kaktusa i zawsze kwitł, po prostu stoi sobie na parapecie, haha.
Piękny zaczarowany ogród
,
ten ostatni widziany przypomina miltonię sunset.
Piękny zaczarowany ogród

ten ostatni widziany przypomina miltonię sunset.
- kahim
To pewnie miał idealną temperaturę zimowania na parapecie
Tak, to chyba miltonia o której piszesz... Kurcze, ładne były, ale jakoś nie czuję, żeby mi było z nimi po drodze... A szkoda, bo kolorki miały hipnotyzujące

Tak, to chyba miltonia o której piszesz... Kurcze, ładne były, ale jakoś nie czuję, żeby mi było z nimi po drodze... A szkoda, bo kolorki miały hipnotyzujące

Kasiu, jaką metodą zwalczałaś wełnowce? Tfu, tfu... tak na przyszłość pytam. W zamian - walczę z innym paskudztwem, fuj.kahim pisze:
Pędzior szaleje i już nie mogę się doczekać kwiatuchówKupiłam go w hurtowni za 5zł całego oblepionego wełnowcami... Uznałam, że popróbuję na nim metod walki z tymi paskudami
No i się udało
Po tygodniu miałam ładną i zdrową roślinkę która teraz mam nadzieję pięknie odwdzięczy mi się kwiatuchami
Moja pięknotka też tworzy pąki na odbiciu, dwa co prawda, ale i tak się cieszę. A stary kwiatek nabiera teraz takiej wrzosowej poświaty, niesamowity jest.
Z pozdrowieniami - Janka
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...
Tropiki (triki) cz.1, cz.2, W objęciach tęczy...
Wieści z warsztatu WarmJanki...