Ogród Marty cz. V

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
iwona0042
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 lis 2011, o 10:13
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Ogród Marty cz. V

Post »

Martusiu ja burzę bardzo lubię, ale jak w domku siedzę, taki bohater ze mnie ;:306 na działce jak nas zastała to trzęsłam się ze strachu jak mysz ;:306
Martusiu ale roślinki lubią burzę, wtedy ponoć lepiej rosną, tak mówiła moja mama zawsze, a u Ciebie widać, że roślinki mają wszystko co potrzeba i burzę i serce Twoje ;:196
Awatar użytkownika
anym
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 kwie 2013, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Martuniu dawno mnie nie było ale z drugiej strony i dobrze bo obejrzałam tyle wspaniałych zdjęć z Twojego cudownego ogrodu. Bodziszki, gożdziki, łubiny, złotnica....i długo by wymieniać ;:108 wszystko zachwyca i nie chcę się od Ciebie wychodzić
Pozdrowionka przesyłam i poprawy pogody życzę ;:196
Wierzę, że są kwiaty, które się rodzą z spojrzeń ludzkich oczu. Anka
Moje wątki, Aktualny
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sty 2013, o 21:52

Post »

Małgosiu,cieszę się ,że spacer po moim ogrodzie daje Ci tyle przyjemności zawsze zapraszam do spaceru w realu też,pozdrawiam ;:196

Małgosiu,1960 ja też lubię łubiny ,chociaż sieją się i są wszędzie ,ale ja im pozwalam,buziaczki ;:196

Iwonko,dawaj to je rozszyfrujemy i spaceruj do woli ,pąki maków świetnie wyglądają ;:168

Kasiu,łubin niby taki prosty a taki dostojny,ja mam katalpy szczepione na pniu,bo chciałam z nich parasole ,czyli taką naturalną altanę,liście mają złote i bardzo dużo kwiatów co roku,pozdrawiam :wit ;:168

Marysiu,ja małych bylin też mam trochę zawsze kupowałam z myślą o skalniaku i tak sobie czekają,iglica to inaczej Erodium to rośliny bodziszkowate nadają się do ogródka skalnego,kwitną przez całe lato, swoją nazwę zawdzięczają owocom o kształcie długich zaostrzonych igieł ,pozdrawiam i buziaczki przesyłam ;:196

Iwonko,heliofitko,nie zawsze mam czas leżeć ,ale nieraz w piękne niedzielne popołudnie poleżę i chętnie poczytam i piję kawkę ,może chociaż dla chwili warto się napracować,magnolia ma jeszcze jakieś spóźnione kwiaty ,na zdjęciach są krzewuszki ,biała i różowa pozdrawiam ;:168

Dorotko,miło mi bardzo i znowu zapraszam ;:196

Violu,fajnie ,że jesteś i odpoczywaj spacerując ,ja też zawsze rano pierwsze idę na spacerek do ogrodu ,wszystkie ścieżki obejdę i już wiem co mam robić,pozdrawiam :wit ;:168

Grażynko,dobrze ,że wpadłaś na spacerek ,łubiny takie proste i stare babcine odmiany ,a takie wytworne ,prezentują się świetnie ,jak na pokazie mody ,to znaczy ,że nigdy z mody nie wychodzą ,są ponadczasowe,pozdrawiam ;:196

Tereniu,o mało,żęśmy ze strachu nie poumierali ,najbardziej bałam sie o dzieci,ale dzielnie przetrwały ,miałam wnuków pod opieką i nie wiem jak to się stało,że nie poszły na pole ,miło,że ogród sie podoba,buziaczki dla Ciebie ;:196

Iwonko 0042,może rosliny lubią burzę ,ale grzyby nie lubią ,nawet jak jest duży wysyp to po burzy natychmiast zanikają ,tak twierdzą ludzie lasu tam gdzie jeździmy w świętokrzyskie buziaczki dla Ciebie ;:196

Aniu,tak się cieszę ,że jesteś ,ogród stara się jak może mimo ,że cały czas pada ,dzisiaj też ,niedziela była dość dobra ,ale już od wieczora padało ;:168
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ogród zalany deszczem ,ale zapraszam na spacerek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Maska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2012, o 19:39
Kontakt:

Post »

Martusiu dzięki za odpowiedź zapisze sobie ta iglicę, bo jej nie znałam. Ogrody zamoczone dokładnie, ale chyba już dość będzie tego podlewania. Nie ma kiedy chwastów wyrywać :?
Śliczna żółta piwonia i Peregrina (chyba?) zrób jej sesję zdjęciową ;:173 No to skubnę jeszcze czereśni i idę spać ,,,,,,,miłych snów ;:196
DTJ_1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 lis 2013, o 15:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

dziękuję za kolejny spacerek , wychodzę muszę ochłonąć zostawiam tu ;:167
Awatar użytkownika
Wanda7
-Moderator Forum-.
-Moderator Forum-.
Od: 2 wrz 2010, o 13:17

Post »

Ach te łubiny grają tutaj chyba teraz główną rolę. Nie da się ich nie zauważyć. Tak sobie dostojnie stoją. Ja nie miałam nigdy do nich szczęścia. Widać nie ten odczyn gleby u mnie. A szkoda...bo prześliczne.
Martusiu, ja deszczowo też mam, tęsknię bardzo do słoneczka.
Awatar użytkownika
aage
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 mar 2008, o 13:01

Post »

Jak zwykle w ogonie ale jestem ;:196
Awatar użytkownika
Kasiula17
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 lis 2013, o 22:22

Post »

Martuś dziękuje ze pozwalasz spacerować do woli i każdy kącik można pooglądać ;:138 ;:138 4Piękne irysy,maczki, łubiny, powojniki a ile jeszcze kwitów szykuje pączki.
Jak tam firletki przyjęły się...
Miłego dnia kochana życzę. ;:196
Awatar użytkownika
stasia_ogrod
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2011, o 16:48

Post »

Piękny spacerek zrobiłam po Twoim jakże uroczym ogrodzie.Te dorodne drzewa i kwiatowa paleta barw aż zapierają dech w piersiach. ;:oj ;:138
Czereśniom nie zdołałam się oprzeć i skubnęłam co nie co. ;:92
PEPSI
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 sty 2013, o 10:54

Post »

Zauważyłam mojego kota w Twoim ogrodzie ;:oj
A ogród bajeczny. Wszystko mi się u Ciebie podoba. Nawet łubiny masz takie wypasione. Moje takie zwykłe... :(
Czereśnie ....pewnie będą kompociki. Jeszcze pamiętam Twoją metodę zaprawiania. Pomysłowa jest.
Awatar użytkownika
Wolusia
1000p
1000p
Od: 12 sty 2013, o 17:37

Post »

Kocham łubiny. Twoje okazy są cudowne- takie majestatyczne
koziorozec
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Marysiu,widocznie nie dość podlewania ,bo padało praktycznie całą noc i cały dzień ,jak miałam gotować obiad to na chwilę przestało ,ogród znowu bardzo mokry,a resztę czereśni zjadły ptaki ,wszystko do kitu pozdrawiam ;:196

Dorotko,bardzo miło ,dużo serduszek się tu zmieści ,i mam wielką motywację do dalszego działania,buziaczki posyłam ;:196

Wandziu,u mnie woda znowu stoi w ogrodzie ,bo już nic ziemia nie przyjmuje ,gdyby nie te podwyższone rabaty,to chyba by wszystko padło,łubiny najlepiej rosną jak same się gdzieś wsadzą ,i u mnie są wszędzie ,chodzą po ogrodzie ,a siewek też jest mnóstwo ,aż wyrzucam, to ponadczasowe rośliny,zawsze piękne i modne pozdrawiam :wit ;:196

Aguś,moja Ty śliczna dziewczyno ,przecież zakrętu nie złapiesz, ale dobrze ,że jesteś ;:196

Kasiu,nie wszystkie się przyjęły ,ale są najważniejsze ,żeby się zaadoptowały ,widocznie kapryśnawe są i nie lubią zmian,są takie rośliny,ale myślę ,że mnie polubią i będą rosły,za moment dużo innych roślin będzie kwitło i nowe zakątki się ożywią,buziaczki dla Ciebie ;:196

Stasiu,częstuj się ,bo już innych nie, ma ptaszki zjadły,ptaki jedzą mi owoce ,kot je ptaki i tak się w tej przyrodzie kręci,a na spacerek znowu zapraszam, ;:65 ;:196

Małgosiu,moje łubiny też zwykłe same sie sieją i są wszędzie ,już niedługo zaczną się produkcje tych kompocików ,lada dzień trzeba robić z truskawek i truskawek z rabarbarem,mówisz ,że Twój kot przyszedł do mnie? ;:306 to dopiero turysta,buziaczki dla Ciebie ;:196

-- 3 cze 2014, o 21:08 --

Wolusiu,ja też kocham łubiny , ich pastelowe kolory ,dostojne wyprostowane pozy i ich ponadczasowość ,nigdy nie wyjdą z mody,pozdrawiam :wit ;:168
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”