Kochani ...przypełzłam po całym dniu biegania po lekarzach i lewo dycham...jak nagryzdam jakieś bzdurki to darujcie...
Kasiu nie wszystkie ostróżki są takie mutanty-największe rosną na pełnym słonku,na glinie.
Lewizja jest dosyć wymagająca,ale tak cudna,że warto podejmować kolejne próby jej hodowli.
Swoje sadzę pod "daszkami"innych roślin,w grubym piachu/żwirze)
Piwonia jest biała
Celinko nie znam nazwy tej hosty...Lewizja jest wieloletnia,nie lubi być zalewana-jak napada jej do "serca"to gnije,korzenie gniją zalane np obfitym deszczem lub topniejącym śniegiem.Na zimę robi się jej daszek z kawałka szybki.
Fuksja to rzeczywiście spory gąszcz
Dzięki
Piotrze Mam różne czosnki-taki jak Twój też mam,ale z roku na rok liście są ciut większe i się pokładają.Lubię czosnki,żółty ładnie się komponuje z różowymi kwiatkami szczawików
Ewo irysek ładnie przyrasta i wciąż go rozdaję-teraz wywiozłam do kościoła,ale jak przekwitnie,na jesień czy wiosną odstąpię kępę

Jakbyś przypadkiem była w okolicy to daj znać
deissy-ciekawa jestem kwitnienia fuksji-czy kwiatów będzie równie dużo co zielonego?
Mokry ogród zyskał na kolorkach,są soczyste,wyraziste,tylko kwiaty rh nie wytrzymały ...
Muszę się zdrzemnąć na 5min bo nie wyrabiam...lewo dzisiaj trzymałam się "kupy".Córka zemdlała.ciśnienie beznadzieja i jakiś brak tchu,powietrza...tlenu-nawet na dworze
W kolejce SKM walka o tlen i miejsce siedzące