Roślinnik balkonowy
Re: Roślinnik balkonowy
Witajcie w to deszczowe popołudnie!
Welkam maciejkę wysiewałam razem z nemezją, jakoś w połowie kwietnia, nie spodziewałam się, że tak ładnie mi wyrosną i tak szybko zakwitną, do tej pory siałam tylko pomidorki i sałaty i inne warzywa, jakoś miałam obawy co do kwiatków, ale w przyszłym roku już będzie szaleństwo na całego
Mimo deszczu balkonowe roślinki się rozwijają, sami popatrzcie
Kolejne truskawki dojrzewają, jest też pierwsza poziomka
Nawet warzywa kwitną, ciekawe, czy doczekam się groszku z tych kwiatków a kwiatek mizuny całkiem dekoracyjny
Do towarzystwa balkonowego dołączył mój oleander, kwitnący nieprzerwanie od marca, w tle konkurujące zapachowo maciejka i heliotrop
Goździki cały czas w rozkwicie
I zapłakany deszczem bratek
A nemezja będzie czerwona
Welkam maciejkę wysiewałam razem z nemezją, jakoś w połowie kwietnia, nie spodziewałam się, że tak ładnie mi wyrosną i tak szybko zakwitną, do tej pory siałam tylko pomidorki i sałaty i inne warzywa, jakoś miałam obawy co do kwiatków, ale w przyszłym roku już będzie szaleństwo na całego
Mimo deszczu balkonowe roślinki się rozwijają, sami popatrzcie
Kolejne truskawki dojrzewają, jest też pierwsza poziomka
Nawet warzywa kwitną, ciekawe, czy doczekam się groszku z tych kwiatków a kwiatek mizuny całkiem dekoracyjny
Do towarzystwa balkonowego dołączył mój oleander, kwitnący nieprzerwanie od marca, w tle konkurujące zapachowo maciejka i heliotrop
Goździki cały czas w rozkwicie
I zapłakany deszczem bratek
A nemezja będzie czerwona
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Droga Marto Z podziwem patrzę na Twój balkon.
Miałaś fantastyczny pomysł jak zagospodarować miejsce, by pomieścić jak najwięcej ulubionych roślin! Gratuluję
Apetyczne truskaweczki, śliczny oleander, pachnące goździki
Miałaś fantastyczny pomysł jak zagospodarować miejsce, by pomieścić jak najwięcej ulubionych roślin! Gratuluję
Apetyczne truskaweczki, śliczny oleander, pachnące goździki
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Mam pytanie czego ty na tym balkoniw nie masz? heheh chyba wszystko zmieściłaś
Witaj Marysiu, pięknie dziękuję za wizytę i miłe słowa
Oj Trzynastko, lista moich chceń roślinnych jest jeszcze bardzo długa, ale że miejsca brak, to trzymam ją na wypadek, gdyby kiedyś spełniło się moje marzenie o ogrodzie chociażby hosty, które podziwiałam u Ciebie, ja mam tylko 2, a podobają mi sie wszystkie ale i tak nie mogę narzekać, mój balkon jest dla mnie źródłem wielkiej radości
Oj Trzynastko, lista moich chceń roślinnych jest jeszcze bardzo długa, ale że miejsca brak, to trzymam ją na wypadek, gdyby kiedyś spełniło się moje marzenie o ogrodzie chociażby hosty, które podziwiałam u Ciebie, ja mam tylko 2, a podobają mi sie wszystkie ale i tak nie mogę narzekać, mój balkon jest dla mnie źródłem wielkiej radości
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- trzynastka
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
Wiem, wiem a im więcej człowiek ma tym więcej pragnie ... zielonych gości w swoich progach
Zachęcona przez Asme i Maję79 pokazuję moją problematyczną fuksję, przezimowała ku mojemu zaskoczeniu w domu, przycięta w marcu zaczęła puszczać listki, wystawiona na balkon na początku maja i tak stoi w miejscu, mam wrażenie, że nie wypuszcza nowych listków, o pączkach nie wspominając. Na początku stała na parapecie, ale stwierdziłam, że jej tam za słonecznie i zbyt wietrznie i teraz stoi na podłodze balkonu, osłonięta innymi doniczkami.
Jakieś pomysły? będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi
-- 4 cze 2014, o 13:06 --
Dokładnie tak Trzynastko - Celinko
Jakieś pomysły? będę wdzięczna za wszelkie podpowiedzi
-- 4 cze 2014, o 13:06 --
Dokładnie tak Trzynastko - Celinko
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- maja79
- Od: 8 maja 2011, o 17:53
Martusia,albo mi się wydaje albo ją mszyca zaatakowała zdjęcia drugie.
nie wiem,może się mylę...ja bym ją przesadziła w nową ziemię i po tygodniu nawoziła
Jeśli to maszyca to trzeba by było ją opryskać
nie wiem,może się mylę...ja bym ją przesadziła w nową ziemię i po tygodniu nawoziła
Jeśli to maszyca to trzeba by było ją opryskać
- asma
- Od: 19 wrz 2011, o 12:16
Po swoich wiem ,że nie lubi być zagłuszona innymi roslinami,a na dole balkonu ma moim zdaniem za ciemno.
Lubi przewiew i JASNO.Przypadkiem nie ma za mokro?Te listki wyglądaja na chorawe.
Moim zdaniem ma kiepskie miejsce-za mało światła i chyba za mokro.
Lubi przewiew i JASNO.Przypadkiem nie ma za mokro?Te listki wyglądaja na chorawe.
Moim zdaniem ma kiepskie miejsce-za mało światła i chyba za mokro.
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Niestety nie doradzę w sprawie fuksji. U mnie zawsze słabo rosną. Na szczęście jedna przezimowana ładnie odbija i ma pierwsze małe pączki. Może rzeczywiście warto przesadzić do nowej ziemi. Nawoziłaś ją czymś? Może daj jej jakiegoś nawozu?
- maadro
- 1000p
- Od: 17 mar 2014, o 20:21
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Witam Marta
w Twoim " wieżowcu ". Świetny to pomysł na zwielokrotnienie powierzchni balkonu. No i najważniejsze , nie widać przeładowania (jak u mnie , chociaż mój balkon jest krótszy tylko o 20 cm). Bardzo mi się u Ciebie podoba i jeśli pozwolisz, będę tu częstym gościem.
Miłego wieczoru.
w Twoim " wieżowcu ". Świetny to pomysł na zwielokrotnienie powierzchni balkonu. No i najważniejsze , nie widać przeładowania (jak u mnie , chociaż mój balkon jest krótszy tylko o 20 cm). Bardzo mi się u Ciebie podoba i jeśli pozwolisz, będę tu częstym gościem.
Miłego wieczoru.
Pozdrawiam serdecznie - Ewa
balkonowo i doniczkowo
balkonowo i doniczkowo
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jeśli nie widać żadnych szkodników, też bym przesadziła..Przy okazji zobaczysz bryłę korzeniową, może ma za mokro..Jeśli ma, to środek grzybobójczy i psik psik
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
- bogdanm
- 200p
- Od: 29 kwie 2014, o 19:49
Bardzo fajnie to wygląda ale czy jest tam jeszcze miejsce dla Ciebie na tym balkonie ?
Marto
Natknęłam się na Twój wątek podczas szperaniny forumowej i . Twój regał zieleninowy jest niesamowity, szkoda, że ja mam taki "wystający" balkon, bo juz by mój A musiał montować podobny.Maciejka...ach, u mojej mamy na działeczce rośnie. Macie podobne zainteresowania, bo ona także tworzy nalewki z czarnego bzu, mniszka, sosny. Piękne kwiaty i smacznie także bardzo Możesz siąść, napawać się kwieciem i podjadać sobie jednoczesnie pyszności - pełna nirvana
Ale widzę, że z drugiej strony okiennej szyby także pusto nie jest . Czekam więc również z wielka ciekawością na twoje domowe zieleniny, bo już widać, że jest sie czym pochwalić
Natknęłam się na Twój wątek podczas szperaniny forumowej i . Twój regał zieleninowy jest niesamowity, szkoda, że ja mam taki "wystający" balkon, bo juz by mój A musiał montować podobny.Maciejka...ach, u mojej mamy na działeczce rośnie. Macie podobne zainteresowania, bo ona także tworzy nalewki z czarnego bzu, mniszka, sosny. Piękne kwiaty i smacznie także bardzo Możesz siąść, napawać się kwieciem i podjadać sobie jednoczesnie pyszności - pełna nirvana
Ale widzę, że z drugiej strony okiennej szyby także pusto nie jest . Czekam więc również z wielka ciekawością na twoje domowe zieleniny, bo już widać, że jest sie czym pochwalić