Nowicjuszka w ogrodzie

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
giza
1000p
1000p
Od: 1 paź 2007, o 00:40

Post »

Ja podpuszcam??? :P A hamulce to rzeczywiście sobie zafundowałam, czas najwyższy :wink:
Fajne sa te płotki, czy można je co nieco "wyginać" w półkola itp? Jeżeli mogę, proponuje Ci części, które zakopiesz w ziemii zabezpieczyć smołą / taką "na zimno"/, podobno niezle konserwuje. Zrobiłam to ze swoimi drabinkami, ale za krótko zeby ocenic skuteczność, ale na pewno nie zaszkodziło :wink:
Pozdrawiam, giza vel Gabryśka:)

Rewolta – 05.2007r. C.d. 2009
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 maja 2008, o 14:28
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Lakierobejca nie wystarczy ?
Muszę się rozejrzeć za smołą na zimno.....
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Mariolu, płotek fajny, ciekawa jestem gdzie go zaplanowałaś? Właśnie przeczytałam, że Wiola chołubi Twoje hibki. Powiedz mi proszę, czy sama robiłaś sadzonki? A jeśli tak, to jak i kiedy?
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Powiedz,Mariolu,powiedz,bo Madzia chce nam (oprócz zebrania nasion) zrobić sadzonki z nowego "nabytku" :lol: :lol: :lol: , prawda Madziu?
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Basówka, nowy nabytek jest byliną :lol: Jak chcesz mogę Ci poobcinać gałązki :;230 , chociaż na Twoim miejscu brałabym nasionka.
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
basow@
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 gru 2007, o 21:03

Post »

Madziu,wiesz ,że o hibiskusie nie wiem nic!Nasiona są "lepsze"od sadzonek?
Wiem,że nowy to bylina :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam,Małgorzata
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Lecz się, lecz. Nie ma nic gorszego niż te jesienne choróbska. Liliowce to świetny zakup. Fajnie,że trafiłaś na kompetentną sprzedawczynię. To wcale nie jest częste. Ja kupiłam teraz 3 odmiany, ale nie mam pewności co z nich wyrośnie.
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Madziu - ja sadzonki ???? ;:1
Więcej masz na Pw....

Płotek będzie w dwóch miejscach, zamiast rollbordera który się rozpada i zamiast płotka zbitego z różnej maści patyków, który też się rozpada. A zaczyna mi się spieszyć bo chcę jeszcze tyle zrobić przed zimą a czasu nie ma.... Jeszcze miniony weekand zmarnowałam na chorowanie...:(

Basówko
- nie ogołacaj dziewczynie nowego nabytku. Gdyby miała wszystkim chętnym coś ukorzenić, musiałaby obciąć wszystkie pędy ;:1

Izo - liliowce pokochałam właśnie dzięki temu forum a miałam tylko jedną odmianę więc nadrabiam zaległości :) Łykam cały czas lekarstwa bo nie cierpię być chora !!! Nie cierpię jak mój własny organizm staje przeciwko mnie......
BOzENA1542
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 14 cze 2008, o 21:31
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolu
zaglądnij do mnie i na pw.pozdrawiam
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Mariolu płotek wspaniały a tych grzybków wystarczy ci chyba na dwa lata :lol: :lol: jeszcze nigdy tyle nie nazbierałam :cry: :cry:
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mariolu
Ty już w spadku dostalaś masę pięknych zadbanych roślinek. Zrobisz płotek co-nieco dosadzisz czytaj upchasz i tak dalej i tak dalej,bo ciągle będziesz coś wyszukiwać jakieś nowinki i będziesz zmieniać i tak bez końca :twisted: . Ale co tam...

Ściskam i pozdrawiam
Awatar użytkownika
Comcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dosłownie na 2-3 godzinki udało mi sie wpaść na działkę w niedzielę, zanim się rozpadało.... Na żadne zdjęcia nie było czasu, myślałam że zrobię je po południu ale się nie udało...

Nornica niestety ma się dobrze, na trawniku cała masa nowych dziurek :( A ja już miałam nadzieję że się jej pozbyłam....
Zatem wkopałam taki pastikowy zielony border oddzielający trawnik od mojej trzmieliny na pniu bo chciałam tam posadzić trochę wiosennych cebul. Nie wiem czy to zabezpieczy je przed nornicą więc na wszelki wypadek pomieszałam z ziemią trochę trutki i pieprzu.....

Wykopałam co miałam do wykopania, usiłowałam też podzielić hosty. I tu kompletna klapa. Czytałam że jak je wykopię to będę wiedziała co i jak dzielić. A guzik- jedna wielka zbita masa liści i korzeni, nie widać pojedynczych cześci, to był taki jeden wielki korzeń i mnóstwo liści. Usiłowałam co prawda coś z tego wydzielić, ale bezskutecznie....Aż się zezłościłam. Więc co miałam robić ? Trach łopatą i jeszcze raz trach łopatą - w ten dziwny sposób być może udało mi się podzielić hosty.....

Od piątku zapowiadają poprawę pogody - zatem już planuję urlop na piątek - trzeba korzystać z okazji :)
Awatar użytkownika
kamixsa
200p
200p
Od: 12 kwie 2008, o 17:32

Post »

Mariolu z hostami tak jest że mają zbity korzeń tnij szpadlem i się nie bój :lol: ja tak często robię ,wykopałam dużą karpę liliowców i też tak zrobiłam nie było innego wyjścia :roll: :roll: spróbuj posadzić cebulki w doniczkach może tak uchronisz je przed nornicą zanim przegonisz ją na dobre życzę ci tego ponieważ kiedyś miałam ten problem
Pozdrawiam - Krystyna
Wiejski ogród - kamixsa
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”