Lilie-uprawa cz.5
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Lilie-uprawa cz.5
Mi zakwitła dopiero, pumilum po jednym kwiatku i bulbiferum. Zaczyna też pomału kwitnąć lasek martagonowy (wszystkie alby )
- Marcoo16
- 1000p
- Od: 24 mar 2013, o 15:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Tak. To również są Lilium bulbiferum Troszkę inne od wcześniej pokazanych, bo to inna "odnoga"
Pozdrawiam Marek
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Mój "mały" zakątek... - czyli ogród i pogaduchy
Spraw, aby każdy dzień miał szansę stać się najpiękniejszym dniem twojego życia. [Mark Twain]
Sprawdź,czy to Lilium dauricumLocutus pisze:U mnie się właśnie pierwsza lilia objawiła:
Pozdrawiam!
LOKI
- Locutus
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 kwie 2010, o 16:48
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
@ Mirzan ? nie sądzę. Było w dosyć taniej mieszance cebulek lilii kupionej dwa czy trzy lata temu...
Pozdrawiam!
LOKI
Pozdrawiam!
LOKI
W tym problem,że ludzie nie odróżniają.mirzan pisze:Sprawdź,czy to Lilium dauricumLocutus pisze:U mnie się właśnie pierwsza lilia objawiła:
Pozdrawiam!
LOKI
- ultraviolet
- 200p
- Od: 1 kwie 2010, o 22:16
Ebabka na moje oko to mucha
Panie Mirku sama nie wiem jak ją odróżnić.Musiała bym zerknąć do książki, dlatego trzeba by podać kilka cech charakteryzujących tą lilie.
Panie Mirku sama nie wiem jak ją odróżnić.Musiała bym zerknąć do książki, dlatego trzeba by podać kilka cech charakteryzujących tą lilie.
Jaśniejsze kolory,szersze płatki,nie tworzy bulwek. Cebula płaska,łuski drobniejsze.
- Perek11
- 100p
- Od: 10 mar 2013, o 12:41
Marcin?
- Kleksik
- 200p
- Od: 24 mar 2012, o 19:12
Witam
zakwitła mi pierwsza lilia. Jet posadzona w donicy ale stojącej na "świeżym". To miał być Coctail Twins i chyba to jest to.
,
U mnie martagony są jeszcze w pączkach ale już takich "dojrzałych". Za dwa dni jak nie będzie padać to będą pierwsze kwiatuszki
Pozdrawiam ,
Katarzyna
zakwitła mi pierwsza lilia. Jet posadzona w donicy ale stojącej na "świeżym". To miał być Coctail Twins i chyba to jest to.
,
U mnie martagony są jeszcze w pączkach ale już takich "dojrzałych". Za dwa dni jak nie będzie padać to będą pierwsze kwiatuszki
Pozdrawiam ,
Katarzyna
Pozdrawiam
Katarzyna
Katarzyna
- gonia8
- 50p
- Od: 17 sty 2014, o 21:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
pozdrowionka
Gośka