Kwiatki prawie wszystkie
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Kwiatki prawie wszystkie
I na pewno daja rady.
Widzę, że mamy całkiempodobne gusty i te same róże.
Ale naturalistyczne ogrody muszą mieć róże historyczne.
Polecam Ci jeszcze Nevadę - zobacz u mnie.
Ona do naturalnego ogrodu pasuje wybitnie.
Maczki masz cudne.
Widzę, że mamy całkiempodobne gusty i te same róże.
Ale naturalistyczne ogrody muszą mieć róże historyczne.
Polecam Ci jeszcze Nevadę - zobacz u mnie.
Ona do naturalnego ogrodu pasuje wybitnie.
Maczki masz cudne.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- alana
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 wrz 2007, o 22:10
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Irminko, cóż za atrakcja z ogrodu spod linijki ;) Dla Twój ogród, te rabaty wypełnione roślinami do ostatniego wolnego pola są tym, o czym sama marzę, uwielbiam taką stylistykę ogrodniczą. Lawenda i szałwie Ci przemarzają? U mnie z lawendą pod tym względem nie ma problemu, ale gorzej z przemakaniem, to zabija u mnie właśnie maki itp.irminka pisze:Alanko, właściwie też nie powinnam mieć maków, bo wymarza mi lawenda, szałwie i cała reszta, o której marzę, ale jakoś się utrzymują (w wybranych miejscach). Teraz pozwoliłam im się wysiać na przedpłociu i całą moją zeszłoroczną koncepcję uporządkowanych w końcu kwiatków diabli wzięli No, raczej nie pokonam sama siebie
Booooooski jest biały mak, taki tez już ubiłam (a zresztą juz straciłam rachubę ile maków mi poległo). Jeszcze w tle czerwony, poezja
Pozdrawiam, Alicja
Działka w mazurskiej krainie
Działka w mazurskiej krainie
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
napisałam się i nie ma
ja nie pryskam bo nie chcę chemii stosować, druga sprawa -kasa, kasa,kasa . W zeszłym roku pomidory,bób, jedyna róża wytrwały na gnojówce do podlewania i spryskiwania roślin(pokrzywa,mniszek, rumianek), albo czosnek- na mszyce, a każdy mówił pryskaj bo pomidory, bób nie przetrwają bez oprysków- żadnego robala i zarazy, zobaczymy w tym roku - pogoda jest inna.
Widzisz jakie masz miłe niespodzianki, a jakie piękne
ja nie pryskam bo nie chcę chemii stosować, druga sprawa -kasa, kasa,kasa . W zeszłym roku pomidory,bób, jedyna róża wytrwały na gnojówce do podlewania i spryskiwania roślin(pokrzywa,mniszek, rumianek), albo czosnek- na mszyce, a każdy mówił pryskaj bo pomidory, bób nie przetrwają bez oprysków- żadnego robala i zarazy, zobaczymy w tym roku - pogoda jest inna.
Widzisz jakie masz miłe niespodzianki, a jakie piękne
-
- Przyjaciel Forum - Ś.P.
- Od: 3 gru 2011, o 09:38
IRMINKO
Piekne maki i orliki szyszkowe
Czy te ostatnie rozmnażają się z nasion
Pozdrówki ,
Sławek
Piekne maki i orliki szyszkowe
Czy te ostatnie rozmnażają się z nasion
Pozdrówki ,
Sławek
- takasobie
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
Jak przyjrzałam się Twojej Rose de Resht, podjęłam decyzję, że ją zamawiam. Jest miła i przyciąga wzrok. A ja potrzebuję też do konfitur, bo zapotrzebowanie rośnie, a Loise Odier nie da rady go pokryć.
Miłka
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
Aktualny wątek: Taki - sobie ogród cz.6
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
Miłka
a możesz podesłać przepisik?na PW i z jakich odmian się robi, czy obojętne?
a możesz podesłać przepisik?na PW i z jakich odmian się robi, czy obojętne?
- baasik
- Od: 29 sie 2013, o 16:23
Irminko, wielkie dzięki za "sznureczki"
Znów miałam piękny spacer u Ciebie i jak wielu, zachwyciły mnie białe maki (może i na którymś z nich zawiązałabyś sznureczek? ). U mnie kwitną czerwone i takie jakby różowawe.
Różyczki śliczne, moje też zaczynają rozkwitać
Znów miałam piękny spacer u Ciebie i jak wielu, zachwyciły mnie białe maki (może i na którymś z nich zawiązałabyś sznureczek? ). U mnie kwitną czerwone i takie jakby różowawe.
Różyczki śliczne, moje też zaczynają rozkwitać
pozdrawiam ciepło i zielono... Barbara Ogród zimowy cz.1. Ogród zimowy!!! cz.2. - aktualna
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
Moje miejsce na ziemi...cz.1.Moje miejsce...cz.2. - wiadomości z ogródka Ciekawe rośliny z innych stron świata...
- Pacynka
- 500p
- Od: 16 lis 2012, o 19:04
- Kontakt:
Irminko Droga Podpisuję się także pod tym co napisała Jagódka i Sławek. Masz niebywale malarski ogród. Ale chyba dopiero teraz, kiedy zobaczyłam fotki w nieco szerszym kontekście, m.in. z cudownie wijącą się aleją pośród łanów kwiatów, zorientowałam się ile naprawdę! musi być przy tym pracy. Dlatego podziwiam Twoją determinację i poświęcenie przy pielęgnacji takiego dzieła.
Napisałaś też z rezygnacją, że nie masz komu rozdawać siewek i prawie chciałam je wszystkie przygarnąć Ale wiem, że nie miałoby to sensu, bo nie jestem w stanie się nimi wszystkimi zająć. Niemniej jednak jeśli faktycznie masz z tym zagwozdkę, to chętnie ...
Zbiorę Ci trochę nasion z moich starych łubinów. W zeszłym roku same ładnie się wysiały, więc u Ciebie także powinno się udać
Napisałaś też z rezygnacją, że nie masz komu rozdawać siewek i prawie chciałam je wszystkie przygarnąć Ale wiem, że nie miałoby to sensu, bo nie jestem w stanie się nimi wszystkimi zająć. Niemniej jednak jeśli faktycznie masz z tym zagwozdkę, to chętnie ...
Zbiorę Ci trochę nasion z moich starych łubinów. W zeszłym roku same ładnie się wysiały, więc u Ciebie także powinno się udać
- pelagia72
- Od: 2 mar 2009, o 21:09
Irminko
Biały maczek przeuroczy
Łany margaretek wyglądają, jak naturalna łąka.
Fajnie ustawiłaś roślinki w koszykach. Widzę z boku kawałek jałowca - też w donicy ?
Czy jałowce nie usychają Tobie ?
Biały maczek przeuroczy
Łany margaretek wyglądają, jak naturalna łąka.
Fajnie ustawiłaś roślinki w koszykach. Widzę z boku kawałek jałowca - też w donicy ?
Czy jałowce nie usychają Tobie ?
- Margo2
- Od: 8 lut 2010, o 12:14
Napisałaś Jagódce, że ogrod zaczyna Cię przerastać. Dlaczego?
Wydawało mi się, żę taki bylinwy ogród jest najmniej pracochłonny.
Cały czas podziwiam Twoje nasadzenia. Bardzo chciałabym mieć tyle bylin. W tym roku zauroczyły mnie rumiany. Mam już 3, ale u mnie nie będą miały tyle swobody. Będą małe kępki. Dlatego tak podoba mi się Twój ogród
Wydawało mi się, żę taki bylinwy ogród jest najmniej pracochłonny.
Cały czas podziwiam Twoje nasadzenia. Bardzo chciałabym mieć tyle bylin. W tym roku zauroczyły mnie rumiany. Mam już 3, ale u mnie nie będą miały tyle swobody. Będą małe kępki. Dlatego tak podoba mi się Twój ogród
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Kochani, będę kończyć tę część, tylko odpowiem na posty
Grażynce, że szybko zrobiłam przegląd róż historycznych i kilka mam. Nevada bardzo by mi pasowała, tylko miejsca trzeba poszukać
Alance, że spod linijki to chciałabym mieć, ale w warzywniku
Dorotce, że opryski naturalne chyba są jednak najlepsze
Sławkowi, że orliki szyszkowe chyba nie powtórzą cech matecznych, ale nasionka zbieram i spróbuję wysiać
Miłce, że namówiłam ją na Rose de Resht, a Miłka mnie na Johna Lainga
Basi, że zawiązałam sznureczek na białym maku
Bry, że umówimy się w sprawie kwiatków
Agnieszce, że jałowiec rośnie w ziemi przy samym oknie i trochę już urósł za duży
Gosi, że mój ogród ma około 12 arów i długo doprowadzałam go do porządku, bo był śmietnikiem, ale potem zlekceważyłam podagrycznik, który podstępnie rozwijał się od strony ogrodzenia, a teraz zajmuje coraz to nowe miejsca
- Kriss1515
- 1000p
- Od: 15 cze 2012, o 21:16
Co to za niebieskie kwiaty koło kotka?
- irminka
- Od: 7 lut 2010, o 19:08
Bodziszki, z tych wyższych
Serdecznie zapraszam do następnej części mojego wątku którą znajdziecie tutaj.
Serdecznie zapraszam do następnej części mojego wątku którą znajdziecie tutaj.