Moje marzenia -maniusika część IV
- maniusika
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2009, o 20:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Moje marzenia -maniusika część IV
Trochę migawek z wiosennych kwiatów .
piwonie maja duże i ciężkie kwiaty i po deszczu mimo wiązania leżą na ziemi .
piwonie maja duże i ciężkie kwiaty i po deszczu mimo wiązania leżą na ziemi .
- christinkrysia
- Od: 26 maja 2006, o 18:37
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Moje marzenia -maniusika część IV
Oooo........... piwoniami zaczęłaś kolejny wątek .... cudne i faktycznie ciężkie.
Trudno dopasować odpowiednie podwiązania aby kępy nie straciły uroku.
Moja mamusia miała cały rząd szeroki jak ogród przed domem. Tatuś przyciął odpowiednio delikatne listwy i z obu stron rzędu wkopał kołki . Dobre i w miarę przyzwoicie wyglądało a najważniejsze,że kwiaty i liście po deszczu nie taplały się w błocie.
Pozdrawiam życząc wielu miłych gości zaglądających na ścieżki Twego dużego i pięknego ogrodu.
Trudno dopasować odpowiednie podwiązania aby kępy nie straciły uroku.
Moja mamusia miała cały rząd szeroki jak ogród przed domem. Tatuś przyciął odpowiednio delikatne listwy i z obu stron rzędu wkopał kołki . Dobre i w miarę przyzwoicie wyglądało a najważniejsze,że kwiaty i liście po deszczu nie taplały się w błocie.
Pozdrawiam życząc wielu miłych gości zaglądających na ścieżki Twego dużego i pięknego ogrodu.
- maniusika
Krysiu ja jak zawsze trochę ich splatałam własnymi gałązkami ale w tym roku musiałam dać kołeczki w środek bo inaczej leżały na ziemi .. Białe mam jeszcze w pąkach a cały rządek dopiero w tamtym roku przesadzony nie zakwitł żadnym kwiatem , pewnie sobie poczekam na ich kwiaty ..
Ja też już jestem w nowej części Piękne wiosenne kwitnienia
- maniusika
Dzisiaj znowu mnie oblazły mrówki jak przycinałam tuje ,za mało im ziemi w ogrodzie to jeszcze włażą na drzewa a z tamtą na moje plecy .Musiałam się przebrać bo nawet były we włosach ..
Zakwitła biała piwonia ..
bordowe piwonie przy drodze
tamtoroczne lwie paszcze już pięknie kwitną ..
i znowu muszę pielić warzywnik
jedyna żółta lwia paszcza
pierwsza kwitnąca róża
i powojnik ..
Zakwitła biała piwonia ..
bordowe piwonie przy drodze
tamtoroczne lwie paszcze już pięknie kwitną ..
i znowu muszę pielić warzywnik
jedyna żółta lwia paszcza
pierwsza kwitnąca róża
i powojnik ..
-
- Od: 30 kwie 2008, o 13:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Janko, widzę, ze pogoniono nas założyć nowe wątki
Piwonie wspaniałe, uwielbiam je.W końcu zadomowiły się i u mnie, choć jeszcze nie kwitną tak obficie jak u Ciebie, ale nawet jeden kwiat cieszy...
Niektóre moje piwonie zaatakowała szara pleśń i pąki zamarły
Piwonie wspaniałe, uwielbiam je.W końcu zadomowiły się i u mnie, choć jeszcze nie kwitną tak obficie jak u Ciebie, ale nawet jeden kwiat cieszy...
Niektóre moje piwonie zaatakowała szara pleśń i pąki zamarły
- Edyta1
- Od: 20 paź 2011, o 00:06
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też dzisiaj pieliłam warzywnik, przerywałam marchewkę i podwiązywałam pomidory. Oczywiście plany były jak zwykle ogromne a ilość zrealizowanej pracy .
Pozdrawiam - Edyta
Zapraszam do mojego ogrodu
Zapraszam do mojego ogrodu
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Piwonie piękne u Ciebie Janko! Moje jeszcze nie podwiązane ale dopiero zaczynają kwitnąć więc nie są jeszcze ciężkie.
Wybieram się do Ciebie ale czy to będzie jeszcze wiosna? Tego nie wiem, bo czasu wciąż brakuje. Dam znać.
U Marysi też jeszcze nie byłem, bo chyba ją miałaś na myśli pisząc, że byłem niedaleko? Ale na raz nie dam rady i Ciebie i Marysię odwiedzić, bo mogę dopiero po pracy, czyli po 17-stej.
Wybieram się do Ciebie ale czy to będzie jeszcze wiosna? Tego nie wiem, bo czasu wciąż brakuje. Dam znać.
U Marysi też jeszcze nie byłem, bo chyba ją miałaś na myśli pisząc, że byłem niedaleko? Ale na raz nie dam rady i Ciebie i Marysię odwiedzić, bo mogę dopiero po pracy, czyli po 17-stej.
- maniusika
Mnie znowu deszczyk wypędził do domu a miałam dokończyć formować sosny została mi jedna i czubek u drugiej bo deszcz puścił się rzęsisty i musiałam zmykać do domu ..
Dzisiaj przyszła paczka od Janka z bertramem posadziłam go na skalniakach tylko muszę go zaznaczyć bo jak zniknie to mogę go popsuć .. tylko zastanawiam się co posadzić aby ładnie kwitło do jesieni a jemu nie przeszkadzało ,wtedy ręka nie będzie swędzić aby poruszyć ziemię .
Jacku pewnie załapiesz lato ale i tak zawsze coś będzie do wzięcia .. Teraz dni są dłuższe chociaż jak się obejdzie ogród to już jest ciemno . Może będziesz miał zastępstwo to już po południ wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj , do mnie można przyjeżdżać w tygodniu bo i tak siedzę w ogrodzie .. .
białe różyczki też już zaczynaja kwitnąć
bordowa przemarznięta pęcherznica
żółta pęcherznica nie przemarzła ..
żółty czosnek na wrzosowisku
Dzisiaj przyszła paczka od Janka z bertramem posadziłam go na skalniakach tylko muszę go zaznaczyć bo jak zniknie to mogę go popsuć .. tylko zastanawiam się co posadzić aby ładnie kwitło do jesieni a jemu nie przeszkadzało ,wtedy ręka nie będzie swędzić aby poruszyć ziemię .
Jacku pewnie załapiesz lato ale i tak zawsze coś będzie do wzięcia .. Teraz dni są dłuższe chociaż jak się obejdzie ogród to już jest ciemno . Może będziesz miał zastępstwo to już po południ wsiadaj w samochód i przyjeżdżaj , do mnie można przyjeżdżać w tygodniu bo i tak siedzę w ogrodzie .. .
białe różyczki też już zaczynaja kwitnąć
bordowa przemarznięta pęcherznica
żółta pęcherznica nie przemarzła ..
żółty czosnek na wrzosowisku
- maniusika
I znowu trochę odpoczynku ,skończyłam formowanie sosen . Najbardziej jej nie lubię przycinać bo sosna mimo rękawiczek i tak ubrudzi swoim sokiem .. Zielsko prawie usunięte bo nadal szybko wyrasta ale za to pachnąco w ogrodzie ,kwitną goździki i zaczyna kwitnąć jaśmin . Tylko jednoroczne coś marnie rosną ,astry wyszły z ziemi ale do góry jakoś im się nie śpieszy ,aksamitki posiałam drugi raz ,przynajmniej jesień będzie kolorowa jak powschodzą .. Dalie już mają małe pączki więc do zimy będą kwitnąć .. Zaczyna się gorąco więc zostaje podlewanie i siedzenie pod lipą ..
naparstnice i goździki brodate
[url=http://www.fotosik.pl]
zaczynają kwitnąć gazanie
goździki a po lewej na razie pusto po cebulowych ,jednoroczne w tym roku trochę zawiodły ..
naparstnice i dzwonki dwuletnie .
lewisja i kropliki dalej kwitną
lilie przemarzły i maja małe kwiaty a myślałam że już nie zakwitną .. ..
puch sasanek i dzwonki łąkowe
naparstnice i goździki brodate
[url=http://www.fotosik.pl]
zaczynają kwitnąć gazanie
goździki a po lewej na razie pusto po cebulowych ,jednoroczne w tym roku trochę zawiodły ..
naparstnice i dzwonki dwuletnie .
lewisja i kropliki dalej kwitną
lilie przemarzły i maja małe kwiaty a myślałam że już nie zakwitną .. ..
puch sasanek i dzwonki łąkowe
- JacekP
- Od: 5 mar 2007, o 13:10
Janko, dziękuję za spotkanie i że mogłem choć na chwilkę zobaczyć Twój ogród. Przede wszystkim ukłony, dla Twej pracowitości na tak dużym obszarze
I dziękuję za roślinki
I dziękuję za roślinki
- maniusika
Jacku i mnie miło było się z tobą spotkać i podziękować za wspólny wypad na kresy u Marysi .. Wszystkie kwiaty już posadzone , te mniejsze w doniczkach bo nie chciałam ryzykować ich straty przy takim upale a większe na rabatach , muszę ich polewać dwa razy bo słonko mocno przypieka ..
Dzisiaj trochę pochmurno to odsapnę ja i roślinki , nie znosimy takiego upału ..
Dzisiaj trochę pochmurno to odsapnę ja i roślinki , nie znosimy takiego upału ..
- maniusika
Myślałam że dzisiaj obejdzie się bez polewania ale tylko troszkę pokropiło ale zrobiło się bardzo zimno .. Wiatr również się przybłąkał że nic nie można było robić w ogrodzie
Kwitną ostatnie piwonie ..
Rosną trochę w cieniu i dlatego kwitną najpóźniej ..
[
ostróżki tez już zaczynają kwitnąć , tylko nie widzę białej ,pewnie znowu znikła ..
powojniki na razie trzy pokazały trochę kwiatów ale inne tez już mają pąki i nie długo zakwitną ..
Kwitną ostatnie piwonie ..
Rosną trochę w cieniu i dlatego kwitną najpóźniej ..
[
ostróżki tez już zaczynają kwitnąć , tylko nie widzę białej ,pewnie znowu znikła ..
powojniki na razie trzy pokazały trochę kwiatów ale inne tez już mają pąki i nie długo zakwitną ..