Ogród Marty cz. V
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. V
Ledwo roho i azalie zakończyły sezon a już róże wchodzą na arenę.
Jak widzę i u Ciebie ich nie zabrakło.
Śliczne te łubiny, kiedyś miałam, ale teraz nie mają szans, bo zaraz je ślimaki pożerają.
Margerytka to polna czy to juz złocienie ?
Jak widzę i u Ciebie ich nie zabrakło.
Śliczne te łubiny, kiedyś miałam, ale teraz nie mają szans, bo zaraz je ślimaki pożerają.
Margerytka to polna czy to juz złocienie ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Dorotko,na moim terenie nie ma takich łubinów przy drodze,ale jak jeżdżę na wakacje nad morze to w niektórych rejonach właśnie rosną całe łany łubinów przy drodze ,on sam się sieje i daje radę z konkurencją z chwastami ,pięknie to wygląda ,a nie masz łubinów u siebie w ogrodzie?,bo u mnie też bardzo się sieje i jest go aż za dużo ,że w niektórych miejscach siewki muszę wyrzucać ,bo zarósł by cały ogród,pozdrawiam i miłej nocki życzę
Marysiu,ja tez beznadziejna byłam dzisiaj w ogrodzie ,dużo planów a pracy i efektów żadnych ,a jak zjadłam obiad to już w ogóle nie poszłam bo mi się nie chciało ,i wszystko zostało na jutro buziaczki
Grażynko,u mnie kwitną późniejsze odmiany różaneczników i kwitną azalie a do tego doszły irysy ,piwonie,maki,łubiny, margaretki,liliowce,bodziszki i zaczynają róże ,wiec teraz kwitnie bardzo dużo kwiatów,powiem ci ,że nie wiem co to jest ,dostałam to od firmy gratis jak kupiłam róże w listopadzie i pierwszy sezon są u mnie ,one rzeczywiście wyglądają jak te polne i super rosną ,podobają mi się ,więc pewnie zostaną ,bo fajnie zapełniają i we flakonie też są śliczne ,a jest ich tak dużo ,że można ich ścinać i nic ich nie ubywa,pozdrawiam
Marysiu,ja tez beznadziejna byłam dzisiaj w ogrodzie ,dużo planów a pracy i efektów żadnych ,a jak zjadłam obiad to już w ogóle nie poszłam bo mi się nie chciało ,i wszystko zostało na jutro buziaczki
Grażynko,u mnie kwitną późniejsze odmiany różaneczników i kwitną azalie a do tego doszły irysy ,piwonie,maki,łubiny, margaretki,liliowce,bodziszki i zaczynają róże ,wiec teraz kwitnie bardzo dużo kwiatów,powiem ci ,że nie wiem co to jest ,dostałam to od firmy gratis jak kupiłam róże w listopadzie i pierwszy sezon są u mnie ,one rzeczywiście wyglądają jak te polne i super rosną ,podobają mi się ,więc pewnie zostaną ,bo fajnie zapełniają i we flakonie też są śliczne ,a jest ich tak dużo ,że można ich ścinać i nic ich nie ubywa,pozdrawiam
- iwona0042
- Od: 15 lis 2011, o 10:13
Martusiu Ty swoim ogrodem nigdy nie zanudzisz, przecież u Ciebie ciągle coś nowego, ciekawego, och na żywo przejść się po tych Twoich alejkach
-
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
U mnie po lasach rosną łubiny, ale tylko fioletowe. Innych kolorów nie spotkałam.
Muszę przyznać, że na ciekawej podkładce zaszczepiono Twoją piwonię drzewiastą.
Czy będziesz starała się oddzielić ją, czy zostawisz dwie w jednym
Muszę przyznać, że na ciekawej podkładce zaszczepiono Twoją piwonię drzewiastą.
Czy będziesz starała się oddzielić ją, czy zostawisz dwie w jednym
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Widoczek z łubinami i główkami maków A to,że masz pięknie w ogrodzie to wszem i wobec wiadomo Martuś!
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Witaj Martuś.
Daj czas różą one chcą się pokazać z wielką pompą, przecież inne ślicznie kwitną.
Piwonia śliczna i inna niż mateczna ale to chyba dobrze.
Łuki które prowadzisz wyglądają rewelacyjnie, super pomysł. Pięknie i jak zawsze kolorowo.Piękne za kwiecone rabaty.
Daj czas różą one chcą się pokazać z wielką pompą, przecież inne ślicznie kwitną.
Piwonia śliczna i inna niż mateczna ale to chyba dobrze.
Łuki które prowadzisz wyglądają rewelacyjnie, super pomysł. Pięknie i jak zawsze kolorowo.Piękne za kwiecone rabaty.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Ależ masz ogromne ilości łubinu. U mnie jeszcze nie kwitnie, chyba potrzebuje więcej czasu na aklimatyzację Marzą mi się takie wielkie kępy fioletowe i białe...
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś, a ja myślałam, że lwie pasze jednoroczne są
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Wiesz , pytam bo mam złocienia i tego bezustannie atakują mi ślimaki.
Mało co zostaje z kępy do jesieni.
A tak bardzo mi się podobają, że mam sporo polnych, tych ślimaki nie chcą.
Tylko one są drobne a te twoje takie dorodne.
No i łubiny.....
Mało co zostaje z kępy do jesieni.
A tak bardzo mi się podobają, że mam sporo polnych, tych ślimaki nie chcą.
Tylko one są drobne a te twoje takie dorodne.
No i łubiny.....
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Renata1962
- 1000p
- Od: 24 lut 2011, o 16:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto nie mogę oderwać oczu od Twoich pieknych kwiatów
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Martuś panorama ogrodu wygląda pięknie, duże grupy kwiatów budzą zachwyt w moich oczach, łany margaretek
Przestrzeń w ogrodzie jednak jest najważniejsza
Przestrzeń w ogrodzie jednak jest najważniejsza
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Ja również nie mogę oderwać oczu , dzisiaj mój teść podziwiał Twój ogród ... też zachwycony
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Martuś jak to wyrzucać wiesz ilu chętnych potrzebujących jest na tym forum?
Kupiłam w tym roku po siewce 4 kolory żółty, biały, granatowo-biały i chyba czerwony- na razie zakwił granatowo-biały, Tam to były też fajne , chyba już nie sprzedawane kolorowe pastelowe kolory.
Nie mogę się napatrzeć na Twój ogród, piękny w każdym calu i zakątku a jak różanka zakwitnie do już kwitnących siostrzyczek będzie cudo- ciekawa jestem jakie tam będą kolory
Kupiłam w tym roku po siewce 4 kolory żółty, biały, granatowo-biały i chyba czerwony- na razie zakwił granatowo-biały, Tam to były też fajne , chyba już nie sprzedawane kolorowe pastelowe kolory.
Nie mogę się napatrzeć na Twój ogród, piękny w każdym calu i zakątku a jak różanka zakwitnie do już kwitnących siostrzyczek będzie cudo- ciekawa jestem jakie tam będą kolory