Roślinnik balkonowy
Re: Roślinnik balkonowy
Maadro, Bogdanm i Katiusha witajcie u mnie
Maju, Asma, Magdalleno i Alenko, dziękuję za porady, mszyce to nie są, obejrzałam dokladnie, przestawiłam tez fuksję z powrotem na parapet, przesadzić będę ją mogła dopiero po weekendzie, bo teraz szykuję roczek Potomka (kiedy to zleciało?!) i nie mam czasu na balkonowe przyjemności
Bogdanm, wyobraź sobie, że jest dość miejsca dla mnie i Potomka i góry jego zabawek, mam wrażenie, że te nasze balkony to rozciągliwe są jakby z gumy zrobione
Katiusha, dziękuję za miłe słowa, co masz na myśli, mówiąc, że Twój balkon jest wystający? bo mój też nie jest zabudowany z żadnej strony, ta ściana za roślinnikiem to nie jest "moja" ściana, tylko taki załom muru bloku, odległy od mojego balkonu o jakieś 20cm, krótko mówiąc jakiś genialny projektant zabrał mi 20 cm balkonu, nie wiem czemu balkony w moim bloku nie są dociagnięte aż do tego załomu, w innych blokach na moim osiedlu sięgają aż do tego murku, blok z lat 80, kiedyś to się budowało a roślinki domowe najzupełniej zwyczajne mam i też sie ograniczam
A tu dowód na to, że w końcu świeci słońce
Nemezja okazała się pomarańczowa i muszę powiedzieć, że zachwycona jestem
I jeszcze trochę zielonego, hosty maxi i mini niestety nie zapisałam, jakie to odmiany, ale tą malutką mam już na balkonie 3 rok, duża to tegoroczna nowość.
Maju, Asma, Magdalleno i Alenko, dziękuję za porady, mszyce to nie są, obejrzałam dokladnie, przestawiłam tez fuksję z powrotem na parapet, przesadzić będę ją mogła dopiero po weekendzie, bo teraz szykuję roczek Potomka (kiedy to zleciało?!) i nie mam czasu na balkonowe przyjemności
Bogdanm, wyobraź sobie, że jest dość miejsca dla mnie i Potomka i góry jego zabawek, mam wrażenie, że te nasze balkony to rozciągliwe są jakby z gumy zrobione
Katiusha, dziękuję za miłe słowa, co masz na myśli, mówiąc, że Twój balkon jest wystający? bo mój też nie jest zabudowany z żadnej strony, ta ściana za roślinnikiem to nie jest "moja" ściana, tylko taki załom muru bloku, odległy od mojego balkonu o jakieś 20cm, krótko mówiąc jakiś genialny projektant zabrał mi 20 cm balkonu, nie wiem czemu balkony w moim bloku nie są dociagnięte aż do tego załomu, w innych blokach na moim osiedlu sięgają aż do tego murku, blok z lat 80, kiedyś to się budowało a roślinki domowe najzupełniej zwyczajne mam i też sie ograniczam
A tu dowód na to, że w końcu świeci słońce
Nemezja okazała się pomarańczowa i muszę powiedzieć, że zachwycona jestem
I jeszcze trochę zielonego, hosty maxi i mini niestety nie zapisałam, jakie to odmiany, ale tą malutką mam już na balkonie 3 rok, duża to tegoroczna nowość.
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
-
- 500p
- Od: 18 wrz 2013, o 12:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja też bym się ucieszyła na Twoim miejscu z pomarańczowego kwiatuszka Nemezji - śliczny, ciepły kolor
Bardzo ładny kącik masz na balkonie no i gratulacje z okazji roczku Potomka
Bardzo ładny kącik masz na balkonie no i gratulacje z okazji roczku Potomka
Pozdrawiam, Marysia
moje doniczkowe
moje doniczkowe
- trzynastka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 paź 2009, o 18:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Pierwsza hosta to aureomarginata http://www.terraceiafarms.com/images/de ... _Large.png
Druga hosta to Whirlwind porównaj
http://i101.photobucket.com/albums/m69/ ... G_0023.jpg
Druga hosta to Whirlwind porównaj
http://i101.photobucket.com/albums/m69/ ... G_0023.jpg
Ha, a ja myślałam, że on taki wnękowy jest...hmmm, chyba coś pokombinuję z moim
Pięknie i słonecznie i tak bogato, kolorowo Aż widać jak rośnie I tak ładnie komponujesz ten szał roślinny
Pięknie i słonecznie i tak bogato, kolorowo Aż widać jak rośnie I tak ładnie komponujesz ten szał roślinny
Ciekawe konstrukcje u ciebie na balkonie...a jak się hosty sprawują?
Dzień dobry wszystkim, dziękuję za odwiedziny i komplementy
Trzynastko tak własnie mi się zdawało, że to aureomarginata, ale to druga to raczej nie Whirlwind, na podlinkowanym zdjęciu jest hosta biała z zielonym brzegiem, a moja jest odwrotnie, zielona z białą obwódką, dziękuję za pomoc!
Filigranowa27 witaj u mnie, z host jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza ta nowa rośnie jak szalona zobaczymy, czy uda mi się ją przezimować.
Marysiaa Katiusha
Chyba niedługo zjem swój własny groszek
A pomarańczowa nemezja nadal czaruje
Słonecznego weekendu wszystkim życzę!
Trzynastko tak własnie mi się zdawało, że to aureomarginata, ale to druga to raczej nie Whirlwind, na podlinkowanym zdjęciu jest hosta biała z zielonym brzegiem, a moja jest odwrotnie, zielona z białą obwódką, dziękuję za pomoc!
Filigranowa27 witaj u mnie, z host jestem bardzo zadowolona, zwłaszcza ta nowa rośnie jak szalona zobaczymy, czy uda mi się ją przezimować.
Marysiaa Katiusha
Chyba niedługo zjem swój własny groszek
A pomarańczowa nemezja nadal czaruje
Słonecznego weekendu wszystkim życzę!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- trzynastka
No widzisz kolory mi się mylnęły sprawdź Undulatę http://pics.davesgarden.com/pics/2009/0 ... d0f0f3.jpg
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Marto, być może nie doczytałam - zimowałaś już hosty na balkonie? Podobno nie mają z tym żadnego problemu, ale jestem ciekawa Twojej opinii.
Piękne nemezje. Moje nadal małe siewki.
Piękne nemezje. Moje nadal małe siewki.
- Alenka
- Od: 5 lut 2013, o 15:11
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie dziwię się, że jesteś zachwycona ..bo nemezja jest piękna I to dopiero jej początek
No i czekam, co zrobisz z fuksją
No i czekam, co zrobisz z fuksją
Mój balkonik -->Moja kolorowa oaza *cz.3*, Początki hoyozy i inne roślinki Madzia
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Galerie zdjęć:*Moje pelargonie * Fuksje
Moje wątki
Witam poniedziałkowo!
Jako że weekend spędzaliśmy wyjazdowo, to na balkonie nic nie podziałałam, ale nie znaczy to, że nic się nie działo, po powrocie czekały na mnie poniższe niespodzianki:
W końcu rozwinęły sie kwiaty wiciokrzewu, jak on pachnie, teraz wystarczy wieczorem otworzyć drzwi balkonowe i do domu napływają wonie wiciokrzewu, maciejki, goździków i heliotropu, a już lawenda szykuje się do rozkwitu, marzenie...
Nemezje rozwijają się jedna za drugą, na razie mam pomarańczowe, ciemnożółte i bladożółte, szykują się czerwone/różowe?
Roślinnik "kipi" zieleniną
A takich strączków naliczyłam na nim już 8
Rozchodnik pozazdrościł innym i też będzie kwitł
Łany maciejki
I jeszcze raz nemezje, nie mogę się na nie napatrzeć
Alenko za fuksję wezmę się dziś wieczorem, jak tylko mi mój Ł zakupi ziemię, bo skończyły się zapasy. Wtedy też posadzę nowe nabytki, bo weekend spędziłam na ogrodzie rodziców i trochę im przerzedziłam niektóre roślinki będzie nowy skalniak
Magdalleno ta mini hosta jest już 3 rok na moim balkonie, czyli 2 zimy przetrwała bezproblemowo, w tym roku będę próbować zimować tą wielką Aureomarginata.
Trzynastko nadal kolory odwrotnie pogrzebałam troszkę na forum w dziale o hostach i najbardziej wydaje mi się podobna do hosty Cameo lub którejś z Lakeside, ale będę jeszcze pytać w wątku o minaturkach. Dzięki za chęć pomocy!
Udanego dnia wszystkim życzę!
Jako że weekend spędzaliśmy wyjazdowo, to na balkonie nic nie podziałałam, ale nie znaczy to, że nic się nie działo, po powrocie czekały na mnie poniższe niespodzianki:
W końcu rozwinęły sie kwiaty wiciokrzewu, jak on pachnie, teraz wystarczy wieczorem otworzyć drzwi balkonowe i do domu napływają wonie wiciokrzewu, maciejki, goździków i heliotropu, a już lawenda szykuje się do rozkwitu, marzenie...
Nemezje rozwijają się jedna za drugą, na razie mam pomarańczowe, ciemnożółte i bladożółte, szykują się czerwone/różowe?
Roślinnik "kipi" zieleniną
A takich strączków naliczyłam na nim już 8
Rozchodnik pozazdrościł innym i też będzie kwitł
Łany maciejki
I jeszcze raz nemezje, nie mogę się na nie napatrzeć
Alenko za fuksję wezmę się dziś wieczorem, jak tylko mi mój Ł zakupi ziemię, bo skończyły się zapasy. Wtedy też posadzę nowe nabytki, bo weekend spędziłam na ogrodzie rodziców i trochę im przerzedziłam niektóre roślinki będzie nowy skalniak
Magdalleno ta mini hosta jest już 3 rok na moim balkonie, czyli 2 zimy przetrwała bezproblemowo, w tym roku będę próbować zimować tą wielką Aureomarginata.
Trzynastko nadal kolory odwrotnie pogrzebałam troszkę na forum w dziale o hostach i najbardziej wydaje mi się podobna do hosty Cameo lub którejś z Lakeside, ale będę jeszcze pytać w wątku o minaturkach. Dzięki za chęć pomocy!
Udanego dnia wszystkim życzę!
Pozdrawiam, Marta
Roślinnik balkonowy
Roślinnik balkonowy
- trzynastka
Zazdroszcze cudownego zapachu maciejki wiciokrzew też super pachnie
Ależ tam musi być pachnąco u Ciebie, abstrachując od prześlicznych kwitnących cudeniek
- Magdallena
- 1000p
- Od: 26 lis 2010, o 23:51
Dzięki za info o zimowaniu host. Ja chyba też mam aureomarginatę ale na razie jest jeszcze mała.