Balkon a'la powietrzny tramwaj
- Bogsaf
- 500p
- Od: 1 kwie 2014, o 13:40
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Re: Balkon a'la powietrzny tramwaj
Abelardzie, chciałbym aby moje mieszkanko tak wyglądało, ale jest jedna przeszkoda - moja żona....hihihihii

Niestety to już prehistoria

Teraz staram się nie zagracić balkon

Bogdan nie martw się, przynajmniej żona Cię pilnuje - ja kiedyś usłyszałem od mojej połówki, cytuję:
" a lepiej byś pił jak wszyscy, a nie znosił tyle zielska"

Pozdrawiam Abelard
- Bogsaf
- 500p
- Kontakt:

abelard74 masz bardzo ciekawy balkon
podkradłam pomysł z koszykiem
tylko ja sobie wstawiłam koleusy

Katiusha pisze:" a lepiej byś pił jak wszyscy, a nie znosił tyle zielska"

Obawiam się, że czeka Cię podobny widok, tylko potrwa to dwa razy dłużej, skoro przygarniasz co drugą bidę

Ja już powoli mam zagadnienie - gdzie ją postawić

Bogsaf nasiona doszły

Katiusha może dużo tego nie było, ale wszystko wielgaśne - to pewnie przez ten kompost

Pozdrawiam Abelard
- Bogsaf
- 500p
- Kontakt:
abelard74 Niech Ci dobrze rosną
Pokażesz później na fotkach 

Katiusha Może przerzucimy się na zielarstwo- będzie bezpieczniej
Ostatnia kobiałka poszła na lobelie

Kończą mi się glinianki - ale fuksja jak najbardziej na ostatnią zasługuje

Miało nie być prowizorki, ale szkoda pomidorów, więc szklarnia na taśmie kijem podparta

Jakieś świństwo zaatakowało mi floksy " wujek google i ciocia wikipedia' mają tysiące porad, ale może ktoś ma jakąś konkretną radę. Jak na razie usuwam mechanicznie, ale dziadostwo odrasta, Będę wdzięczny za pomoc

Ostatnia kobiałka poszła na lobelie

Kończą mi się glinianki - ale fuksja jak najbardziej na ostatnią zasługuje

Miało nie być prowizorki, ale szkoda pomidorów, więc szklarnia na taśmie kijem podparta

Jakieś świństwo zaatakowało mi floksy " wujek google i ciocia wikipedia' mają tysiące porad, ale może ktoś ma jakąś konkretną radę. Jak na razie usuwam mechanicznie, ale dziadostwo odrasta, Będę wdzięczny za pomoc

Pozdrawiam Abelard
Zioło powiadasz
Krzaczka można zasadzić
Na pewno uspokaja i skłania do refleksji nad pieknem świata
Lobelie w kobiałce
Super to wygląda. Fuksja w gliniance też malowniczo się prezentuje. Oj tam, oj tam, jaka prowizorka.. Pomidorom sie podoba
A to cholerstwo to może to? http://www.dobra-rada.pl/bialy-nalot-na ... lczyc_1425

A to cholerstwo to może to? http://www.dobra-rada.pl/bialy-nalot-na ... lczyc_1425
Nie wiem dokładnie co to, bo już mi sie nasiona pomieszały, ale pierwsza roślina na pergoli zaliczona.

Po małym tornado jeszcze raz zasiałem pomidory koktajlowe i znowu albo coś namieszałem albo jeden mutant się trafił

Reszta, trzyma się dzielnie

I jeszcze zaplątał się jakiś, chyba klonik w koncie na balkonie się zadekował z nasiona - no to posadziłem w ziemi i będę próbował jakieś drzewo z tego wyhodować

Po małym tornado jeszcze raz zasiałem pomidory koktajlowe i znowu albo coś namieszałem albo jeden mutant się trafił

Reszta, trzyma się dzielnie

I jeszcze zaplątał się jakiś, chyba klonik w koncie na balkonie się zadekował z nasiona - no to posadziłem w ziemi i będę próbował jakieś drzewo z tego wyhodować

Pozdrawiam Abelard

- Malachitek
- 1000p
- Od: 13 kwie 2013, o 01:59
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Twoja pomysłowość nie zna granic i mnie zadziwia z każdą kolejną konstrukcją - oczywiście na plus
I do tego coraz bardziej "zarastasz"
Nie chcę straszyć, ale przecież tutaj na zdjęciu:
A swoją drogą - koktajlowe to co zabawne niekoniecznie znaczy małych rozmiarów krzaki - ja mam większość koktajlowych, a mają już ponad pół metra

I do tego coraz bardziej "zarastasz"

Nie chcę straszyć, ale przecież tutaj na zdjęciu:
Są chyba tylko dwa pomidory - ten pierwszy i ósmy, reszta wygląda jak papryka - przyznaj się, przecież siałeś paprykę?

A swoją drogą - koktajlowe to co zabawne niekoniecznie znaczy małych rozmiarów krzaki - ja mam większość koktajlowych, a mają już ponad pół metra

To na floksach to może być mączniak prawdziwy, chociaż głowy nie dam.
Poszperaj w google. 
A co do pomidorów koktajlowych -- też sobie wysiałam w tym roku cytrynka groniastego, ale oczywiście nie doczytałam, że to jest odmiana wysoka. Trzeba wybierać odmiany karłowate na balkon.
No i teraz mi porosły takie chaszcze, ani to ładne, ani to nic.
Abelard, faktycznie, te małe siewki wyglądają jak papryki.

A co do pomidorów koktajlowych -- też sobie wysiałam w tym roku cytrynka groniastego, ale oczywiście nie doczytałam, że to jest odmiana wysoka. Trzeba wybierać odmiany karłowate na balkon.

Abelard, faktycznie, te małe siewki wyglądają jak papryki.