Balkon a'la powietrzny tramwaj

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Od: 1 kwie 2014, o 13:40
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Re: Balkon a'la powietrzny tramwaj

Post »

Abelardzie, chciałbym aby moje mieszkanko tak wyglądało, ale jest jedna przeszkoda - moja żona....hihihihii
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:oj Abel, ale puszcza równikowa! Dla mnie bomba ;:108 One tak na tym kompoście? Cudowna mieszanka... pewnie dzięki tym oddechom nietoperza :;230
Awatar użytkownika
abelard74
100p
100p
Od: 2 lut 2014, o 11:16

Post »

:wit Katiusha Bogsaf
Niestety to już prehistoria :( Z przyczyn ode mnie nie zależnych - czyli kasa- musiałem się przeprowadzić na coś mniejszego. Za to dwie apteki, biblioteka i przedszkole, mają dużo ładniejsze parapety :;230
Teraz staram się nie zagracić balkon ;:223 w domyśle przygarniam tylko co drugą bidule.
Bogdan nie martw się, przynajmniej żona Cię pilnuje - ja kiedyś usłyszałem od mojej połówki, cytuję:
" a lepiej byś pił jak wszyscy, a nie znosił tyle zielska" :;230
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Kontakt:

Post »

:;230 takiego tekstu od żony jeszcze nie słyszałem, ale wszystko przede mną i w cale się nie zdziwię jak to usłyszę ;:112
Awatar użytkownika
nikka83
200p
200p
Od: 2 kwie 2014, o 07:24

Post »

abelard74 masz bardzo ciekawy balkon 8-) podkradłam pomysł z koszykiem :roll: tylko ja sobie wstawiłam koleusy
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Katiusha pisze:" a lepiej byś pił jak wszyscy, a nie znosił tyle zielska"
:;230 Bezbłędne...
;:173 No to ładnie dużo tego miałeś, że tyle przybytków ozdobiłeś ;:108
Obawiam się, że czeka Cię podobny widok, tylko potrwa to dwa razy dłużej, skoro przygarniasz co drugą bidę ;:306
Ja już powoli mam zagadnienie - gdzie ją postawić ;:224 , ale i tak biorę to "na klatę"
Awatar użytkownika
abelard74
100p
100p

Post »

:wit Sorki ,że tak długo się nie odzywałem , ale miałem przymusowe wakacje z NFZ - jednak piekło istnieje ;:14
Bogsaf nasiona doszły ;:180 wielkie dzięki, jak tylko doczytam, co z czym i stanę na nogi to pójdą do ziemi :tan oby ja nie z nimi :wink:
Katiusha może dużo tego nie było, ale wszystko wielgaśne - to pewnie przez ten kompost :;230 i oddechy nietoperza :heja
;:162
Awatar użytkownika
Bogsaf
500p
500p
Kontakt:

Post »

abelard74 Niech Ci dobrze rosną :wit Pokażesz później na fotkach :wink:
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

:wit Dychasz jeszcze, to dobrze. Szczerze, ja też nie polecam kontaktów z NFZ. Dwa lata temu prawie mnie zabili, żeby potem ratować ;:188 Zapalenia wyrostka głupki rozpoznać nie mogły ;:14 Nasionka do ziemi a siebie jeszcze oszczędź ;:306 Może kilka głębszych wdechów od jakiegoś gacka pobierz :;230 Na roślinki działa ;:224
Awatar użytkownika
abelard74
100p
100p

Post »

Katiusha Może przerzucimy się na zielarstwo- będzie bezpieczniej 8-)
Ostatnia kobiałka poszła na lobelie
Obrazek
Kończą mi się glinianki - ale fuksja jak najbardziej na ostatnią zasługuje

Obrazek

Miało nie być prowizorki, ale szkoda pomidorów, więc szklarnia na taśmie kijem podparta :;230

Obrazek

Jakieś świństwo zaatakowało mi floksy " wujek google i ciocia wikipedia' mają tysiące porad, ale może ktoś ma jakąś konkretną radę. Jak na razie usuwam mechanicznie, ale dziadostwo odrasta, Będę wdzięczny za pomoc ;:136

Obrazek
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

Zioło powiadasz ;:209 Krzaczka można zasadzić :;230 Na pewno uspokaja i skłania do refleksji nad pieknem świata ;:306 Lobelie w kobiałce ;:oj Super to wygląda. Fuksja w gliniance też malowniczo się prezentuje. Oj tam, oj tam, jaka prowizorka.. Pomidorom sie podoba ;:108
A to cholerstwo to może to? http://www.dobra-rada.pl/bialy-nalot-na ... lczyc_1425
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
abelard74
100p
100p

Post »

Nie wiem dokładnie co to, bo już mi sie nasiona pomieszały, ale pierwsza roślina na pergoli zaliczona.
Obrazek

Po małym tornado jeszcze raz zasiałem pomidory koktajlowe i znowu albo coś namieszałem albo jeden mutant się trafił :uszy

Obrazek

Reszta, trzyma się dzielnie

Obrazek

I jeszcze zaplątał się jakiś, chyba klonik w koncie na balkonie się zadekował z nasiona - no to posadziłem w ziemi i będę próbował jakieś drzewo z tego wyhodować ;:3

Obrazek
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p

Post »

:shock: Faktycznie jeden odstaje znacząco od reszty, prezes paczki może ;:224 . Klonika zaczynasz hodować, no to drzewo będzie piętra wysokiego ;:333 Tylko potem pozwolenie z Urzędu Miasta będziesz musiał mieć na ścięcie...
Awatar użytkownika
Malachitek
1000p
1000p
Od: 13 kwie 2013, o 01:59
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Twoja pomysłowość nie zna granic i mnie zadziwia z każdą kolejną konstrukcją - oczywiście na plus :wink:
I do tego coraz bardziej "zarastasz" :D
Nie chcę straszyć, ale przecież tutaj na zdjęciu:
abelard74 pisze:NPo małym tornado jeszcze raz zasiałem pomidory koktajlowe i znowu albo coś namieszałem albo jeden mutant się trafił :uszy
Obrazek
Są chyba tylko dwa pomidory - ten pierwszy i ósmy, reszta wygląda jak papryka - przyznaj się, przecież siałeś paprykę? 8-)
A swoją drogą - koktajlowe to co zabawne niekoniecznie znaczy małych rozmiarów krzaki - ja mam większość koktajlowych, a mają już ponad pół metra :roll:
x-mm-x
Konto usunięte na prośbę.
Od: 28 paź 2010, o 10:28

Post »

To na floksach to może być mączniak prawdziwy, chociaż głowy nie dam. :wink: Poszperaj w google. :wink:

A co do pomidorów koktajlowych -- też sobie wysiałam w tym roku cytrynka groniastego, ale oczywiście nie doczytałam, że to jest odmiana wysoka. Trzeba wybierać odmiany karłowate na balkon. :wink: No i teraz mi porosły takie chaszcze, ani to ładne, ani to nic. :roll:

Abelard, faktycznie, te małe siewki wyglądają jak papryki. ;:215
ODPOWIEDZ

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”