Papryka do gruntu. Część 4
- rozmalinka
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Re: Papryka do gruntu. Część 4
No to podsumujmy - pryskamy florovitem do pelargonii. A podlewamy? Też tym pelargoniowym florovitem?
Pozdrawiam. Ania
- BobejGS
- Od: 31 lip 2013, o 17:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ja myślę tak Nawoże ziemię pod warzywa? A później tylko uzupełniam jakieś niedobory nie ważne czy florovit, siarczan magnezu czy coś tam jeszcze ale tylko niedobory. Ciężko w gruncie ustalić dawki.
- pawelp1320
- Od: 1 kwie 2013, o 11:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Z tego co wiem to florovit uniwersalny nie ma fosforu a ten do warzyw ma bo go posiadam.
Florovit uniwersalny:
Florovit do warzyw:
Florovit uniwersalny:
Florovit do warzyw:
Pozdrawiam Paweł
- krismiszcz
- 500p
- Od: 20 cze 2011, o 20:47
We wcześniejszych wpisach na temat papryki gruntowej, są wymienione nawozy dolistne oraz do ferdygacji - należy je odpowiednio dobierać do zapotrzebowania i okresu rozwoju rośliny.
- rozmalinka
- Od: 7 sty 2013, o 11:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Ja chyba dam sobie spokój z moją papryką i puszczę ją na żywioł.To nawożenie jest skomplikowane.Skąd wiedzieć jaki ona ma w danej chwili potrzeby...?
Pozdrawiam. Ania
Paula Twoje papryki są piękne co Ty im chcesz jeszcze dodać, chcesz przedobrzyć? Wyglądają zdrowo i mają owoce!!! Masz rację idź za instynktem! Piękne poletko !
- PaulaPola
- Od: 26 mar 2012, o 21:18
Dawać już im nic nie będę. Dostały dopalacza i starczy.
Dziękuje Jondi za miłe słowa
Dziękuje Jondi za miłe słowa
Otóż moje papryki niezbyt maja ochotę rosnąć na wysokość. Przez około 3 tygodnie prawie nie podrosły. Oto parę zdjęć:
Możliwe że jest to wina słabej gleby, lub czegoś innego. Do tego są dość "mizerne". Ma ktoś jakiś pomysł co tutaj zdziałać?
Możliwe że jest to wina słabej gleby, lub czegoś innego. Do tego są dość "mizerne". Ma ktoś jakiś pomysł co tutaj zdziałać?
I dla tego jest do oprysków. Jak pisali tu mądrzejsi i producent też to wie , fosfor praktycznie nie wchłania się z liściBobejGS pisze:Paula, ale ten Twój florovit uniwersalny nie ma fosforu
A do podlewania oczywiście już inny florowit. Właśnie ten polecany do pelargonii
Co to za białe place na powierzchni gleby ?
Miejsca podlane i niepodlane. W dobie ostatnich upałów papryki podlewam punktowo - nie jestem w stanie nawodnić całego obszaru.forumowicz pisze:Co to za białe place na powierzchni gleby ?
I jeszcze pytanie - czy warto zrobić "daszek" z folii jako osłonę dla tych roślin?
Ktoś mi powie jak papryka reaguje na biohumus? Chciałbym płynnym zasilić bo powoli staruje.