Na starym po nowemu.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
mmudant
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 mar 2011, o 11:15
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Na starym po nowemu.

Post »

Skalniak super, bardzo lubię :) super jest!
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16

Post »

No jeszcze w całości pokazywać go lepiej nie będę, ale jak nabierze rumieńców. to bardzo chętnie dam rzut na całość skalniaka :D
Awatar użytkownika
patusia336
1000p
1000p
Od: 31 sty 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Jakie piękne kwiatki wstawiłaś, mini dalie uwielbiam ;:333
Awatar użytkownika
Steasi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 wrz 2010, o 20:47

Post »

Hej kochana ;:196 Widzę coraz więcej zdjęć i bardzo mnie to cieszy. Bez czarny pokazuj jak najwięcej, zjawiskowy jest. A co do koryka to świetny pomysł, ciekawe jak to będzie później wyglądać.

:shock: Ścięłaś ostróżkę
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pati - jak na razie podeszłam mini dalie, małe i średnie. Małe miały być czerwone, ale wyszło jak zwykle :;230 - chyba będą fioletowe ;:oj

Paula - no troszkę już co nieco się dzieje w ogródku, to i zdjęc przybywa. Cieszę się, ze spodobał Ci się także ten bez - jak ma kilka latek to na prawdę jest ekstra.
Korytka powinny się fajnie prezentować jak się to wszystko rozrośnie. Na razie z garnka wychodzi lobelia, ale na pewno zamienię ją na jakiś skalniaczek.

Ostróżkę kupiłam z dwoma ułamanymi łodyżkami, więc wstawiłam do wazonu. Ale kolorek mi odpowiadał, więc wzięłam bo była ładnie w miarę rozkrzewiona. Na pewno inne kolorki też postaram się mieć. Tę szafirową to koniecznie.
Dopiero na rabacie, szczególnie o zachodzie słońca prezentuje się cudnie, jestem mile zaskoczona efektem.
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Bea
:shock: Ale ogromniaste i piękne piwonie. Trzykrotka w konewce wymiata ;:138 Wszystkie kompozycje są świetne :tan Żyworódki dorodne - jest czym leczyć :wink: A na koniec....Ja też chcę taki skalniak ;:145 Mój to nigdy tak ładnie nie zakwitnie ;:169
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Piwonie śliczne :D Różą się nie przejmuj za bardzo, bo często kolor pąka nie odpowiada kolorowi rozwiniętego kwiatu.
Skalniak bardzo mi się podoba :D
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kasiu :wit
Jeszcze raz dziękuję za nazwę Reo.
Dziękuję także za miłe słowa. Szczególnie za uznania co do konewki ;:65 , bo na to straciłam troszkę czasu - nie było jak umieścić kwiatka, ale sie udało ...
Żyworódka już nie raz mnie uratowała, więc wierzę w jej możliwości jak najbardziej.
Zaskoczona jestem tylko, że taką formę sobie przyjęła, gł przecież rośnie w górę - a moja chyba pozazdrościła bluszczykowi ;:oj

Tak, Ewuś - piwonie fajnie się prezentują. Dziękuję za uznanie. Nawiozłam je tylko raz azofoską, w kwietniu chyba - i to wszystko. I nawet się dość trzymają, bo nadal są fajne.
Moje sa tradycyjne, Ty z kolei masz także wyjątkowe odmiany. Bardzo podobają mi się również te "niepełne".
Róża już rozwinęła jeden kwiat, jest czerwony, zobaczymy co będzie jesienią. Ale i tak jestem zadowolona, bo ma dużo pąków i piękne liście.

Co do skalniaka - to ten kolorowy to Reni / Reniak / - mój się dopiero tworzy i jak na raze pokazuję tylko jego małe fragmenty, ale też mam nadzieję, ze będzie ok. Ale też Kasiu chyba nie będzie nigdy taki kwitnący... Ale co tam, też może być ciekawy.
Awatar użytkownika
ewamaj66
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2011, o 16:55

Post »

Zauważyłam skalniak Reni :D A także jej opinię o warzywach kapustnych, która pokrywa się z moją ;:306 Nigdy nie mogę zdążyć przed robalami, zwykle to one cieszyły się moimi sadzonkami :evil: O kalarepę się nie boję, jakoś się dzielimy.
Wszystkie piwonie szalenie mi się podobają i zwykle ubolewam, że tak krótko kwitną.
Pozdrawiam-Ewa
Spis treści ,
Mój fijoł 16
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03

Post »

Witaj Beatko :wit Piękne masz Piwonie :D
Piękne roślinkowe kompozycje w skrzyneczka rosną :) Śliczne rojniki posadzone w konarze drzewka.
Żółciutki pięciornik śliczne pokazał kwiatuszki. Piękna żółciutka Begonia.
Owocki ślicznie pięknie się zawiązały. Śliczne sosenki dostałaś. Pnąca nasturcja , Groszek pachnący, pięknie rosną.
Mała żurawka śliczne wypuściła pąki. Clemek piękny i pięknie się pnie :roll:
Kolejne piękne doniczkowe kompozycje. :wink:
Czteroletni storczyk pięknie Ci kwitnie. Rozsada dracenypiekna. Mirabelka, Beniaminek, NN śliczne. Różyczka Elfe piękna.
Cudownie Ci piwonia rozkwitła ;:173 Kalina śliczna.
Hortensja już pomalutku pokazuje swe kwiatuszki i pięknie pąkami kwiatowymi obsypana.
Piwonie ślicznie kwitną.Czarny bez ślicznie nieśmiało zaczyna kwitnąć. Trzykrotka piękna.
Rozchodniki Tricolor i Yellow Quenn piękniutkie.Dalie śliczne i piękne. Ostróżka śliczna.
Czarny bez pięknie Ci rozkwitł. Różyczka pięknie pączkami kwiatowymi obsypana.
Hortensja pięknie zakwitła. Wszystkie kompozycje są świetne ;:215
Będę stałym gościem, jeśli pozwolisz ;:215 w Twoim pięknym ogrodzie :)
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Beatko cudne są te dalie , koryto zajefajne ,wczoraj byłam na targu staroci w Gliwicach i facet miał cudne koryto , takie wydrążone w pniu o zamkniętych bokach ( znaczy bez przelotu ), trochę dużo chciał 120 zł ,ale Twoje też jest super ,co to go garnka nie polecam sadzić wieloletnich , moje garnki po 2 zimach rozsypały się , teraz na zimę zabieram i chowam .Jjutro na szczęście wracam na wieś ,podobno co mi zeżarło ogórki ,wg meldunku M.

O żyworódce coś tam mi się obiło o uszy , ale niewiele , powiedz coś więcej na jej temat .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuś, ja nawet czasami za ślimakami nie "nadanżam" :;230 , a co dopiero za robalami w warzywkach...

Pauli :wit - zapraszam serdecznie, wiesz jak jest - im więcej nas tym weselej ;:4

Reniu - a no widzisz, garnek nie przetrzyma, racja - nie pomyślałam, że na mrozie go może coś trafić, mimo, że jest celowo położony by woda nie zalegała...
To korytko co jest pokazane to zdobyczne. To ze strychu jest zupełnie inne, ale czekam aż będę miała i to większe; będą fotki.
Korytko sobie zrobisz, z pniaka jakiegoś - te "doniczki" co dostałam ostatnio, to są z pustego drzewa w środku. Tak, że nawet drążyć nie trzeba nic było.
Co do ceny tamtego korytka z giełdy, to trzeba ocenić czy jest tyle warte. Czasami się okazuje, że to i tak jest nie wiele, choć na pierwszy rzut oka wydaje nam się zupełnie inaczej.
Prześlę Ci link na PW o żyworódce. Jest jeszcze bardziej lecznicza niż aloes, bardzo łatwa w uprawie i bardzo ekspansywna, bo ma strasznie dużo nasion na każdym listku. Ja stosuję jako nalewkę (ból gardła, nudności, itp) oraz bezpośrednio miąższ z listka np na jakieś skórne, itp. Także i wewnętrznie ją można stosować i zewnętrznie. W domu czuje się doskonale, ale latem bezpośrednio w ziemi też można kilka roślinek posadzić. Oczywiście dysponuję: ile tylko sztuk sobie zażyczysz, jakby co ;:108
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Hortensja Vanille Fraise: (Reniu, tak bardzo się cieszę, że zdecydowałam sie na tę hortensję - te czerwone łodygi wyglądają świetnie! Kolejna Twoja dobra podpowiedź ;:138
Obrazek

Róża NN:
Obrazek

Elfe rozkwita bukietami:
Obrazek

Wiesiołek?:
Obrazek
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”