Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Pod bocianim gniazdem - gdzie mgły i diabeł mówi dobranoc
Czytam, że cały weekend przesiedzisz na ranczo. Trzeba będzie wykorzystać tak piękną pogodę.Bo ma być Miłego wypoczynku. Ja już też zaplanowałam zadania dla siebie i eMa, Zuza jest zwolniona. Ostatnio miałam niemoc, nic mi się nie chciało. Jutro do roboty Rodacy
-
- Od: 14 lis 2013, o 15:50
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Małgosiu - już po sielskim weekendzie orobiona jestem że nawet pisanie nie wychodzi.\
Z przykroscią informuję że zdjęć nie będzie działka nie nadaje się na foty, wszystko zarośnięte , zrobiłam warzywnik, truskawki, groszek część rabat kwiatowych i sadzenie, naprawdę nie było czasu na fotki, nadrobię w następny weekend.
Uwaga ogłaszam dwa malutkie bociany już są
Z przykroscią informuję że zdjęć nie będzie działka nie nadaje się na foty, wszystko zarośnięte , zrobiłam warzywnik, truskawki, groszek część rabat kwiatowych i sadzenie, naprawdę nie było czasu na fotki, nadrobię w następny weekend.
Uwaga ogłaszam dwa malutkie bociany już są
- justi177
- Od: 22 wrz 2011, o 17:42
Pracowalaś w takiej temperaturze? To ja się nie dziwię, że jesteś urobiona i fotek brak
Udało się wszystko posadzić?
Udało się wszystko posadzić?
Pozdrawiam
-
Justi posadziłam wszystko , ale to będzie część do przesadzania, nie miałam przygotowanych miejsc , zaczęłam w niedzielę trochę szykować więc w sobotę cdn.
-- 9 cze 2014, o 07:44 --
Justi a gdzie Twój nowy wątek, nie mogę namierzyć.
-- 9 cze 2014, o 07:44 --
Justi a gdzie Twój nowy wątek, nie mogę namierzyć.
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Super że są bocianiątka.
Jak tam prace, już wszystko posadzone ?
Jak tam prace, już wszystko posadzone ?
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko szkoda że nie obfotografowałaś bocianiątek, one nie zarosły chwastem
A jak pojedziesz za dwa tygodnie to co zrobiłaś trzeba robić od początku więc rób zdjęcia i nie zawracaj głowy
A jak pojedziesz za dwa tygodnie to co zrobiłaś trzeba robić od początku więc rób zdjęcia i nie zawracaj głowy
-
Grażynko- posadzone, ale będzie przesadzanie nie miałam przygotowane więc jedno na drugim
Marysiu- bociany chwastem nie zarosły ale nie ma chętnych na wyprawę na dęba żeby podejrzeć , widziałam tylko dwa małe kiboczące się łepki, mam nadzieję że w tym roku są też trzy /
Dobra zrobię te zdjęcia.
Marysiu- bociany chwastem nie zarosły ale nie ma chętnych na wyprawę na dęba żeby podejrzeć , widziałam tylko dwa małe kiboczące się łepki, mam nadzieję że w tym roku są też trzy /
Dobra zrobię te zdjęcia.
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Starsza ma 6 lat, młodsza rok.DTJ_1 pisze: Aniu- witam Cię, jest mi bardzo miło że spodobało Ci się u mnie. Tak miejsce pokochałam ja i mąż (o dziwo tu nastąpiła zgodność) marzyłam długo o działce, aż wreszcie się udało- teraz spłacam kredyty ale warto nawet do końca życia jak będę spłacać.
Masz dwie córeczki, w jakim wieku? , też jesteś posiadaczką kawałka swojego raju?
Mam swój kawałek gruntu na tej ziemi i właśnie staram się tą zieloną pustynię zamienić w zielony raj Pewnie trwać to będzie latami, ale chyba miłośnikom ogrodów nie chodzi o to, żeby złapać zajączka, tylko żeby go gonić
(I też mam raty do spłaty..... )
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Witaj Dorotko,piszesz,że weekend spędzasz na działce ,daleko masz na działkę ?,piękne łąki koło Ciebie super tak jak jest gdzie pojechać na własną działkę ,ja mam ogród przy domu ,ale mam też działkę w świętokrzyskim ,taką grzybową, ma 7 arów i też chętnie tam jeździmy jak czas pozwoli ,bo jest ode mnie 200 km ,ale w okresie grzybobrania to tam się właśnie przenoszę ,uwielbiam tam bywać ,te łany zbóż i piękne lasy bez gór i pagórków,nie wzięłam teraz aparatu ,a po drodze łany maków i chabrów po prostu cudo,pozdrawiam
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Dorota, wpadłam na pępkowe Bocianowe
A co Ty się tak migasz z fotkami???Co my, chwastów nie widzieliśmy? Ja i tak podziwiam za pracę, którą wykonujesz przez 2 dni. A kiedy urlop?
A co Ty się tak migasz z fotkami???Co my, chwastów nie widzieliśmy? Ja i tak podziwiam za pracę, którą wykonujesz przez 2 dni. A kiedy urlop?
-
Bardzo mi miło że zaglądacie miło mojego obijania z fotami
Aniu - byłam widziałam już nie taka pustynia powolutku, choć chciałoby się już(niestety Ty i ja jesteśmy ograniczone innymi wydatkami, ale czego się nie robi żeby mieć swój wymarzony kawałek ziemi, ja nie wiem czy dam radę ciągnąć swoją ,dopiero zaczętą przygodę ogrodniczą, jest coraz gorzej, ale Wam życzę żeby się udało i powolutku stworzysz dla siebie i dziewczynek raj)
Marto- fajnie jest mieć ogródek pod ręką(i to jaki), czasami po pracy coś bym grzebnęła w ziemi-;:306
Dobrze że masz odskocznię mimo że daleko, ale już widzę te grzybki .Nasza działka jest 60km od Warszawy, na upartego można by tam zamieszkać jakby były warunki, ale perpektywa dojazdów na razie mnie przeraża . Grzybki też są w lesie obok , nie jest to las prawdziwkowy - uwielbiam zbierać prawdziwki- choć i tych ostatnio było sporo, przeważnie podgrzybki, gęsi, pełno jagód i borówek - można żyć.
Magłosiu- za bocianki może są trzy naprawdę nie miałam kiedy, jeszcze robiłam urodziny Izy (3) i moje, więc byli goście, ale goście też chętni do pomocy, więc jakoś to powolutku, tata teraz siedzi z dziewczynkami(ale mu dobrze ) i ogarnia ten busz.
Chyba na dwa dni wezmę urlop bo Iza w nocy gorączki dostała , więc pojadę do nich.
Dłuzsze posiedzenia na działce to w lipcu, sierpniu na zmianę z mężem bo są wakacje dzieci, a wyjeżdżać gdzie inndziej na razie mi się nie chce, za mało się nacieszyłam działką jeszcze . Może nad morze na kilka dni - to ze względu na dzieci, żeby nie mówiły że tylko na wiochę jeżdżą- zobaczymy czy coś się wyskrobie na wyjazd.
Aniu - byłam widziałam już nie taka pustynia powolutku, choć chciałoby się już(niestety Ty i ja jesteśmy ograniczone innymi wydatkami, ale czego się nie robi żeby mieć swój wymarzony kawałek ziemi, ja nie wiem czy dam radę ciągnąć swoją ,dopiero zaczętą przygodę ogrodniczą, jest coraz gorzej, ale Wam życzę żeby się udało i powolutku stworzysz dla siebie i dziewczynek raj)
Marto- fajnie jest mieć ogródek pod ręką(i to jaki), czasami po pracy coś bym grzebnęła w ziemi-;:306
Dobrze że masz odskocznię mimo że daleko, ale już widzę te grzybki .Nasza działka jest 60km od Warszawy, na upartego można by tam zamieszkać jakby były warunki, ale perpektywa dojazdów na razie mnie przeraża . Grzybki też są w lesie obok , nie jest to las prawdziwkowy - uwielbiam zbierać prawdziwki- choć i tych ostatnio było sporo, przeważnie podgrzybki, gęsi, pełno jagód i borówek - można żyć.
Magłosiu- za bocianki może są trzy naprawdę nie miałam kiedy, jeszcze robiłam urodziny Izy (3) i moje, więc byli goście, ale goście też chętni do pomocy, więc jakoś to powolutku, tata teraz siedzi z dziewczynkami(ale mu dobrze ) i ogarnia ten busz.
Chyba na dwa dni wezmę urlop bo Iza w nocy gorączki dostała , więc pojadę do nich.
Dłuzsze posiedzenia na działce to w lipcu, sierpniu na zmianę z mężem bo są wakacje dzieci, a wyjeżdżać gdzie inndziej na razie mi się nie chce, za mało się nacieszyłam działką jeszcze . Może nad morze na kilka dni - to ze względu na dzieci, żeby nie mówiły że tylko na wiochę jeżdżą- zobaczymy czy coś się wyskrobie na wyjazd.
-
- Od: 8 lut 2012, o 12:22
Dorotko, znów nagana ci się szykuje Pismo obrazkowe to podstawa. Ale rozumiem, też często tak się zajmę robotą że orientuję się że ciemno i znów nic nie cyknęłam. Ale ja jestem w tej komfortowej sytuacji że ogród mam stale obok
pozdrawiam
pozdrawiam
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Dorotko 60 km to trochę daleko, no jakby była szybko kolejka to tak ale 2 razy dziennie przebijać się do Wawy Ale dom trzeba zbudować i przynajmniej na weekend uciekać z miasta. Ja też chcę oglądać bociany