Na starym po nowemu.

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
borowiczek
50p
50p
Od: 23 cze 2009, o 19:21
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Re: Na starym po nowemu.

Post »

Beatko,śliczna hortensja a ta kremowa bukietowa róża .....cud...miód....i malina. ;:180
Zapraszam do mojego wątku: Borowiczek moje początki ...
Awatar użytkownika
Paulii
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 lut 2013, o 15:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:wit Beatko Hortensja Vanille Fraise pięknie Ci rośnie :)
Róża NN pięknie zakwitła :D
Elfe piękne rozkwita bialutkimi bukietami ;:173
Wiesiołek szykuje się do kwitnienia i lad moment rozkwitnie
Zapraszam do siebie. Cieplutko Pozdrawiam miłego dnia życzę :wink:
Pauli :) "To możli­wość spełnienia marzeń spra­wia, że życie jest tak fascynujące"
Awatar użytkownika
Katiusha
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2014, o 13:09
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

;:138 Elfie jest boska, ale i ta druga róża zachwyca. Pięknie pachną zapewne. A żyworódka faktycznie nauczyła się jak bluszczyk zwieszać :D Pewnie jej tak wygodniej, zamiast na baczność cały czas :wink:
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2014, o 13:16
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Paula / Steasi / - melduję posusznie, że kwiaty są już na swoim miejscu. Jestem zachwycona! ;:196
Wczoraj wysłane, dzisiaj już posadzone ;:138

Borowiczku - hortensja codziennie jest podlewana 40 l wody, jak dam mniej to pada.... Jest olbrzymia, kwitnie od samej góry aż do ziemi.
A Elfe to przupadek - nie mogłam nic nie kupić i padło na tę różę - jest piękna, kwiaty ma olbrzymie i pięknie pachnie. Bardzo mi ją po prostu polecano w ogrodniczym.
Zobaczymy co z nią będzie jak przekwitną te kwiaty, które już zawiązała jak kupowałam / tzn czy łatwo wypuści nowe /.

Pauli - sama jestem bardzo ciekawa tej hortensji Vanille - bo miała dwie etykiety - jako Vanille i jako jej karłowa odmiana / nowość/ . Rzekomo ma być to ta duża do 2 m ale czas pokaże.

Kasiu - ta czerwona róża troszkę mi spędzała zimą sen z oczu. Nieświadoma ścięłam ją bardzo nisko póżną jesienią, oczywiście miała osłonę. Drżałam czy zakwitnie, a ona teraz ma chyba ze 100 pąków
Ale wcale nie pachnie, chyba się jej nie chce..
Podobnie panikowałam z clematisem, a ten tez zaczął szaleć - jest jak na razie ok
Też go ścięłam jesienią przy samej ziemi.
Żyworódka już ciągnie trzeci rok ten format bluszczykowaty :uszy , ale małe idą pojedynczo do góry, jak na zyworódkę przystało, nie biorą ze starej przykładu. Jak widać wolą musztrę ;:130

Jeśli to wiesiołek na ostatnim zdjęciu - to już dzisiaj pięknie zakwitł - parę godzin i takie zmiany!
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 cze 2009, o 13:53

Post »

Beatko co do koryta to chyba sobie faktycznie wydrąże , nawet mam taki pień , dzięki za podpowiedź , róża cudna , ja dzisiaj przyjechałam , i jestem oczarowana moimi różami , pierwszy raz tak cudnie kwitną , ale wszystko tak zarosło chwastami i potwornie sucho mimo że przeszła burza.
Ciekawe jak się będzie sprawować mój internet, bo dali mi LTE , a twoja antenka daje radę ? U mnie nie można było jej zainstalować .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tak, Reniu - bez antenki nie miałam w ogóle tu internetu - więc takei wzmocneinie świetnie sobie daje radę.
No właśnie - w tym roku róże są cudne. I pnące i rabatowe - no rewelka w tych ogrodach! Jasminowce też buchają kwieciem - są tak cudne, że chyba się bez niego jednak nie obejdę..
Co do chwastów - też się mają świetnie w tym roku, wybitnie :(
Cieszę się, że zajmiesz się korytkiem, jestem ciekawa efektu.
Internet powinien dać radę, ale ja bym i tak wzięła na kilka dni na próbę zanim umowa...
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Nie brałam nowego ,tylko wymienili mi starą kartę , bo mi się uszkodziła i nowe mają już z LTE ,to taką mi dali.,mam nadzieję że się sprawdzi , jutro wstaje o4.oo i idę plewić ;:138
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

To ja wstaję z Tobą i pomogę Ci w plewieniu. Mam tyle ogrodowego długu wobec Ciebie, że chociaż taki rewanżyk będzie.
A co z piwoniami? Przekwitły już czy jeszcze niekoniecznie?
Awatar użytkownika
Syringa
500p
500p
Od: 12 kwie 2012, o 13:10

Post »

Imienniczko! Witaj! :wit Na Cię też "Bea" wołają?
Bea
Awatar użytkownika
Menysek
200p
200p
Od: 24 paź 2007, o 11:56

Post »

Reniak pisze:Beatko to ja źle zrozumiałam co do tych skalniaków :;230 kupiłaś parę roślin na skalniak , a ja zrozumiałam że masz parę skalniakow do obsadzenia , zamotałam. ;:14 na przeprosiny mój
Obrazek
Ależ cudny ten skalniak!
Sporo chyba pracy żeby taki bezchwastowy był, co?
"W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci...
I pielęgnuję murawę, plewiąc z niej chwasty i osty, by każdy, patrząc na trawę, duszą, jak trawa, był prosty."
. L. Staff

Monika - "Przy malowniczej drodze"
Awatar użytkownika
Menysek
200p
200p
Od: 24 paź 2007, o 11:56

Post »

Co robisz Beatko, że Ci piwnonii nie kładzie po ziemi? Rosną prosto jak druty!
"W przedziwnym mieszkam ogrodzie, gdzie żyją kwiaty i dzieci, i gdzie po słońca zachodzie uśmiech nam z oczu świeci...
I pielęgnuję murawę, plewiąc z niej chwasty i osty, by każdy, patrząc na trawę, duszą, jak trawa, był prosty."
. L. Staff

Monika - "Przy malowniczej drodze"
Awatar użytkownika
Reniak
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Menysek prawie w ogóle ,jest tak gęsto zarośniety że chwasty małą szansę mają , ale odbijają sobie za to w warzywniku :;230
Beatko każda para rączek do pomocy by się przydała, nie wiem tylko czy cokolwiek byśmy zrobiły jakbyśmy zaczęły gadać o roślinach :;230 do tego poranna kawusia .
Piwonie niektóre przekwitły a inne dopiero mają ppączki ,właśnie ! lecę zobaczyć co z moją brzoskwiniową .
Awatar użytkownika
Beaby
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Bea :wit
Ano - wołają podobnież.
Spotkałyśmy się już u kogoś na działce, upssss... na wątku :D
Uwielbiam Twoje poczucie humoru, to moje klimaty!

Menysek - jak tylko urosły ponad metr i już miały dość duże pąki to podwiązałam je w trzech miejscach drucikiem sznurkowym - w ogóle go nie widać.

Reniu - zdążyłybysmy ze wszystkim: i z gadulską kawą i z pieleniem ;:168
Wstaw, proszę tę brzoskwiniową - jakoś nie potrafię sobie jej nawet wyobrazić.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”