Kamera na domu sąsiada
Re: Kamera na domu sąsiada
Mozesz zrobic jeszcze inny numer. Kup na jakiejs aukcji troche atrap kamer, najlepiej takich na baterie z czerwonymi diodami i zamontuj na ogrodzeniu dookola posesji, w tym ze 3 skierowane na posesje sasiada. Zobaczymy jak zareaguje.
H.
H.
- reniazt
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 6 wrz 2007, o 20:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Adatka - i masz rację - to kawał upartego osła, a na dodatek to "ekspert" niemal we wszystkich możliwych kierunkach
- jak to się o takich mówi? "chłopski filozof"?
Ja na początku też tak myślałam, że to jest atrapa i dlatego poprosiłam fachowca od monitoringu.
Przyglądał się temu dokładnie i nawet pofatygował się drugi raz po zmierzchu.
Mówi, że jest jak nic aktywna.
Hex2 - w sumie pomysł byłby genialny, ale nie chcę wyjść na durnia
- podejrzewam, że się skapnie - to z wykształcenia informatyk.
- jak to się o takich mówi? "chłopski filozof"?
Ja na początku też tak myślałam, że to jest atrapa i dlatego poprosiłam fachowca od monitoringu.
Przyglądał się temu dokładnie i nawet pofatygował się drugi raz po zmierzchu.
Mówi, że jest jak nic aktywna.
Hex2 - w sumie pomysł byłby genialny, ale nie chcę wyjść na durnia
- podejrzewam, że się skapnie - to z wykształcenia informatyk.
Wiec nie ma co kombinowac, tylko trzeba zapytac prawnika. Podgladanie innych jest w wiekszosci panstw zakazane, Polska nie jest tu chyba wyjatkiem.
H.
H.
Ludzie ! Litości.
Nie ma takiego prawa,które by zakazywało powieszenia kamerki na swoim budynku.
Ewentualne naruszenie prawa dopiero w momencie,kiedy nagrywanie osób z sąsiedztwa zostałoby upublicznione i to bez zamazanych twarzy.
Równie dobrze można by było żądać od sąsiada zamurowania okien,z których może filmować,fotografować nas kopiących w ogródku albo kapiących się w basenie.
Albo od googla zniszczenia street viev ;)
Nie ma takiego prawa,które by zakazywało powieszenia kamerki na swoim budynku.
Ewentualne naruszenie prawa dopiero w momencie,kiedy nagrywanie osób z sąsiedztwa zostałoby upublicznione i to bez zamazanych twarzy.
Równie dobrze można by było żądać od sąsiada zamurowania okien,z których może filmować,fotografować nas kopiących w ogródku albo kapiących się w basenie.
Albo od googla zniszczenia street viev ;)
Re: Kamera umieszczona na domu sąsiada
Policji wolno straszyć?PiotrekP pisze:Wiem tyle że policja przyjechała, postraszyła i zdemontowali kamerkę.
Na jakiej podstawie?
Art,&???
To się nadaje do prasy albo innego tvn-u ;)
- maryann
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 wrz 2007, o 14:31
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
W ogóle ten wątek idzie w śmiesznym kierunku- zamiast porozmawiać jak sąsiad z sąsiadem, to na poprzedniej stronie czytamy o obiciu mordy, a moja powyższa rada trafiła do kosza. A bierzcie się za łby...
Tyle z patrzenia na ładnego,
co ze słuchania mądrego.
co ze słuchania mądrego.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Ogłaszam odpoczynek od tematu.
Upał i gorące dyskusje nie idą w parze.
Autorka tematu już zapewne wie co powinna zrobić lub czego zrobić jej z uwagi na dobrosąsiedzkie stosunki, nie wolno

Upał i gorące dyskusje nie idą w parze.
Autorka tematu już zapewne wie co powinna zrobić lub czego zrobić jej z uwagi na dobrosąsiedzkie stosunki, nie wolno