Ogród Marty cz. V
- Maska
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Re: Ogród Marty cz. V
O Ty szczęściaro dobrze, że jesteś Teraz wypoczywaj, bo jutro praca w ogrodzie i zdjęcia dla nas. Miłych snów
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Witam Martuś.
Pospacerowałam i jagód się najadłam piękne widoczki a ostróżka niebawem pięknem wybuchnie....
Odpoczynek w lesie to i ja uwielbiam, szczególnie gdy się coś jeszcze do domu przyniesie.
Życzę smacznego i pięknego poniedziałku.
Pospacerowałam i jagód się najadłam piękne widoczki a ostróżka niebawem pięknem wybuchnie....
Odpoczynek w lesie to i ja uwielbiam, szczególnie gdy się coś jeszcze do domu przyniesie.
Życzę smacznego i pięknego poniedziałku.
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
Sielski widoczek aniołki i biała naparstnica o reszcie nie wspomnę!!!
Miłego dnia Marto !
Miłego dnia Marto !
- Viola K
- Od: 14 mar 2013, o 19:41
Cuda nad cudami
U mnie piwonie od babci Janiny ... po dwóch latach czekania... w tym roku zakwitły piękne różnorodne kolory i pachną na całym ogrodzie pewnie babcia w niebie się cieszy
Pozdrawiam Cię .
U mnie piwonie od babci Janiny ... po dwóch latach czekania... w tym roku zakwitły piękne różnorodne kolory i pachną na całym ogrodzie pewnie babcia w niebie się cieszy
Pozdrawiam Cię .
- Biedronka641
- Od: 5 cze 2012, o 17:17
Marto pierwsze grzybobranie już za Tobą. Super. A czy odwiedziłaś może Pana Piotra.? Jeśli tak to coś kupiłaś ciekawego?
Ogród tonie w kolorkach .
Te białe szałwie to bylina? Masz komary? U mnie już nie da się wysiedzieć na polu.
Ogród tonie w kolorkach .
Te białe szałwie to bylina? Masz komary? U mnie już nie da się wysiedzieć na polu.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
Marysiu,mówisz ,że jestem szczęściara zdjęć nie było,bo padłam wieczór ogród taki dosuszony ,że cały dzień ,może z przerwami lałam ,zrobiłam zdjęcia ,ale nie włożyłam ,może dzisiaj się uda pozdrawiam i miłego dnia dużo buziaczków
Kasiu,nowe ostróżki obłędnie piękne ,wszystko zrobiło niespodziankę jak wróciłam ,przywitało mnie kwiatami ,kwitną róże ,piwonie ,ostróżki dzwonki goździki,złocienie ,kolorowy zawrót głowy pięknego dnia życzę i całuski dla Ciebie
Maryniu,bardzo lubię naparstnice ,a czego ja nie lubię i właśnie tego aniołka obsadziłam nimi ,jest ich tam dużo ,pozdrawiam i uściski dla Ciebie i pięknego dzionka
Violu,ja mam piwonie od różnych babć,ponieważ są nieznane to nazywam je imieniem babć od których je dostałam ,a od mojej własnej i najukochańszej babci Walerii też mam piękne ,właśnie teraz zakwitły i je pokażę mają koło 100 lat .to podworskie piwonie,pozdrawiam i buziaczki przesyłam
Alu,nie byłam u pana Piotra ,z Jędrzejowa jest do Chmielnika gdzie mieszka jest 30 km ,a mnie darło szybko na działkę i wtedy jadę w inną stronę ,ale myślę ,że może kiedyś tam zaglądnę ,tylko muszę zboczyć z mojej trasy ,też mnie zapraszał do szkółki,tak ta szałwia to bylina ,mam jeszcze różową i granatową,jeżeli chcesz to wszystko zapisuj ,bo potem to trudno się cofnąć i coś sobie przypomnieć,pozdrawiam i miłego dnia życzę razem z buziaczkami
Kasiu,nowe ostróżki obłędnie piękne ,wszystko zrobiło niespodziankę jak wróciłam ,przywitało mnie kwiatami ,kwitną róże ,piwonie ,ostróżki dzwonki goździki,złocienie ,kolorowy zawrót głowy pięknego dnia życzę i całuski dla Ciebie
Maryniu,bardzo lubię naparstnice ,a czego ja nie lubię i właśnie tego aniołka obsadziłam nimi ,jest ich tam dużo ,pozdrawiam i uściski dla Ciebie i pięknego dzionka
Violu,ja mam piwonie od różnych babć,ponieważ są nieznane to nazywam je imieniem babć od których je dostałam ,a od mojej własnej i najukochańszej babci Walerii też mam piękne ,właśnie teraz zakwitły i je pokażę mają koło 100 lat .to podworskie piwonie,pozdrawiam i buziaczki przesyłam
Alu,nie byłam u pana Piotra ,z Jędrzejowa jest do Chmielnika gdzie mieszka jest 30 km ,a mnie darło szybko na działkę i wtedy jadę w inną stronę ,ale myślę ,że może kiedyś tam zaglądnę ,tylko muszę zboczyć z mojej trasy ,też mnie zapraszał do szkółki,tak ta szałwia to bylina ,mam jeszcze różową i granatową,jeżeli chcesz to wszystko zapisuj ,bo potem to trudno się cofnąć i coś sobie przypomnieć,pozdrawiam i miłego dnia życzę razem z buziaczkami
- trillum30a
- 200p
- Od: 6 lut 2012, o 15:24
- Biedronka641
Marto pewnie,że zapisałam i piszę się na wszystkie. Co ty na to? Już wiem czego nie masz. Wyczytałam z innego wątku.
Jak nie byłaś to mi nie żal, bo nowych roślinek nie przywiozłaś. A tak serio to go odwiedź kiedyś, bo ja też mam na to ochotę.
Nic dziś wiele nie zrobiłam. Od samego rana komary mnie gryzą. Upał. Chwilkę popadało i myślałam,że popada więcej, ale nic z tego. Czekam na twoje fotki.
Jak nie byłaś to mi nie żal, bo nowych roślinek nie przywiozłaś. A tak serio to go odwiedź kiedyś, bo ja też mam na to ochotę.
Nic dziś wiele nie zrobiłam. Od samego rana komary mnie gryzą. Upał. Chwilkę popadało i myślałam,że popada więcej, ale nic z tego. Czekam na twoje fotki.
-
Jestem Wam winna pokazać pierwsze tegoroczne zbiory grzybków ze świętokrzyskiego ,zupka wyszła pyszna,zapewniam
i zapraszam do ogrodu ,w czasie mojej nieobecności bardzo zakwitł
piękna o kremowym kolorze piwonia
liście tarczownicy
dzwonek skupiony
Festiva Maxima
dostałam od męża taką oto różę
jeszcze resztki różaneczników i azalii
i zapraszam do ogrodu ,w czasie mojej nieobecności bardzo zakwitł
piękna o kremowym kolorze piwonia
liście tarczownicy
dzwonek skupiony
Festiva Maxima
dostałam od męża taką oto różę
jeszcze resztki różaneczników i azalii
- Biedronka641
Oczy pocieszyłam piwoniami . Będą Ci kwitły jeszcze inne? Poproś męża o takie prezenty częściej.
U nas na rynku też już widziałam w sprzedaży kozaki. W lesie pewnie dość sucho?
U nas na rynku też już widziałam w sprzedaży kozaki. W lesie pewnie dość sucho?
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Martuś aleś mi smaka na te grzybki narobiła.
Chyba w przyszłym tygodniu też się wybiorę na rekonesans grzybowy.
Dobry mężuś, wiedział co żonce sprawi radochę.
Mój dzwonek skupiony jeszcze w pączkach a twój juz w rozkwicie.
Ostróżek masz sporo i jakie ładne odmiany.........
Kwitnąco wygląda twoja działeczka.
Chyba w przyszłym tygodniu też się wybiorę na rekonesans grzybowy.
Dobry mężuś, wiedział co żonce sprawi radochę.
Mój dzwonek skupiony jeszcze w pączkach a twój juz w rozkwicie.
Ostróżek masz sporo i jakie ładne odmiany.........
Kwitnąco wygląda twoja działeczka.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
-
- Od: 20 sty 2013, o 10:54
Martuś, jak wchodzę do Ciebie to mój ogród od razu blednie...Mam jednak nadzieję, że kiedyś też zakipi kolorami...
Grzybki mniam. Już planuję wypad w Bory Sosik grzybowy....mniam
Grzybki mniam. Już planuję wypad w Bory Sosik grzybowy....mniam
-
Aluś,będą jeszcze piwonie, zakwitło dużo i jeszcze będą kwitły inne ,ale muszę Wam to podzielić bo się znudzicie ,na raz to by był tasiemiec,mój mąż czasem kupi mi coś do ogrodu ,albo do flakonu,jak czegoś nie mam w ogrodzie ,w lesie trochę sucho ,a jak nie popada o grzybnia wyschnie na wiór,pozdrawiam i ściskam mocno
Grażynko,zawzięłam się ,że muszę coś znaleźć ,chociaż mąż twierdził,że to nie możliwe ,żeby były grzyby i były i zupka pyszna jest ,ostróżki to dopiero pokażę ,wsadziłam ponad 20 szt nowych ostróżek i muszę powiedzieć ,że piękne ,co prawda pojedyncze ,bo teraz na wiosnę sadziłam maleńkie sadzoneczki ,ale mam nadzieję ,że w jesieni to pokażą co potrafią pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Małgosiu,na pewno tak bardzo nie blednie ,może Tobie się wydaje ,bo może masz teraz inne kolory,przecież Twój ogród jest bardzo piękny,mnie się podoba,a grzybki świeże to o tej porze taki rarytasik,buziaczki posyłam
Grażynko,zawzięłam się ,że muszę coś znaleźć ,chociaż mąż twierdził,że to nie możliwe ,żeby były grzyby i były i zupka pyszna jest ,ostróżki to dopiero pokażę ,wsadziłam ponad 20 szt nowych ostróżek i muszę powiedzieć ,że piękne ,co prawda pojedyncze ,bo teraz na wiosnę sadziłam maleńkie sadzoneczki ,ale mam nadzieję ,że w jesieni to pokażą co potrafią pozdrawiam i buziaczki dla Ciebie
Małgosiu,na pewno tak bardzo nie blednie ,może Tobie się wydaje ,bo może masz teraz inne kolory,przecież Twój ogród jest bardzo piękny,mnie się podoba,a grzybki świeże to o tej porze taki rarytasik,buziaczki posyłam