Kawałek nieba wiewióreczki
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Kawałek nieba wiewióreczki
Róża piękna jakby fluorescencyjna. Samosiejki z roza rowniez takie wręcz romantyczne Łubiny musialam z ciąć bo juz widzialam jak kleszcze zasiedlaja tą łąkę : jeden juz mi chodził po ręce to wzięłam sierp i kosiarke i jazda.
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
To dobrze zrobiłaś Madziu bo z kleszczami nie ma żartów. Biedna ta Zuzia tak je łapie i taka wygryziona chodzi. Miał jej zmienić środek to oby był skuteczniejszy. Samosiejki róży mnie zaskoczyły bo nikt w okolicy nie ma takiej, a ładna jest i pachnie A ta nn to miała iść do wykopania w tym roku, bo raczej nie rosła i marnie maks 2 kwiatami kwitła i pokraczna była a w tym roku takie zaskoczenie Ona jest taka rażąca z daleka ściąga wzrok
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 28 kwie 2006, o 09:18
Zabezpieczasz borówki siatką - jakie ptaki są amatorami jej owoców? Szpaki może? Pytam, bo mam kilka krzewów, niektóre mają kilkanaście lat, ale jak dotąd ptaki się nimi nie interesowały. Powojnik (comtesse de bouchaud? ) bardzo dobrze się chyba czuje na tym stanowisku, ładnie kwitnie, jak na tak młodą roślinę ;)
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Róża z folii proszę jak ladnie może zakwitnąć pod staranną opieką swojej opiekunki
Truskawek w tym roku już trochę zjadłam,ładnie obrodziły
Miłego dnia:)
Truskawek w tym roku już trochę zjadłam,ładnie obrodziły
-
- Od: 31 paź 2011, o 16:34
Witaj Anetko
Piękne masz rośliny a róże naprawdę się odwdzięczyły.Powojnik też okazale kwitnie ,moje są młode wiosenne więc nie oczekuje obfitości kwiecia.
Miłego wieczoru
Piękne masz rośliny a róże naprawdę się odwdzięczyły.Powojnik też okazale kwitnie ,moje są młode wiosenne więc nie oczekuje obfitości kwiecia.
Miłego wieczoru
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
Anetko podziwiam Twoją działkę, tak bardzo się zmieniła od pierwszych kroków na niej rośliny się rozrosły, ściana z bylin wygląda świetnie
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
- wiewioreczka
- 500p
Kochani w końcu dziś chłodniej. Pije sobie kawkę i podziwiam Wasze ogrody
Wczoraj pieliłam różankę, przez 5 dni co mnie nie było 2 wiadra chwastów narosły a przecież susza była
Jurku witaj u mnie, tak to szpaki do spółki z kosami z lasu za płotem i z gołębiami od sąsiada Porzeczki mi opędzlowały bo siatki mi brakło Własne porzeczki w przyszłym roku, ale truskawek i poziomek nie rusza hałastra na szczęście... Tak powojnik to Comtesse de bouchaud W nóżkach ma cień z palisady drewnianej, a pnie się po starej śliwie, mimo iż południowa strona to liście dają półcień w największe nasłonecznienie. Wiosną wszystkie rośliny dostały suszony obornik kurzy, działa lepiej niż zeszłoroczny bydlęcy. Kosów mam kilka stałych bywalców co się nawet Zuzi nie boją i nawet jeden wyrwał jej się jak go złapała. Kosy nawet w kociej misce siedzą i wyjadają pokarm suchy dla kota
Aniu u mnie zaczęły się truskawki i troszkę ich posmakowałam, jednak poziomki szybciej dojrzewają - pyszne są. Różyczka mnie nieustannie zachwyca
Jadziu powojnik tak mnie zachwycił że poszukam mu w najbliższym czasie kolegę na ten drewniany płotek i może jakaś róże pnącą Zobaczysz jak podrosną twoje powojniki jaki spektakl dadzą
Marysiu coraz mniej trawnika i coraz gęściej to lubię Obornik kurzy rewelacyjnie się sprawdza. Docelowo to chciałabym taki busz jak u Ciebie Przyjemniej dziś, tak chłodniej
Wczorajsze świeże fotki...
nowy zakup hortensja Magical Moonlight
Pastellka
Zuzia poluje w smagliczce wśród lawendy
Pozdrawiam serdecznie
Wczoraj pieliłam różankę, przez 5 dni co mnie nie było 2 wiadra chwastów narosły a przecież susza była
Jurku witaj u mnie, tak to szpaki do spółki z kosami z lasu za płotem i z gołębiami od sąsiada Porzeczki mi opędzlowały bo siatki mi brakło Własne porzeczki w przyszłym roku, ale truskawek i poziomek nie rusza hałastra na szczęście... Tak powojnik to Comtesse de bouchaud W nóżkach ma cień z palisady drewnianej, a pnie się po starej śliwie, mimo iż południowa strona to liście dają półcień w największe nasłonecznienie. Wiosną wszystkie rośliny dostały suszony obornik kurzy, działa lepiej niż zeszłoroczny bydlęcy. Kosów mam kilka stałych bywalców co się nawet Zuzi nie boją i nawet jeden wyrwał jej się jak go złapała. Kosy nawet w kociej misce siedzą i wyjadają pokarm suchy dla kota
Aniu u mnie zaczęły się truskawki i troszkę ich posmakowałam, jednak poziomki szybciej dojrzewają - pyszne są. Różyczka mnie nieustannie zachwyca
Jadziu powojnik tak mnie zachwycił że poszukam mu w najbliższym czasie kolegę na ten drewniany płotek i może jakaś róże pnącą Zobaczysz jak podrosną twoje powojniki jaki spektakl dadzą
Marysiu coraz mniej trawnika i coraz gęściej to lubię Obornik kurzy rewelacyjnie się sprawdza. Docelowo to chciałabym taki busz jak u Ciebie Przyjemniej dziś, tak chłodniej
Wczorajsze świeże fotki...
nowy zakup hortensja Magical Moonlight
Pastellka
Zuzia poluje w smagliczce wśród lawendy
Pozdrawiam serdecznie
- Annes 77
- Od: 6 maja 2008, o 19:11
Anetko Zuzia to mój ulubiony kot Jaka skupiona...i co złapała zdobycz?
Magical Moonlight masz duży krzaczek,ja kupowałam taki mały patyczek,ma dwa lata i jest malutka.Może za rok zwiększy masę
Pastella to bardzo ładna róża
Magical Moonlight masz duży krzaczek,ja kupowałam taki mały patyczek,ma dwa lata i jest malutka.Może za rok zwiększy masę
Pastella to bardzo ładna róża
- dzika
- 500p
- Od: 17 lut 2012, o 21:43
Anetko, jestem pod wrażeniem jak bardzo się to miejsce zmieniło Pięknie to urządziłaś! Domek cudny i tak swojsko wyglądający, idealnie pasuje do Twojego pomysłu na ogród.
Hortensja Magical Moonlight jest bardzo piękna, nie zmienia koloru i ma ogromne kwiatostany. Też o niej myślałam, ale kupiłam Vanilla Fraise, bo podobno najbardziej nadaje się na pełne słońce. Mam nadzieję, że Ci jeszcze w tym roku pięknie zakwitnie.
Hortensja Magical Moonlight jest bardzo piękna, nie zmienia koloru i ma ogromne kwiatostany. Też o niej myślałam, ale kupiłam Vanilla Fraise, bo podobno najbardziej nadaje się na pełne słońce. Mam nadzieję, że Ci jeszcze w tym roku pięknie zakwitnie.
- tesia39
- Od: 9 kwie 2012, o 10:45
Anetko, wspaniale się Twoja działeczka prezentuje, masz coraz piękniejsze rośliny, a nowy rododendron zachwyca kolorem kwiatów
- wiewioreczka
- 500p
Aniu Annes Zuzia jest kochana bardzo Mam zdjęcie jej zdobyczy, która na szczęście uciekła. Hortensje mnie biorą coraz bardziej.... widziałam jeszcze 2 fajne ale ..... Pastellka bardzo obficie kwitnie Na różance mam jeszcze nn łososiową i nn czerwoną też się rozkręcają
Aniu Dzika witaj u mnie Na Vanilkę się czaje na razie.... Ciągle coś zmieniam, dosadzam, przesadzam
Tesiu dziękuje i zapraszam
Powstaje na miejscu tulipanów - rabata z daliami, różami i jeżówkami
Pastellka w ostrym słonku
Kosmos
nn
gość
w bzach nasiał mi się sam mak
Pozdrawiam serdecznie
Aniu Dzika witaj u mnie Na Vanilkę się czaje na razie.... Ciągle coś zmieniam, dosadzam, przesadzam
Tesiu dziękuje i zapraszam
Powstaje na miejscu tulipanów - rabata z daliami, różami i jeżówkami
Pastellka w ostrym słonku
Kosmos
nn
gość
w bzach nasiał mi się sam mak
Pozdrawiam serdecznie
-
- 500p
- Od: 26 sie 2011, o 19:42
Przeeeeeecudne róże. .. piękności. A ten ognisty krzew na rabacie to berberys?
- colli28
- 500p
- Od: 2 cze 2012, o 22:16
Witaj Rabatka z jeżówkami daliami super ale będzie kolorowo pozdrawiam