Ogród Marty cz. V
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 cze 2010, o 11:02
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Re: Ogród Marty cz. V
Marto nie wiesz, co to za róża ?
Wygląda identycznie, jak moja, a jak pachnie to na 100% ona.
Podziwiam cię, że pomimo ogromnej ilości kwiecia masz jeszcze ochotę siać jednoroczne
Choć muszę przyznać, że np. takie lwie paszcze przypominają mi radosne dzieciństwo.
Wygląda identycznie, jak moja, a jak pachnie to na 100% ona.
Podziwiam cię, że pomimo ogromnej ilości kwiecia masz jeszcze ochotę siać jednoroczne
Choć muszę przyznać, że np. takie lwie paszcze przypominają mi radosne dzieciństwo.
-
- Od: 22 sty 2013, o 21:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
Semiplena niesamowita! to ta moja?
Piwonie cudowne i róże zaczynają przejmować pałeczkę
Czy ostatni bodziszek jest biały? Widzę, że objeżdżasz już swój ogród na rowerku
Piwonie cudowne i róże zaczynają przejmować pałeczkę
Czy ostatni bodziszek jest biały? Widzę, że objeżdżasz już swój ogród na rowerku
- mar33
- Od: 13 mar 2012, o 16:35
To jest ogród, rowerem trzeba jeździć aby nogi nie bolały a nie tak jak u mnie jeszcze się nie rozpędzisz a już na płot się nadziejesz
Semiplena da popis
Semiplena da popis
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
-
Jolu,bardzo dobry skład ma Plantafoska NPK 7-21-28 czyli azotu mało a fosforu i potasu dużo ,pozdrawiam
Dorotko,kupiłam 2 róże Porceliny,penstemon i ostróżkę inną niż ja mam ,a parasol założony ,zrobię zdjęcia ,bo dzisiaj nie miałam czasu ,bo tyle gości się do mnie zjechało,że nie wiedziałam z kim mam rozmawiać,buziaczki dla Ciebie
Grażynko,tak lubię ostróżki ,że postanowiłam mieć całe łany ,ale one w tym roku sadzone były malutkie ,więc i tak są piękne ,łodygę mają grubą na 2 palce,myślę ,że coś z nich będzie,ptaki dość nie wyciągają znaczników ,może dlatego ,że nie czują się pewnie ,bo w ogrodzie urzęduje kot,buziaczki dla Ciebie
Marysiu,nie wiem jak ta ostróżka się nazywa ,bo ona jest z zeszłego roku z targu,teraz kupiłam w odcieniach niebieskich i piękną białą ,a dzisiaj różową z białym środkiem też na targu,buziaczki posyłam cieszę sie ,że zupka smakowała
Iwonko,nie wiem ,nie ma przy niej znacznika ,ja nie sieję jednorocznych kupiłam na targu 20 szt astrów za parę złotych i rosną i wystarczy ,czasem z siewki nie ma więcej,a lwie paszczki są jak byliny z roku na rok ,pieknie zimują ,na wiosnę szybko wychodzą i bardzo szybko kwitną ,a siewek ile koło nich dookoła i znowu będą nowe,bardzo lubię lwie paszcze i piękne są we flakonie,pięknych snów życzę
Marysiu,przecież ta róża nie pomieści tych kwiatów ,masz taką samą ,piwonie jeszcze kwitną i jeszcze nowe zakwitają ,nie da sie ująć tego ogrodu ze wszystkimi kwiatami ,ostatni bodziszek jest biały i też go masz,a róże też kwitną całą parą ,jest w ogrodzie niebotyczny zapach ,ale dajesz czadu z rowerem ,nie mam nałokietników i nakolanników ,jak sobie kupię to będę jeździć,bo dawno nie jeździłam i nie wiem jak by to się skończyło,buziaczki dla Ciebie
Marysiu mar33,a ja mogę się u mnie nadziać na ramo,Ty u siebie na płot ,na jedno wychodzi semiplena chyba wybuli jak zakwitnie ,bo nie pomieści tych kwiatów, dobrej nocki i buziaczki dla Ciebie
Dorotko,kupiłam 2 róże Porceliny,penstemon i ostróżkę inną niż ja mam ,a parasol założony ,zrobię zdjęcia ,bo dzisiaj nie miałam czasu ,bo tyle gości się do mnie zjechało,że nie wiedziałam z kim mam rozmawiać,buziaczki dla Ciebie
Grażynko,tak lubię ostróżki ,że postanowiłam mieć całe łany ,ale one w tym roku sadzone były malutkie ,więc i tak są piękne ,łodygę mają grubą na 2 palce,myślę ,że coś z nich będzie,ptaki dość nie wyciągają znaczników ,może dlatego ,że nie czują się pewnie ,bo w ogrodzie urzęduje kot,buziaczki dla Ciebie
Marysiu,nie wiem jak ta ostróżka się nazywa ,bo ona jest z zeszłego roku z targu,teraz kupiłam w odcieniach niebieskich i piękną białą ,a dzisiaj różową z białym środkiem też na targu,buziaczki posyłam cieszę sie ,że zupka smakowała
Iwonko,nie wiem ,nie ma przy niej znacznika ,ja nie sieję jednorocznych kupiłam na targu 20 szt astrów za parę złotych i rosną i wystarczy ,czasem z siewki nie ma więcej,a lwie paszczki są jak byliny z roku na rok ,pieknie zimują ,na wiosnę szybko wychodzą i bardzo szybko kwitną ,a siewek ile koło nich dookoła i znowu będą nowe,bardzo lubię lwie paszcze i piękne są we flakonie,pięknych snów życzę
Marysiu,przecież ta róża nie pomieści tych kwiatów ,masz taką samą ,piwonie jeszcze kwitną i jeszcze nowe zakwitają ,nie da sie ująć tego ogrodu ze wszystkimi kwiatami ,ostatni bodziszek jest biały i też go masz,a róże też kwitną całą parą ,jest w ogrodzie niebotyczny zapach ,ale dajesz czadu z rowerem ,nie mam nałokietników i nakolanników ,jak sobie kupię to będę jeździć,bo dawno nie jeździłam i nie wiem jak by to się skończyło,buziaczki dla Ciebie
Marysiu mar33,a ja mogę się u mnie nadziać na ramo,Ty u siebie na płot ,na jedno wychodzi semiplena chyba wybuli jak zakwitnie ,bo nie pomieści tych kwiatów, dobrej nocki i buziaczki dla Ciebie
-
- Mandragora
- Od: 25 maja 2008, o 16:18
Na poranną kawkę jeszcze za wcześnie, ale na ostatniego to w sam raz Cudne, ile Ty ich masz! Naprawdę żałuję, że nie mogę wpaść w tę niedzielę Ilość pąków na Semiplenie robi wrażenie - ja codziennie rano na psim spacerze mijam wielką Multiflorę, a kawałek dalej ogród otoczony z dwóch stron żywopłotem bladoróżowej historycznej Dobrej nocy!
- Maska
- Od: 19 lut 2012, o 19:39
- Kontakt:
No cudowności, zakochałam się w tych śmietankowych chyba nas rozkochasz w piwoniach
- Kasiula17
- Od: 18 lis 2013, o 22:22
Martuś piwoniami mnie powaliłaś, cudowne widoki jakie one są śliczne.
Różyczka na pergoli wygląda oszałamiająco z tymi pączkami a jak zakwitnie to dopiero będzie pokaz
Ostróżki jakie cudowne ja mam 3 kolory, mam pytanie pozbierasz mi nasionka.
Całuski i miłego dnia w tym pięknym ogrodzie.
Różyczka na pergoli wygląda oszałamiająco z tymi pączkami a jak zakwitnie to dopiero będzie pokaz
Ostróżki jakie cudowne ja mam 3 kolory, mam pytanie pozbierasz mi nasionka.
Całuski i miłego dnia w tym pięknym ogrodzie.
- wiewioreczka
- 500p
- Od: 11 maja 2012, o 23:03
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Marto łany piwoniowe zachwycające Na śląsku dziś chłodno i pochmurno i ... druga kawa w dłoni
Pozdrawiam serdecznie
Pozdrawiam serdecznie
- marpa
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
U Ciebie Martuś piwonie nieco spóźnione pięknie kwitną a moje już przekwitły...
Ślazówki nie znalazłam ...Mam nadzieję , że jeszcze się pokaże w tym miejscu króluje mydlnica..poczekajmy jeszcze coś mi się zdaje ,że ona dopiero latem się pokazuje.Dzisiaj straszą burzami a i temperatura u mnie najwyższa więc znowu w domu ...mój eM źle je znosi ostatnio więc wypada tylko się dostosować...Ale może do ogrodniczego z bylinami się przejdę zobaczyć co tam słychać bo jeszcze tam nie byłam w tym sezonie...Ze względu na przebudowę ulicy korki tam nie słychane więc nawet trudno zaparkować a spacerkiem ..5 min.drogi...
Miłego dnia mam nadzieję,że w ogrodzie !
Ślazówki nie znalazłam ...Mam nadzieję , że jeszcze się pokaże w tym miejscu króluje mydlnica..poczekajmy jeszcze coś mi się zdaje ,że ona dopiero latem się pokazuje.Dzisiaj straszą burzami a i temperatura u mnie najwyższa więc znowu w domu ...mój eM źle je znosi ostatnio więc wypada tylko się dostosować...Ale może do ogrodniczego z bylinami się przejdę zobaczyć co tam słychać bo jeszcze tam nie byłam w tym sezonie...Ze względu na przebudowę ulicy korki tam nie słychane więc nawet trudno zaparkować a spacerkiem ..5 min.drogi...
Miłego dnia mam nadzieję,że w ogrodzie !
- nifredil
- Od: 26 mar 2012, o 23:21
Marto, jako że jestem u ciebie pierwszy raz wypadałoby się przywitać Podziwiam twój ogród z zapartym tchem.. tylu piwonii to chyba na oczy nie widziałam. Sama mam kilka szt, ale to zupełne świeżynki (w większości nawet nie kwitły w tym roku) Tym bardziej przyjemnie patrzeć na twoje cudeńka. Pozwól że zostanę stałym bywalcem
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Pięknie musi pachnieć ogród tymi piwoniami.
Kawa o poranku w takim otoczeniu to czysty luksus.
U mnie niestety piwonie to już wspomnienie.
Kawa o poranku w takim otoczeniu to czysty luksus.
U mnie niestety piwonie to już wspomnienie.
Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki