Kawałek nieba wiewióreczki

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Re: Kawałek nieba wiewióreczki

Post »

Róża piękna jakby fluorescencyjna. Samosiejki z roza rowniez takie wręcz romantyczne :) Łubiny musialam z ciąć bo juz widzialam jak kleszcze zasiedlaja tą łąkę :?: : jeden juz mi chodził po ręce to wzięłam sierp i kosiarke i jazda.
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p
Od: 11 maja 2012, o 23:03
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

To dobrze zrobiłaś Madziu bo z kleszczami nie ma żartów. Biedna ta Zuzia tak je łapie i taka wygryziona chodzi. Miał jej zmienić środek to oby był skuteczniejszy. Samosiejki róży mnie zaskoczyły bo nikt w okolicy nie ma takiej, a ładna jest i pachnie ;:138 A ta nn to miała iść do wykopania w tym roku, bo raczej nie rosła i marnie maks 2 kwiatami kwitła i pokraczna była a w tym roku takie zaskoczenie :heja Ona jest taka rażąca z daleka ściąga wzrok ;:oj

Pozdrawiam serdecznie ;:196
Jurek
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 kwie 2006, o 09:18

Post »

Zabezpieczasz borówki siatką - jakie ptaki są amatorami jej owoców? Szpaki może? Pytam, bo mam kilka krzewów, niektóre mają kilkanaście lat, ale jak dotąd ptaki się nimi nie interesowały. Powojnik (comtesse de bouchaud? ) bardzo dobrze się chyba czuje na tym stanowisku, ładnie kwitnie, jak na tak młodą roślinę ;)
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Róża z folii proszę jak ladnie może zakwitnąć pod staranną opieką swojej opiekunki ;:333
Truskawek w tym roku już trochę zjadłam,ładnie obrodziły ;:108

Miłego dnia:)
e-babcia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2011, o 16:34

Post »

Witaj Anetko ;:196
Piękne masz rośliny a róże naprawdę się odwdzięczyły.Powojnik też okazale kwitnie ,moje są młode wiosenne więc nie oczekuje obfitości kwiecia.

Miłego wieczoru :wit
Awatar użytkownika
mar33
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 mar 2012, o 16:35

Post »

Anetko podziwiam Twoją działkę, tak bardzo się zmieniła od pierwszych kroków na niej :heja rośliny się rozrosły, ściana z bylin wygląda świetnie ;:215
Pozdrawiam Maria "Przyroda jest lekarstwem w każdej chorobie" Hipokrates
Moje wątki- zapraszam. Ogrodowy - aktualny cz.8
Mój wątek personalny
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Kochani w końcu dziś chłodniej. Pije sobie kawkę i podziwiam Wasze ogrody ;:196

Wczoraj pieliłam różankę, przez 5 dni co mnie nie było 2 wiadra chwastów narosły a przecież susza była :lol:

Jurku witaj u mnie, tak to szpaki do spółki z kosami z lasu za płotem i z gołębiami od sąsiada ;:224 Porzeczki mi opędzlowały bo siatki mi brakło ;:145 Własne porzeczki w przyszłym roku, ale truskawek i poziomek nie rusza hałastra na szczęście... Tak powojnik to Comtesse de bouchaud :wink: W nóżkach ma cień z palisady drewnianej, a pnie się po starej śliwie, mimo iż południowa strona to liście dają półcień w największe nasłonecznienie. Wiosną wszystkie rośliny dostały suszony obornik kurzy, działa lepiej niż zeszłoroczny bydlęcy. Kosów mam kilka stałych bywalców co się nawet Zuzi nie boją i nawet jeden wyrwał jej się jak go złapała. Kosy nawet w kociej misce siedzą i wyjadają pokarm suchy dla kota :;230

Aniu u mnie zaczęły się truskawki i troszkę ich posmakowałam, jednak poziomki szybciej dojrzewają - pyszne są. Różyczka mnie nieustannie zachwyca ;:oj

Jadziu ;:196 powojnik tak mnie zachwycił że poszukam mu w najbliższym czasie kolegę na ten drewniany płotek i może jakaś róże pnącą ;:224 Zobaczysz jak podrosną twoje powojniki jaki spektakl dadzą ;:196

Marysiu ;:196 coraz mniej trawnika i coraz gęściej to lubię ;:167 Obornik kurzy rewelacyjnie się sprawdza. Docelowo to chciałabym taki busz jak u Ciebie ;:196 Przyjemniej dziś, tak chłodniej :tan

Wczorajsze świeże fotki...

nowy zakup hortensja Magical Moonlight :heja
Obrazek

Pastellka
Obrazek

Obrazek

Zuzia poluje w smagliczce wśród lawendy :;230
Obrazek

Obrazek

:;230
Obrazek

;:167
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ;:196 :wit
Awatar użytkownika
Annes 77
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 6 maja 2008, o 19:11

Post »

Anetko Zuzia to mój ulubiony kot ;:333 Jaka skupiona...i co złapała zdobycz?
Magical Moonlight masz duży krzaczek,ja kupowałam taki mały patyczek,ma dwa lata i jest malutka.Może za rok zwiększy masę ;:224
Pastella to bardzo ładna róża ;:333

Miłego dnia:)
Awatar użytkownika
dzika
500p
500p
Od: 17 lut 2012, o 21:43

Post »

Anetko, jestem pod wrażeniem jak bardzo się to miejsce zmieniło ;:oj Pięknie to urządziłaś! Domek cudny i tak swojsko wyglądający, idealnie pasuje do Twojego pomysłu na ogród.
Hortensja Magical Moonlight jest bardzo piękna, nie zmienia koloru i ma ogromne kwiatostany. Też o niej myślałam, ale kupiłam Vanilla Fraise, bo podobno najbardziej nadaje się na pełne słońce. Mam nadzieję, że Ci jeszcze w tym roku pięknie zakwitnie. :D
Awatar użytkownika
tesia39
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2012, o 10:45

Post »

Anetko, wspaniale się Twoja działeczka prezentuje, masz coraz piękniejsze rośliny, a nowy rododendron zachwyca kolorem kwiatów ;:138 ;:138 ;:138
Awatar użytkownika
wiewioreczka
500p
500p

Post »

Aniu Annes Zuzia jest kochana bardzo ;:167 Mam zdjęcie jej zdobyczy, która na szczęście uciekła. Hortensje mnie biorą coraz bardziej.... widziałam jeszcze 2 fajne ale ..... ;:224 Pastellka bardzo obficie kwitnie ;:138 Na różance mam jeszcze nn łososiową i nn czerwoną też się rozkręcają :heja

Aniu Dzika witaj u mnie ;:196 Na Vanilkę się czaje na razie.... Ciągle coś zmieniam, dosadzam, przesadzam :;230

Tesiu dziękuje i zapraszam ;:196

Powstaje na miejscu tulipanów - rabata z daliami, różami i jeżówkami
Obrazek

Obrazek

Pastellka w ostrym słonku
Obrazek

Kosmos
Obrazek

nn
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

gość
Obrazek

w bzach nasiał mi się sam mak
Obrazek

Obrazek

Pozdrawiam serdecznie ;:196 ;:3
MagdalenaKCh
500p
500p
Od: 26 sie 2011, o 19:42

Post »

Przeeeeeecudne róże. .. piękności. A ten ognisty krzew na rabacie to berberys?
Awatar użytkownika
colli28
500p
500p
Od: 2 cze 2012, o 22:16

Post »

Witaj Rabatka z jeżówkami daliami super ale będzie kolorowo pozdrawiam :wit
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”